Pavlíkova politická matematika

Pavlík Bémů umí počítat do čtyř. Je to pozitivní zpráva, umí počítat. Škoda že neumí i do pěti.

Stanislav Zbynek, CTK

Možná ho to tatíček prezident na hradě doučí a Pavlíkovi dojde, že ta šance, která vypadala tak slibně, nebyla šancí na další politický atentát a převzetí moci ve vládní straně. Možná mu pak dojde, že voliči si sice přáli změnu, ale nejspíš jen ti levicoví, ti méně schopní, ti méně "šťastní", ti sociálně "potřební". Ti snadno manipulovatelní, ti co jim teď po volbách došlo, že je jejich vlastní oranžová strana podvedla, ale stejně jako král v neviditelných šatech, i oni teď budou všechny kolem sebe přesvědčovat, že všechno je jinak a nikdo rozhodně nenaletěl.

Ale zpátky k Pavlíkovi. Kdo je vlastně Pavel Bém? Pražský primátor, který dlouhodobě spolupracuje s ČSSD. Na svém působišti byl jedna ruka s Paroubkem a to dokonce do takové míry, že pomohl socialistům uklidit trafikanta Tvrdíka do ČSA. On sice popírá, že by jeho hlas rozhodl, ovšem byl to jediný rozhodující hlas. Jako pravičák měl hlasovat proti a Tvrdík by se nepodepsal na ČSA tak brutální ztrátou, včetně ztráty kvalitních odborníků, kteří odešli hledat štěstí jinam. Jen pro ilustraci, jediné, co Tvrdík pro ČSA udělal, byl nákup luxusních limuzín Audi a neskutečné minely v managementu firmy, které se projevily miliardovými ztrátami. Za toto své rozhodnutí byl Pavlík Bémů "hrdinsky" připraven nést odpovědnost. Krátce po dosazení Tvrdíka své rozhodnutí omlouval tím, že ČSA potřebovaly změnu ve vedení a že pokud Tvrdík neuspěje, nebude mít čisté svědomí. Dnes již je vše zapomenuto a Pavlík se k odpovědnosti jaksi nehlásí.

Za sebou má Pavlík opravdu bezpočet neuvěřitelných majstrštyků. A to nejen z doby primátorování. Z doby kdy starostoval má také pár krásných kostlivců ve skříni a Jyrka se určitě nemohl dočkat, až tenhle člověk usedne do předsednického křesla. S takovou minulostí by byl poslušnější než slepecký pejsek po transplantaci mozku. Nechci aby tenhle článek byl výčtem Pavlíkových podvodů a zlodějin. Kdo si o nich chce přečíst více, nechť si vygůgluje např. "smlouvy Pavla Béma".

O čem by tenhle článek měl být je otázka, zda chceme, aby takový bezpáteřní sliz, lhář a oportunista vedl jedinou pravicovou stranu v téhle zemi? Opravdu chceme, aby ODS vedl člověk, který se před každým rozhodnutím běhá radit na hrad a bez Klausového posvěcení se ani neuprdne? Opravdu chceme, aby ODS vedl člověk, který  utekl do Himalájí a nechal tady v té době úředníky provádět špinavou práci a sám z ní měl vyjít neposkvrněný, protože on tu přeci nebyl?

Já takového člověka nechci. Nechci ho ani ve vedení strany, ani ve vedení hlavního města Prahy a nechci aby snad někdy v budoucnu mohl mluvit do vedení celé země a rozhodovat o věcech které se mne budou přímo dotýkat. Velice mne těší, že nejsem sám, kdo vidí dál než na špičku svého nosu. Nikdo ho nechce, asi proto, že všichni vidí jak zbaběle se pustil do boje, jak špičatou hlavu má od svého rektálně-hradního alpinismu, jak trapně a dlouho čekal a rozhlížel se po podpoře, místo aby se do boje pustil jako chlap s gulama. Pavlík "střívko" Bém se přepočítal a po čtyřce pro něj bude následovat nula. Díky bohu.

 

 

Autor: František Soumar | čtvrtek 13.11.2008 9:00 | karma článku: 22,43 | přečteno: 991x