- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
puvodne z rakouske kuchyne. Italove to take znaji diky sve nemecky mluvici mensine ve dvojjjazycnem byv. rakouskem Jiznim Tyrolsku. Vedle Schinkenflecken tedy maji i Pasticcio di pasta e prosciutto .
...dělával fleky, osvědčila se mi uzená žebra. Koupí se pár plátů uzených žeber, nacpe do papiňáku a uvaří do měkka. Maso se oloupe a pokrájí do fleků, z vývaru je po zavaření rýží a zeleninou výtečná uzená polévka.
Místo mléka šlehám vajíčka se smetanou.
-
Vrtule mají proti flekům tu výhodu, že je výsledný produkt nadýchanější a ne tak těžký. Ale o to nepoživatelnější je svrchní vrstva... narozdíl od křupavé kůrčičky fleků, vrtule mi vždycky udělají tvrdý porcelánový pancíř. Asi to chce více zálivky, aby nekoukaly ven.
Ba ne víc zálivky nepomůže vrtulky tohle dělají vždycky, taky jsem se párkrát pokoušela, když jiné těstoviny nebyly.
kupované fleky, a ještě to zapejkat... Jedině domácí a nezapékané! Aby se tomu i nadále smělo říkat ŠUNKOFLEKY!!!
co člověk to názor, nezapekané šunkofleky? neznám, to jen smísíte maso a těstoviny a jak to uděláte z vejci, už dáte uvařené? nemáte pak spíše těstovinový salát?
Poctivé těstoviny, a přitom používáte kupované těstoviny. Fuj! Co takhle domácí fleky?
Domácí by byly lepší. Určitě. Ale to už je na mně moc. Poctivými jsem myslel vaječné, ne bezvaječné nebo jiné náhražky. A fakt asi je, že domácí by pak zase byla škodat hned zapékat...