Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DJ

orca1

31. 3. 2008 14:01
doplnění

Obávám se že návrh až moc často počítá se svědomím řidičů a kontrol za každým rohem. Žel nevěřím .

Dokud bude "korupční" prostředí a pokuty dle platného sazebníku (ne procentuálně vázané na příjem) tak stále budou "rovnější=bezohlednější) řidiči. Čili pokud politici i celebrity nás budou stále přesvědčovat že jejich funkce + ksicht je vstupenkou pro beztrestnost tak se nikam nepohnem.

0 0
možnosti
MS

Kru-cipísek

31. 3. 2008 20:06
Re: doplnění

Souhlas. Dokud bude korupce, je hodně zákonů na nic. Ale proč sebevražedným lumpíkům, co ohrožují ne sebe, ale všechny okolo, neztížit život tím, že se budou muset vrátit na začátek mezi nové řidiče s ŘP na zkoušku? Požadavek na 10 let praxe znamená, že nový řidič může prakticky přibrat člověka dejme tomu 30+ let. Myslím, že většina z nich na extempore typu silničních bijců nebude ochotno přistoupit. Pochopitelně, výjimky se vždycky najdou, ale obecně to tak prostě je.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

31. 3. 2008 8:26
Mnohem jednodušíí řešení:

Za každých "km" překročení rychlosti jeden den vězení.

Za každou desetinu promile alkoholu v krvi týden vězení.

0 0
možnosti
PŠ(A

petr štursa (velmi arogantní)

31. 3. 2008 10:11
Re: Mnohem jednodušíí řešení:

Ano, medialni masaz funguje... A co takhle pokutovat ne rychlost, ale nebezpecnost jizdy (ma sto tisic "tricitek" na okreskach smysl?)

0 0
možnosti
ZK

SID09

31. 3. 2008 1:49
všechno co funguje

Všechno, co funguje zrušmě !!!! Zaveďme něco nového, co nemá tradici snad nikde v Evropě a pak se divmě, že je potřeba něco změnit, upravit.....  Stejný humbuk jak s bodovým systémem ( konec konců ten tady byl už před 40 lety - a světe div se - byl jednoduchý a fungoval - štípání kupónů ). Teď zafungoval lobing autoškol a dalších tkzv. autorizovaných .......

0 0
možnosti
MS

Kru-cipísek

31. 3. 2008 20:04
Re: všechno co funguje

Tradice? Co to je?

Je to třeba 20 let ve Velké Británii (řízení s ŘP na zkoušku pouze v doprovodu zkušeného řidiče)? Nebo je to 15 let ve Francii (ŘP na půl roku, v jiných zemích až 2 roky na zkoušky)? Anebo 40 let řízení bez ŘP jako úmyslný trestný čin (jako teba v Německu)? Nebo nevím, co máte na mysli... nějaké jiné tradice? A jaké tedy další?

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

31. 3. 2008 1:41
Spadnul z hrusky??

Tak jsem to prebehl a vazne se nestacim divit, co jednoho napadne.

Koho bych s sebou vozil napr. jako zacatecnik bez rodiny? Souhlas se zapujcenim (kdyz mam pujcene i papiry)? Rizeni bez ridicaku jako trestny cin (se sazbou...?)? Ztrata RP za dvoje parkovani na (casto nesmyslnem) zakazu? Cerna skrinka? Vy jste se racil zblaznit.

Verte, ze samotna represe tim klicem neni.

Rekl bych "drzte se sveho kopyta", ale ted koukam, ze temat jako "Reklama, marketing, průzkumy trhu a veřejného mínění, obchod, politika" se Vase clanky netykaji.

0 0
možnosti
MS

Kru-cipísek

31. 3. 2008 20:01
Re: Spadnul z hrusky??

No jistě! Vždyť on ani nemá napsáno ve svém profilu, že se zmíní o autech! Lum p jeden... jak si to vůbec dovolí psát..!!!?? :-) A vy že nejste, pane Majklovo nevím co, formalista? Hehehe...

No nic. Vážněji. Začátečník bez rodiny se ke svým jízdám se zkušebním ŘP musí někoho přibrat. Stejně jako je to cca 20 let V GB.

Řízení bez ŘP, zcela jistě, je to úmyslný trestný čin. Jiné řešení nemá smysl. například v sobotu člověk bez papírů usrtil člověka a dva těžce zranil. Chytli ho už 3x před tím bez papírů. A výsledek? Mrtví...

Černá skříňka je hudba budoucnosti. V nových nákladních vozech už jakýsi základ je. Do nových osobáků je plánována cca od roku 2010. Možná to ani nevíte...

0 0
možnosti
JN

dajana.p

31. 3. 2008 1:15
teď zcela vážně

Jeli jsme pro tchýni na chatu po D11. Bylo nádherný počasí, volníčko.

Předjížděli jsme nějaký autíno, který jelo pomalu (kolem 100-110). Ovšem kámen úrazu nastal, když v levým jel nějakej ostražitej pán 130...

Situace: my v levým, před námi "vzorný řidič" a vpravo volno. Za námi další, který chtěl jet rychleji a rychleji...  a my jsme se mu pletli a pán před námi si klepal na čelo, že on jede správně podle předpisů a že nemáme co jet rychlejc.

0 0
možnosti
MS

Kru-cipísek

31. 3. 2008 20:13
Re: teď zcela vážně

Pokud jel před Vámi 130 a Vy taky, vpravo bylo volno, no... je nějaký důvod nejet v pravém pruhu těch 130? Nebo na kolik jste se chtěla dostat? nebo toho před Vámi jen nějak vyučit?

