Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Kru-cipísek

11. 12. 2009 13:18
Podraz to tedy je, ne že není

Ano, souhlasím. Fischerova vláda má mandát, protože získala důvěru. A má-li mandát, má nezadatelné právo vládu vykonávat. Nemusí nutně brát ohledy na názory stran. Ty mohou komentovat, vyjadřovat se, ne rozhodovat.

Řešením by se mohlo zdát odvolání vlády, tj. vyslovení nedůvěry. V dnešní situaci by to byl zabijácký krok, to vědí jak Topolánek, tak Paroubek. Ani jeden ani druhý by nebyl schopen sestavit a udržet vládu po delší souvislou dobu. Takže pokud chtěl Topolánek naznačit svůj postj vůči Fischerovi, toto bylo ideální. Kopnout si do něj, ale bez nutnosti to následně nějak řešit. prostě nakopnout a zmizet. Víc dělat nemůže.

A to hlasování a odchod ODS - to že Topolánek se vzdal mandátu je naprosto vedlejší. Pořád jako lídr strany může organizovat své lidi, aby dělali to, co si Topolánek představuje. Například že při hlasování mají odejít, aby nechali Paroubka vykonat to, na čem se s ním Topolánek dohodl. na to nemusí být přímo na místě jednání. To je celkem logické.

Milan Soušek

0 0
možnosti
PK

kraken

11. 12. 2009 11:01
castecne s clankem souhlasim, ALE....

jednak je prilis jednostranne napsan a druhak berete sve spekulace a domnenky jako fakta.

Jinak je pravda, ze pred drzku by zaslouzili obe nejvetsi strany i jejich celni predstavitele. Ale porad je treba si uvedomit, ze do toho marasmu nas dostala CSSD - od permanentniho zadluzovani ("Zdroje jsou","Statni dluh se nemusi platit") az po shozeni vlady a permanentni Paroubkovy nazorove veletoce a demagogie.

Dalsi pravda je, ze ODS se nehlasovani stala spolupachatele zvyseni schodku, ale porad je to CSSD, co slibuje vsude kolem sebe jak na bezicim pase a hrozi jeste vetsim zadluzovanim, neresi, ze i jejich soucasne "predvolebni sliby nejsou zasazeny v realnem ekonomickem ramci".

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

11. 12. 2009 10:20
Plivete tu pěkně na Topolánka

ale zcela vám unikla taková prkotina, že Topolánek se pár měsíci vzdal poslaneckého mandátu a tedy není poslancem a nemohl tedy při hlasování odejít ze sněmovny. Blog mi připadá jako by jste si potřeboval za každou cenu kopnout do Topolánka.

Neobhajuji ho, toho jsem dalek, ale obviňovat ho z něčeho, co prokazatelně nemohl udělat je podpásovka nebo jen potřebujete ukojit nějaké své pochybné potřeby.

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

11. 12. 2009 10:11
Je toto normalni?

Ach, chudinka Fischer, vsichni se na nej domluvili...

A proto on sam zebral u poslancu pravice, aby umoznili pruchod rozpoctu.

Fischer: ""Nicméně v závěru schůze jsem dal jasně najevo a požádal jsem poslance z pravé části politického spektra, aby velmi zvážili, co je alternativou," připomenul na brífinku po jednání Sněmovny. Alternativou bylo rozpočtové provizorium, které by podle něj zemi uvrhlo do nejistoty."

Takze ne, na toho neschopneho moulu Fischera se nikdo domlouvat nemusi. On se svou neschopnosti odrovnal sam. Mel trumfy v rukou a stejne si s nim Paroubek vytrel rit a udelal z nej jen trapneho statistu... A reakce Fischera? Ze by demise? Ale kdeze, pekne podrzi, hlavne kdyz bude za odmenu korytko... Rv

0 0
možnosti
MB

MychalB

11. 12. 2009 9:09
Mno,

až na to, že se Topolánek vzdal mandátu a tak se "svou" ODS ze sněmovny odejít nemohl....;-D

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

11. 12. 2009 9:03
NEvím, jestli správně chápete situaci

Jakkoli jsou ODS a ČSSD velmi špatné strany vedené opravdu odsouzeníhodnými předsedy, pořád ještě jsme v zastupitelské demokracii a tyto strany mají MANDÁT z minulých voleb k tomu, aby vládly.

-

Naopak Fischer, jakkoli vám může být sympatický a jakkoli může být schopnější premiér než Paroubek s Topolánkem dohromady, NEMÁ MANDÁT vůbec žádný, jen ten, který mu Paroubek s Topolánkem udělili.

-

Fischer není diktátor ani monarcha, musí dělat to, co mu diktuje parlament, nebo musí odejít. I kdyby byl parlament úplně mimo a i kdyby Fischerův odchod stál republiku spoustu peněz. Jestli si Fischer založí svou stranu a získá mandát ve volbách, pak to bude jiná. Ale podle mého názoru Fischer na něco takového nemá ani omylem. Je to úředník a ne politik.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.