Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vezměte třeba tu čtvrtou zleva, to je jedno, a my z ní uděláme Miss

Soutěže krásných, urostlých, vnadných, sexy, sympatických a přitažlivých dívek se skoro vždycky nazývají Miss (případně Missis) něčeho. To je jedno čeho. Ale občas se to týká i mužů... Jsem ale chlap, tak spíš sleduji, lépe snad jen eviduji, ty ženské soutěže o nej nej dívku, či paní. Je celkem zajímavé, jak normální, obyčejné, až bych řekl vlastně řadové dívky vítězí v té, či té soutěži Miss.... Člověk by řekl, asi je to nejkrásnější dívka z celé České republiky? Ani ne. Odborníci z dění kolem soutěží Miss celkem bez uzardění říkají: je to skoro jedno, z toho, co se přihlásí se vybere pokud možno nejméně problematický typ a po zásahu týmů odborníků a specialistů z ní prostě udělají Miss. Ale má tenhle objekt právo titulu Miss třeba České republiky?

Pro mne jako laika jsou soutěže Miss v mých teoretických představách asi takové, že se do soutěže dostanou všechny nejkrásnější dívky z České republiky a mezi nimi porota složená z různých snad odborníků vybere právě tu nejhezčí, která u nich zvítězí. Tohle je samozřejmě už při první letmé analýze naprosto jinak. Miss je volena samozřejmě z těch dívek, co se prostě samy přihlásí právě do této soutěže. Některé soutěže si alespoň tyto dívky prohlédnou in natura. Jiné soutěže si vystačí s jejich fotografiemi. Výběr z fotek už je sám o sobě asi hodně zavádějící. Záleží nejen na dívce samotné, ale velice hodně na kvalitách fotografa, na okamžitém stavu dívky, na tom, zda na ní zapracoval vizážista před focením, případně na tom, zda fotky byly nějak retušovány, upravovány, či jinak vylepšovány. Jde tedy spíše o směsku kvality dívky, fotografa a vizážisty. Pokud fotka zaujme "odbornou porotu" obvykle neznámého složení a dívka je vybrána přímo do finále soutěže, kterého se zúčastní dejme tomu 20 dívek vybraných podle fotek z celkového počtu 1250, je téměř nemožné, aby, když se dotyčná dívka ukáže organizačnímu štábu ve své plné realitě a ta by byla v protikladu se zaslanou fotkou (jinak řečeno: kdyby ji viděli, nikdy ji nevyberou do finále), tuto dívku jaksi anulovat, poslat zase vlakem domů a narychlo vybrat nějakou jinou. Protože čas na každý krok je velice přesně vyměřen a už jenom povolávání náhradnic by časový plán asi zhatil. Pokud se tedy nejedná přímo o naprosto zjevný hendykep, třeba chybějící ruku nebo o 15 cm kratší jedna dolní končetina, pak všichni mávnou rukou "Jen se nebojte, však mi ji připravíme!".

Parta lidí, která se pohybuje kolem soutěží Miss vytipuje hlavní nedostatky kandidátek, které prostě další lidé vhodně zakryjí, schovají a třeba přemalují. Dotyčnou dívku přejedou vizážisti, stylisti, maskéři, kadeřníci, ... Fotografové a kameramani dostanou striktní instrukce z které strany tuto dívku zabírat a z které rozhodně ne... Když je dílo hotovo, máme možnost před sebou vidět celkem unifikovanou řadu krásek s různě skrytými vadami a neduhy, všechny v efektních pozicích, rozzářené a šťastné, aby ne, vždyť jsou to nekrásnější dívky z naprosto celé České republiky.

Nějak se z toho všeho vytrácí přirozené krása, sympatičnost a pohlednost dívek, každá jiný typ, černovláska, bruneta, blondýna, hnědovláska.... štíhlejší, plnější..... chytré oči, laskavé oči, mdlé oči, pohrdané oči.... velká ňadra, menší... atd. atd. Každý asi má jiný vkus, každý hodnotí po svém nejen postavu, ale třeba i ty oči, úsměv, vyzařování toho, či onoho. Já osobně dám u žen a dívek spíš na celkový dojem, co z té dívky vyzařuje a na oči.... z nich je možné asi vyčíst nejvíc. Co je to za človíčka, co z těch očí kouká, jak na mně působí. Občas mi padne do oka nějaký přehled fotek kandidátek na nějakou Miss a najednou zjišťuji, že vlastně ani nevím, kterou z nich bych si myslel já, že by tou nejhezčí mohla být. Možná je to jakási deformace nebo co, nevím, ale nějak si odmyslím ty pozice, ta líčidla, ty úhly pohledu fotografa a tu dívku si prostě představím třeba na ulici, v tramvaji, na obědě, kdekoliv..... normální, nijak zvlášť nalíčenou, v nějaké běžné situaci. A tu mi to dochází, vždyť je to naprosto běžná holčina, kterých je desítky, spíš ale stovky každý den k vidění kdekoliv.

Nedávno jsem se potkal se svým bývalým spolužákem, kterého život zavál právě k práci okolo těch různých dívek a missek. Zcela bohorovně mi řekl, že je vlastně jedno, která z přihlášených dívek bude ta vyvolená, ta nejlepší. Z 80% je to práce týmů odborníků, právě těch vizážistů a stylistů a kadeřníků a .. a... a... A že prý, tak trochu s nadsázkou, až bude příští Miss něčeho, abych si ukázal prstem a ta dívka prostě tu soutěž vyhraje. O to už se ten štáb postará.

Fakt je, když si tuhle informaci porovnám s tím mým názorem, tak musím říci, ježiš on má pravdu. To není žádná nejkrásnější dívka, to není osobnost, to není individualita, ale je to dívka, kterou štáb z nějakého důvodu nejlépe přípravil. Nic víc.

