Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

vver440 re-powering

9. 11. 2009 20:27
náhodou luxus

ten charakter soutěžících. bylo vidět, jak sou ovečky zmanipulovatelný. krása. proto jsem se tak zasmál. a proto se směju i teď, když vidím, jak dospělíma manipulujou média. tak do toho, ovečky, béééééé:-):-)

0 0
možnosti
T

Tonička

9. 11. 2009 22:48
Re: náhodou luxus

 luxus prý býval český národ - dnes samé ovečky snadno zmanipulovatelné, béébéébéé :-):-(:-) + hrstka a nejen mediálních manipulátorů8-o;-D8-ocharakter soutěžících teprve vyzrává, zdá se, že budou sví - možná i ten luxus

0 0
možnosti

mirek-storch

9. 11. 2009 18:38
Detektor lži je nespolehlivý a s dětmi manipulovali :-(

Určitě tam byly  otázky daleko za hranicí slušnosti a vkusu. Chtěl byste prožít noc s Madonou? Umíte krkat ? Pak je dokonce nechli provádět. Nikdo z dětí nevěděl jak dalece to ovlivní jejich postup v soutěži, a tak tomu podléhali. Opravdu nechutné.

0 0
možnosti
M

Mufu

9. 11. 2009 19:07
Re: Detektor lži je nespolehlivý a s dětmi manipulovali :-(

Ale jinak je to fajn pořad,co? Zase se kouknem;-D

0 0
možnosti
R

rajo

9. 11. 2009 17:34
divné

V tej relácií prišlo k hrubému porušeniu zákonov o ochrane osobných údajov, za ktoré by mohla (minimálne slovenská) televízia dostať 10 mil. SK pokuty.  Druhou dehonestujúcou časťou bolo to, že reálne vyšetrenie na detektore určite neprebieha daným spôsobom a položené otázky boli úplne netestovateľné, je divné, že sa nato reálny človek čo pracuje s detektorom dal nahovoriť.   Stavím sa o milión, že to televízie nemali po legálnej stránke ošetrené a kto by ich napadol (rodičia účastníkov), tak by to vysúdil.

0 0
možnosti
AH

alex hart

10. 11. 2009 14:07
Re: divné

Vtip bude asi v tom, že to co předváděli, vůbec nebyl detektor lži, ale někdo jen mačkal tlačítko klaksonu, jak se jim to hodilo. No a protože nešlo o vyšetření na detektoru lži, těžko je za to můžou soudit. Takže po právní stránce je to z této strany těžko postižitelné.

Jiná věc ale, jakým způsobem jednali se soutěžícími. Já bych řekl, že to byla hrubá manipulace, nátlak, a chvílemi i zastrašování. Ale zase je otázka, co mají soutěžící ve smlouvě. A pokud tam je něco o tom, že v rámci soutěže mohou být vystaveni nestandardnímu zacházení, a je to dobře ošetřené a ti soutěžící a jejich rodiče to předem podepsali, tak opět to bude pro právníky těžké, něco z televize za to vysoudit.

Přesto si ale myslím, že tentokrát TV překročila už meze a že by trestána být měla a že by se při dobré vůli v zákonu našlo, zač je trestat. Jen si nejsem jist výsledkem v našem reálném prostředí tzv. "právního státu". A na Slovensku to bude, hádám, dost podobné. 

0 0
možnosti
RL

Limburger

9. 11. 2009 17:03
Vždyť je tam ti rodiče posílají, proč to nenechat na nich?

Asi to chtějí. Kdyby to nechtěli, tak tam nebudou učinkovat. Celá ta soutěž je lehce úchylná, ale budiž, ačkoli mě vůbec nezajímá, nikomu bych nic takového nebral. Je to určitá hra a oni ji chtějí hrát a všichni s tím zřejmě předem souhlasí. Promiňte, ale Vaše vzývání zásahu nějakých ouřadů z nějakých rad (což jsou mnohdy daleko mnohem úchylnější spolky daleko úchylnějších jedinců, než kolik jich je v nějaké Superstar) mi připadá neméně ujeté, než samotný jev, který v článku popisujete.

0 0
možnosti
AH

alex hart

9. 11. 2009 17:21
Re: Vždyť je tam ti rodiče posílají, proč to nenechat na nich?

To je otázka pro rodiče těch nezletilých dětí.

.

Jiné otázky jsou pro Vás: Myslíte si, že jim předem před podpisem smlouvy podrobně řekli, jak se k nim budou během soutěže chovat? Myslíte si, že TV Nova nemá od svých právníků připravené smlouvy v takové podobě, aby u soudu vždy vyhrála televize a nikoliv účinkující?

A jakou obranu má ten, kdo chce soutěžit v pěvecké soutěži? Jen takovou, že se nezúčastní a nebude mít v soutěži šanci!!! Jedná se tedy ze strany televize podle mne o vydírání soutěžících. To, že se vždycky najde někdo, kdo i tohle podstoupí, vypovídá o rozdílných charakterech lidí v národě, nikoliv o tom, zda se televize chová správně.

To je stejné, jako byste tvrdil, že jev prostituce je správný proto, že se vždycky najde dost takových, které si za to dají zaplatit. ;-D Stejná logika.