Hmmm.....

0 0
možnosti
MS

Kru-cipísek

30. 3. 2008 23:14
MS

Díky za všechny názory, i ty urážlivé (pomohou mi docela dobře k zaškatulkování lidí, co prostě mají jiný názor a lidí, jejichž jediným smyslem je být vulgární). Díky.

Ale k věcem: Samozřejmě, je to sbírka spíše nápadů k diskuzi, ze které by za jistých okolností mohlo vzniknout něco smysluplnějšího. Já si nenárokuju perfektnost, univerzálnost či právní komplexnost. Jsou to jen náměty.

ŘP na zkoušku je zcela běžný v dost zemích.

Řízení osobami s ŘP na zkoušku pouze za přítomnosti zkušeného řidiče je již celkem dlouho zavedeno ve Velké Británii a před nedávnem to bylo vyhodnoceno jako jedna z nejúčinnějších věcí při výchově nových, resp. problémových řidičů.

Švýcarsko: znám celkem solidně a vím, jaké tam jsou tresty třeba i jen za ohrožení chodce na přechodu... velice důrazné! I když mohu připustit vyšší kulturu řidičů, hlavním důvodem proč brzdí i při jen náznaku vstupu chodce do vozovky jsou právě ty obrovské sankce. 20 nebo 30% platu na dobu 1 roku tam nejsou výjimkou....

0 0
možnosti
JN

dajana.p

31. 3. 2008 1:04
Re: MS

Super nápad! ;-D Mám řidičák už přes 20 let, řidička jsem mizerná, ale na občasný zajetí od rybníku  k chatě to postačuje. Tak šup sem s těma maníkama, budu s nima jezdit, jako spolujezdec. ;-D

0 0
možnosti
MP

barbarbar

30. 3. 2008 23:03
vytříbený vkus pro nevhodno... to rozhodně

Jak můžete ještě v dnešní době vymyslet, že pokuta za přestupek bude stanovená procentem z příjmů? 8-o

0 0
možnosti
DJ

orca1

31. 3. 2008 14:10
Re: vytříbený vkus pro nevhodno... to rozhodně

co je na tom divného ??? daně snad také platíme procentuálně né ??

Tohle platí leckde v cizině a mnozí si rozmyslí udělat přestupek - ale pro milionáře by defakto neplatili žádné zákony těch pár tisíc s úsměvem vysolí....

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 3. 2008 23:00
Ale no tak

Bod 3. je naprostá blbost, neboť 1/ kde vezme svého cvičitele (pokud má svoji rodinu a nejezdí s rodiči) a 2/ co se naučí, pokud jezdí pod dozorem?

Bod 4. Jaký souhlas. Podepsaný před notářem?  Trvalý, jednorázový? Důvod?

Body 8. a 9. - Máte na mysli třeba přestupek nesvícení či prošlé lhůty některé z komponent lekárničky?

Už nemám sil: Co bude sledovat čená skříňka?  Jen rychlost? Nebo bude mít kamery, aby zjistila způsob předjíždění, odbočování, nedání přednosti? Kolik kamer. Kolik bude toto vybavení a skříňka stát.

Podstatná část vašich návrhů spočívá v předpokladu, že značnou část nehod způsobují čerství řidiči. Není to tak. A to, co skutečně způsobí je především tím, že jsou mladí (a budou i za rok).  Navíc vámi navržené restrikce mohou způsobit minimální až nulovou praxi v prvním roce, takže po roce (kdy zapomenou z autoškoly úplně vše) vyrazí do ulic sice řidič s více než rok starým řidičákem ale opravdu nulovou praxí (nebude už mít ani tu autoškolní).

0 0
možnosti
MS

Kru-cipísek

30. 3. 2008 23:19
Re: Ale no tak

Právě naopak. Noví řidiči jsou prostě nějakou dobu pod něčím dohledem, běžná praxe třeba ve Velké Británii.

Systém není zaměřen na nové řidiče, tak jde kjen o jejich výchovu, přípravu, návyky. Ale pochopitelně jde i o řidiče problémáky, co prostě vlivem svých zaviněných nehod spadnou do kategorie ŘP na zkoušku včetně kurzu a nebylo by pro ně zase tak jednoduché vrátit se brzy mezi řidiče se stálým ŘP. Čili by byli nějaké dva roky pod stálým dozorem. Vrátili by se na úroveň naprostých začátečníků a to ještě s jakousi podmínkou. Je třeba text číst a domýšlet. Tohle je jen z hlavních cílů....

0 0
možnosti
KP

pepin0

30. 3. 2008 22:19
Mám návrh.

Zrušit městské policajty.

Omezit kancelářské policajty,

Nebo najlépe zrušit je zcela a nechat jen mordparty.

0 0
možnosti
PŠ(A

petr štursa (velmi arogantní)

30. 3. 2008 22:40
Re: Mám návrh.

zamestnanci mestske policie nejsou policajti, ale straznici.

0 0
možnosti
G

gumidos

30. 3. 2008 22:06
Soušku

rád bych řekl, že jsi pitomec, neboť ta podmínka číslo  3 opravdu pitomá je, ale neřeknu, nechci urážet a ty jsi očividně spravedlivě rozhořčen. Ovšem než jsem dočetl ten tvůj blábol, ztratil jsem hafo času. Mohl jsi spíše napsat, že každému žadateli o ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ NA ZKOUŠKU (nad tím pojmem se asi uděláš, soudě podle množství jeho opakování) budiž uříznuty ruce v lokti. Veškeré problémy by tím odpadly a článek mohl zabrat 3 řádky. Jinak zdravím....

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.