Pohovořil i o tom, že pár dívek z různých soutěží Miss má před sebou dobrou kariéru. Jednak Miss jako takové a jednak třeba modelky. A abych si jen prý uvědomil, co se s nimi děje dále. Nějakých 90% z nich velmi brzy podstoupí různé plastické operace, na nichž si nechají v naprosté většině vypodložit silikonem horní ret, takže když jsou zabrány náhodou z profilu, vypadají, že musí neustále mlaskat svým velmi vyčnělým horním rtem, ale prý to vypadá smyslně a velmi sexy. Dalšími silikonovými plátky vypodložení lícních kostí, zmenšené nebo narovnané nosy, většinou zvětšené, opak je výjimkou, prsy, vyhlazené náznaky vrásek na tvářích a časem napíchané obličeje botulinem, který má tu nádhernou vlastnost, že vyhlazuje pokožku a mizí vrásky, ale také tu strašnou nevýhodu, že dotyčná prakticky neovládá svoji tvář a tak často člověk ani nerozezná, jestli se směje nebo brečí, její obličej je jaksi mumifikovaně permanentní a není z výrazu tváře jasné, v jakém je rozpoložení a tak. Za ideál štáby jakoby odborníků považují tvář s velkými lícními kostmi, s nadměrným, až nepřirozeně dopředu vyčnívajícím horním rtem, s jasně dívčími prsy dmoucími se pod průsvitnými šatičkami. Liposukce je na řadě až o pár let později.

A tak jsem asi jakoby vystřízlivěl a začal sledovat dívky ze soutěží i z pohledu toho, co mi kamarád řekl a naznačil, jak to poznám na první pohled. Nějak mne tím utvrdil v tom, že soutěže Miss nejsou o přirozené kráse, ale o míře ovlivnění nějaké poroty a o kvalitě týmu kolem sebe (a tím i o penězích, dobří měniči vizáže a zakrývači neduhů stojí hodně peněz). A možná i o dalších věcech, o kterých se nezmínil, ale které by mohly zvětšovat ambice některých jediňkyň, aby právě ony měly tu největší šanci a ten okolo stojící tým je připravil lépe a přesvědčivěji, než jiné kandidátky.

Trochu se toho hrozím, že nejkrásnější dívky jsou různě vypodložené, uměle vylepšené, vyumělkované, zvětšené nebo zmenšené a že se tak jakési týmy snaží určovat lidem, co je to vlastně ženská krása a mimoděk, kolik to stojí. Naštěstí, zdá se mi aspoň, že pro mne osobně existují vlastně dvě  jakési ženské kategorie: Missky a pěkné holky.

Mně se víc líběji pěkné holky. Ostatní je asi čirý byznys.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Soušek | sobota 9.2.2008 7:30 | karma článku: 17,98 | přečteno: 1398x
  • Další články autora

Milan Soušek

ANO pohnulo politickou scénou. Ať tak nebo tak.

Mimořádné volby 2013 jsou za námi. Příznačná věc z těchto voleb - přes čtvrtinu národa vítá jakoukoli změnu. A to je něco, co stojí určitě za pozornost.

27.10.2013 v 2:51 | Karma: 21,31 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Milan Soušek

Barrandovské delirium tremens?

TV Barrandov v pondělí 02.09.2013 - 20:15 Žena za pultem, 21:15 Okres na severu. A to je pro dnešek opravdu všechno?

2.9.2013 v 19:55 | Karma: 13,29 | Přečteno: 601x | Diskuse| Kultura

Milan Soušek

120 až 150 M Kč, to je tak 5%? Možná ani ne...

Při domovních prohlídkách bylo zabaveno 120 až 150 milionů Kč na hotovosti a několik desítek kilogramů zlata.

14.6.2013 v 12:40 | Karma: 16,08 | Přečteno: 754x | Diskuse| Politika

Milan Soušek

Hledám sprayery! Ne pouhé stříkače barev....

Ano, je to opravdu tak. Pokud nějaký sprayer v pravém slova smylu má zájem, dohodneme se...

27.5.2013 v 23:30 | Karma: 8,54 | Přečteno: 442x | Diskuse| Kultura

Milan Soušek

S koulemi v ruce se člověk dobře pobaví

Všechno má svoje. Aby člověk byl dobrý, měl by se něco přiučit. A s těmi koulemi je tomu také tak. Stačí chtít a věnovat se tomu. Zlepšit se pak může každý. Úplně každý. Od těch, co ji už udrží, až po ty, co ji ještě udrží v ruce.

18.1.2013 v 14:00 | Karma: 6,84 | Přečteno: 604x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Putin se na inauguraci ujal dalšího mandátu, čekají se změny ve vládě

7. května 2024  10:11,  aktualizováno  12:32

Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájil svůj pátý mandát v...

Na Pražském okruhu se převrátil náklaďák, přes svodidla omezuje oba směry

7. května 2024  11:14,  aktualizováno  12:29

Na druhém kilometru Pražského okruhu u Jesenice havarovalo nákladní auto, které se převrátilo na...

Našli jsme odposlech, mysleli Poláci před jednáním vlády. Omyl, šlo o ozvučení

7. května 2024  9:39,  aktualizováno  12:05

Zařízení, které našly polské bezpečnostní služby v Katovicích v sále, kde se sejde polská vláda,...

Rusko přestalo používat Kerčský most, armádu radši zásobuje po nových tratích

7. května 2024  11:44

Rusko k dodávkám vojenské techniky invazním jednotkám na Ukrajině přestalo používat Kerčský most,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.