0 0
možnosti
AH

hyzik

9. 11. 2009 16:36
Souhlasím,

televize přestřelily a zrovna u Bendíka to bylo skoro zastrašování. Nebylo to moc zábavné a pocity byly smíšené. Karma

0 0
možnosti
AH

alex hart

9. 11. 2009 16:59
Re: Souhlasím,

Problém je možná v tom, že na rozdíl od značného počtu našich spoluobčanů nepatříte k ušlápnutým poserům, co považují za dobrou zábavu, vytahovat se na slabší. Já to taky vysloveně nesnáším. Ale myslím si, že naopak řada jiných lidí se právě tímhle dobře baví. Už jen tohle o nás vypovídá, co jsme kdo zač. 

0 0
možnosti
AH

alex hart

9. 11. 2009 16:36
Souhlasím s autorkou...

to co zkoušeli na ta soutežící děcka, bylo fakt hnusný a na hranici (nebo spíš za hranicí) omezování osobní svobody. Všechno se dá sice okecat, třeba tím, že taková superstar má díky mediím osobní svobodu hodně omezenou, ale i tak to podle mne nemělo probíhat tak agresívní formou. Tímhle typem humoru se podle mne baví zakomplexovaní blbci, co se radujou z neštěstí nebo alespoň nepříjemností těch druhých. To jsou takoví ti sadisti, kteří se bojí rvačky se stejně silným soupeřem, ale ochotně se vyřádí na šikanování slabších. Taky jste jich pár v životě potkali? Já jo, a většinou to skončilo konfliktem. A nic jsem takovejm hajzlům zadarmo nedaroval. Ať už to bylo ve škole, na vojně, či jinde. Takže ten výslech na detektoru lži, v té agresívní podobě, jak jej v televizi předvedli, byl opravdu hodně ujetej a mě se otvírala kudla v kapse.

0 0
možnosti
AH

alex hart

9. 11. 2009 16:37
Re: Souhlasím s autorkou...

Na druhou stranu ale nutno rozlišovat. Když to pak použili dál v pořadu a prokládali tím řeč moderátorů a poroty, tam už to bylo chvílemi i vtipné. Dělat ale vtipy za takovou cenu, jak je popsáno výše, mi přijde dost hloupé a vysloveně nevhodné.

0 0
možnosti
T

Tonička

9. 11. 2009 16:32
Tv Nova přestřeluje často!

Děkuji za článek, ozvat by se měli rodiče i my všichni, byl to hnus a ani dospělý by se v této situaci a před kamerou neubránil.

0 0
možnosti
AH

alex hart

9. 11. 2009 16:45
Re: Tv Nova přestřeluje často!

No jak kterej dospělej, já jsme zrovna takovej typ, co by jim něco od plic a hezky zvostra řekl, ale to by se jim nehodilo do krámu, takže by to neodvysílali. A hlavně by si tam takový lidi, co nejsou dost submisivní (nebo se k tomu alespoň předem smluvně nezavážou) asi ani nepozvali.

No prostě vidíme, jak vypadá ta naše současná svoboda slova. Média si prostě tak či tak natočí a vytvoří právě takový obraz, jaký chtějí. Ale to je přeci vidět i v jiných typech pořadů. Dnes je totiž docela normální někoho si do televize pozvat a chovat se tam k němu jako k kusu hadru. A peníze to asi mají všechno spravit. A nic na tom nezmění argument, že mnozí takové pozvání dobrovolně přijmou.

0 0
možnosti
T

Tonička

9. 11. 2009 16:26
Tv Nova přestřeluje často!

0 0
možnosti
RH

richardhorak

9. 11. 2009 16:16
Jejich boj ...

Pokud do takového pořadu vlezu, musím vědět, že budu pouze loutka, s která bude poslouchat, fungovat a podrobí se všemu ... ani jsou mladí, ale mají rodiče, ti by přece mohli míti rozum ... Prý se nikdo proti nevhodným otázkám nedokázal vzepřít, ani Chodůr se bohužel nedokázal ohradit ... loutky - všichni ... a Nova hýbe provázky ... národ visí na obrazovce ... Co dodat?

0 0
možnosti
AH

alex hart

9. 11. 2009 16:51
Re: Jejich boj ...

Že jsme z velké části banda snadno manipulovatelných debilů, kteří si dnes strašně stěžují na příkoří minulého řežimu (protože je to momentálně v módě) a přitom sebou nechají dobrovolně manipulovat ještě hůř. Pak až to zase jednou praskne, budou všichni vykřikovat, jak to dnes stálo za houby. Ale dnes si to nemůžeme vynachválit. To je prostě takové naše české absurdní drama. :-/

0 0
možnosti
VT

Kavka

9. 11. 2009 16:11
Minulé ročníky jsem občas shlédla

až ve finále.Někdy jsem neodolala a poslala SMS - třeba Anetě, V. Horváthovi. Nyní se nedívám. Je to jistě věc názoru, ale hloupé tlachání L.Mareše a některých porotců  mě nebaví. Včera jsem občas přepnula a ten "detektor" lži mi připadal opravdu otřesný. - Je vidět, že nápady na oživení programu už prostě chybí. Z těch krátkých přepnutí  a ukázek je ale vidět, kolik mladých lidí má  talent a umějí fakt krásně zpívat. Jen je škoda, že je pak ta mlýnská kola šoubyznysu rozdrtí.....;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9620x
Novinářka - redaktorka a moderátorka ČT.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky