Rádiový ajntopf mě docela vyděsil

Celkem rád poslouchám různé rozhlasové stanice. Ač původně odkojen hard rockem a undergroundem, celkem dnes už beru za vděk i jinými žánry a kupodivu se nad nimi nepohoršuju. Ale rozhlasový guláš nebo Eintopf, co jsem absolvoval náhodně před pár dny mne nejen uzemnil, ale způsobil trochu té nevolnosti.

Nechci se nějak zvlášť zabývat tématem programových nabídek různých rozhlasových stanic. Poslouchám téměř cokoliv, snad jen vážnou hudbu limituju, na tu prostě musím mít náladu. Nejčastěji mám rádio jako kulisu. Rocková rádia hrají rock. Country rádia hrají country a popovky. Hip hopová hrají hip hopy, některá pouštějí především vážnou hudbu.

Hodně stanic ale není nijak vyprofilováno, ty hrají posluchačům prostě skoro všechno. No, budiž. V neděli jsem spíše náhodně cosi naladil v kuchyni a dal se do čtení Respektu. Po chvíli jsem ale zpozorněl. Milá rozhlasová stanice, zřejmě ve snaze vyjít vstříc vkusu úplně všech posluchačů v nedělním dopoledni, odehrála během necelé hodiny velice odpudivou směsku písní a skladeb v pořadí: Pavel Dobeš, Guns´n Roses, Helena Vondráčková, Plzeňanka, Elvis Presley, Country Beat Jiřího Brabce, Ozzy Osbourne, Moravanka, Jarek Nohavica, Katapult, Ella Fitzgerald a Ivan Mládek.

Musím říct, byl to nářez a fakt nekecám, bylo mi z toho totálního guláše od žaludku nevolno.

Naprosto jsem nepochopil, který "umělec" a proč tenhle konglomerát v tom rádiu vytvořil a co tím sledoval. Ať vezmu jakoukoliv skupinu posluchačů, prostě z téhle směsky museli být otráveni všichni. Když jsem se nad tím zamýšlel a snažil se vcítit do autora toho ajntopfu, pak bych snad jen nahradil Nohavicu Smetanovou Vltavou, možná by šli i Braniboři v Čechách. Tím bych si, pravděpodobně, docela hezky vyčistil před nedělním obědem žaludek.

Autor: Milan Soušek | čtvrtek 10.1.2008 0:09 | karma článku: 11,22 | přečteno: 1477x