Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Huhukoktejl

9. 4. 2008 9:21
mno

Trošku bych se podíval jiným směrem a to konkrétně na Romky - ženy. Ztotožňuji se s autorem a opravdu mi není jasné, jak se z těch krásných mladých romských holek mohou během několika let vyklubat takové matrony. Pardon, ale opravdu jsem snad neviděl krásnou Romku, třeba pětatřicetiletou. A přitom ty mladé holky jsou v mnoha případech naprosto dokonalé..

0 0
možnosti
LK

Lucie Kavanova

29. 3. 2008 17:30
Ja mam s Romy prevazne dobre zkusenosti.

Pane Sousku, pokud Vam slo o to ziskat odpoved na to, zda jste rasista, potom Vam za sebe rikam, ze jste. Pokud generalizujete svoji nenavist a zhnuseni vuci jine rase jako celku, nemohu Vas jinak nazvat. A uprimne, je mi Vas i lito, protoze se timto postojem ochuzujete o moznost obohaceni se jinou kulturou. Mne Romove jako celek odporni nejsou - najdou se mezi nimi stejne jako mezi Cechy pritazlive, i odpudive osoby.  A verte tomu nebo ne, okradena jsem byla jen jednou, a nikoliv Romy. A ze nabizeji nekvalitni veci? Zajdete treba na pout a tam se s tim setkate ve velkem i u Cechu. Mozna se jich tolik bojite prave proto, ze zadneho, jak pisete, osobne neznate. Nepopiram, ze problemy se souzitim majority a romske minority u nas jsou, ale chyby nejsou jen na strane Romu. Nez zacnete tedy priste kritizovat, zkuste se nejprve sam zamyslet, co jste osobne pro zlepseni techto vztahu udelal. Vas clanek lze za pomoc jen stezi oznacit..

0 0
možnosti
RB

erben3

27. 3. 2008 15:38
.

Taky mám ty samé pocity, když vidím cikána nebo partu cikánů. Hlídám si peněženku a cennosti. Nejhorší je jejich věčný řev, bordel a arogantní chování. Malý příklad: V tramvaji všichni sedí slušně, jakmile přistoupí cikán, začne hulákat, sedne si kolmo k řadě sedadel a natáhne nohy přes uličku. Je to dobytek nevymáchanej. Střelnou zbraň na obranu si kupovat nechci, obávám se, že by mi někdy ujely nervy a udělal bych nějaký průšvih, tak co zbývá... Budu volit Národní stranu, která je chce donutit buďto chodit do práce, nebo repatriovat do jejich domoviny.

0 0
možnosti
PB

P.Banga

28. 3. 2008 21:15
Re: .

Co to prosím Vás melete? Budete volit Národní stranu, která bude Romy nutit chodit do práce, nebo repatriovat do jejich domoviny? A co když je jejich domovina tady? Já jsem se například narodil v matičce Praze... A co se týče dobytku, čekám od Vás omluvu, jak jste si všiml, nikoho tady neurážím.

0 0
možnosti
D

Dle_Idnes_vulgarni_rasista

27. 3. 2008 11:29
Jen pro upřesnění

Stíhán za zneužití dávek nebyl hlasatel (už zase hlásí) ale jeho otec, takto profesionální ROM (tedy osoba, která si svou obživu postavila na to,. že jest Cikánem a na toto konto vydírá ze státu peníze)

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

27. 3. 2008 7:59
Celkem souhlasím, jen

Souhlasím pouze s touto výjimkou:

"Možná je to jen vliv médií, když kriminální případy, jimiž se noviny jen hemží, neopomenou zdůraznit, že šlo o Romy, ale už ne třeba o Francouze"

Naopak bych řekl, že média už to dávno neuvádějí. Bohužel.

0 0
možnosti
H

halohalo

27. 3. 2008 6:24
A je zde problém

Lidé si nedokáží SAMI svůj majetek uhlídat a pak zde brečí. Chudino plať daně ať můž stát  platit policajty a ti ať nám za daně chudiny hlídají naše majetečky. Někteří hrabou a hrabou a pak chudácí nespí strachem, že jim někdo něco ukrade. Ale NUEKRADE, jen si vezme část toho co mu bylo ukradeno tím, že mu zaměstnavatel dal 1/10 toho co měl dostat.  Několik infarktů asi bude!!!;-D ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

27. 3. 2008 6:41
Re: A je zde problém

Hezký pokus soudruhu. Ale toho glocka mám nejen na nenechavé pobudy s parkoviště , ale i na příslušníky levicové spodiny , kteří by opět chtěli tak nějak přerozdělit, na co jsem si vydělal zatímco oni leželi ožralí u automatů. Takže to zkus na mně  a dopadneš jako ti cikáni s holícím strojkem. Kapišto ?

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

27. 3. 2008 6:18
co s tím...

Vážený pane,nemyslím,že jste rasista.Váš příběh jsem sám zažil několikrát.také s obavami jsem sledoval tyto lidičky kteří se tak vymykají našim ustáleným zvykům.Ano mají svou svébytnou kulturu na kterou jsou právem hrdi.I mezi nimi se najde skupina slušných.Při své práci se s nimi potkám ale je to opravdu vynímkou.Většina s nich zná svá práva,umění odvolávat se do Bruselu ale své povinnosti už nechtějí znát.Tak se dostávají čím dál víc na okraj.Ta pozitivní diskreminace kterou pro ně dělají politici a média je spíše na škodu než ku prospěchu věci.Snad se u nich postupem času vytvoří elita která bude mít tak vysoký morální vliv na ostatní,že za čas člověk potká cikána/roma a nevšimne si ho.Nebude mu ničím divný,Nebude mít strach či obavu o majetek či život.Kéž by to bylo co nejdříve.

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

27. 3. 2008 6:24
Re: co s tím...

Nevytvoří se nic. Na elity měli času celé staletí. A i v USA , kde je černošských elit opravdu hodně jsou černošská gheta nadále noční můrou každého normálního Američana.

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

27. 3. 2008 6:15
Na podobné "obchodníky"

mám sebou svůj glock. Bylo docela legrační vidět cikána zblednout , když mně pět minut agresivně otravoval ať koupím holící strojek Phillshave ( ten nápis vypadal skoro jako "phillips" :-P ) a když jsem ho dvakrát poslal do prd/ele přivolal si nějakého Deža na pomoc , tak jsem jim mohl  konečně  ukázat , co jsem si nedávno koupil já.  :-P

0 0
možnosti
O

Oldis_rab

27. 3. 2008 2:32
Mno asi jste

Zvlast podle posledniho odstavce, je evidentni ze jste mel o sebe a o auto strach o sebe protoze jste videl romku s nozem v ruce, otazka je co by se vam honilo hlavou kdyby proti vam stala bila osubka zenskeho pohlavi s nozem, jestli by jste se bal taky a jestli stejne nebo vic nebo min. A uprimne receno bal bych se taky, a prave proto. Ale v mem pripade to neni kvuli mediim ale osobnim zkusenostem. na deset lumpu sem potkal za celi zivot jednoho slusneho, ale co sem slysel taky nedopad prilis dobre :D

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.