Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Janička18

12. 6. 2009 14:33
Nekuřácké restaurace

S článkem naprosto souhlasím a také mě velmi mrzí, že u nás je lobby a tlak na politiky víc než zdravý rozum a odvaha. Pro odlehčení musím vzpomenout na to, jak mi jeden Angličan vyprávěl, jak je to vlastně fajn, že se v Anglii nesmí kouřit v restauracích ani hospodách. Kuřáci se tak schází před těmito podniky a kouří na chodníku. Je to pro ně velmi dobrá příležitost, jak se seznámit a popovídat si. A nejeden pár tímto způsobem skončil svatbou :)

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

12. 6. 2009 13:10
Vše s rozumem

Přestal jsem kouřit teprve před nedávnem, tak bych se za nekuřáka sám ještě neoznačil. Ač v mnohém s vámi souhlasím, radil bych nepřehánět. Jestliže zde mají všichni plná ústa demokracie, tak je to o tom, dávat prostor i těm špatným. Tedy alespoň pro kuřácké výčepy bych byl všemi deseti. Ale za kouření ve výtahu bych dával trest smrti.;-DJestliže nechcete ohrozit děti, nevoďte je tam.! Ale neberte práva druhým. !!Takto byste mohla úplně stejně mluvit o alkoholu a nakonec požadovat zákaz průjezdu aut kolem škol a dětských hřišť. Co je to cigaretový kouř proti automobilovým zplodinám?!

0 0
možnosti
V

Valsoraj

11. 6. 2009 10:44
Druhá tvář problému

Sledoval jsem na internetu projednávání této kauzy v parlamentu. Demokraticky vznikly tři návrhy:

1.Plošný zákaz kouření v restauracích

2.Plošný zákaz s možností se vyvázat

3.Rozhodnutí ponechat na majitelích s povinností označení zařízení

Takto se o tom mělo hlasovat. Od nejpřísnějšího k nejměkčímu.Pak vystoupil pan poslanec Pleva a navrhl opačný postup hlasování. Toto prošlo. A tak se hlasovalo od bodu tři a je samozřejmé, že s tím prakticky žádný poslanec problém neměl. Odhlasovali ho. Jenže  tím už byly další dva body nehlasovatelné, takže se o nich dále nejednalo. Touto obezličkou se naši soudruzi všech stran v parlamentu zbavili problému. Jak chytré rozhodnutí. DĚKUJI, pane magistře PLEVO!!!!!

0 0
možnosti
V

Valsoraj

11. 6. 2009 10:35
První tvář problému

Žiji na malém okresním městě. Ano, jsem pivař (mám pivo rád a rád si při něm s kamarády popovídám a tak se odrelaxuji). Z dobré desítky použitelných restaurací je pouze jedna nekuřácká, ale ta je otevřena jen od čtvrtka do soboty od 17:00 do 22:00 a je zaměřena na kuchyni a víno, takže pro nás nepoužitelná. Na deset hostů v naší restauraci připadají 2-3 kuřáci. Poškozujeme si zdraví a páchneme pak poté všichni. O chudácích zaměstnancích nemluvě. Ano, mohu zůstat sedět doma. Tuto svobodu mám... Lobujeme s několika kamarády u majitelů restaurací, aby kouření zakázali. Všichni tvrdí: "Když to udělají ostatní, já proti tomu nic nemám. Zatím to zde ale nikdo neodzkoušel a já první nebudu". Takže budoucnost je jasná. Označení neoznačení, dokud nepřijde plošný zákaz, kouřit v restauracích se bude!!!!

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 6. 2009 11:08
Tak si otevřete vlastní nekuřáckou hospodu.

Využijte mezeru na trhu a začněte podnikat!

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 6. 2009 9:32
Ať si vlastník o svém majetku rozhoduje sám.

Když chce někdo provozovat kuřáckou restauraci, nechť ji provozuje. Když chce provozovat nekuřáckou, nechť provozuje nekuřáckou. Je to čistě jeho věc, jeho risiko, jeho zisk nebo ztráta. Prostě jeho bysnys.

Mne nikdo nenutí kouřit, ani chodit do kuřáckých restaurací. Což tedy kvituji s povděkem a přeji totéž všem svým spoluobčanům: tedy i na nikotinu závislým spoluobčanům přeji, aby je nikdo nenutil nekouřit a aby je nikdo nenutil navštěvovat nekuřácké restaurace.

Když mám svobodu já, přeji ji i ostatním - a to i těm, kteří se v ní sami dobrovolně omezili tím, že si způsobili závislost.

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 6. 2009 10:24
Re: Ať si vlastník o svém majetku rozhoduje sám.

Nezbývá než souhlasit. R^!!

Při tom stačí jen trocha selského rozumu. Jestliže ho někdo nemá, musí vymýšlet na takovou kravinu zákony a vyhlášky.

0 0
možnosti
VT

Johyn

11. 6. 2009 7:11
kouření

Já sám jsem nekuřák a celkem mi vadí když jdu do restaurace kde je nakouřeno. Ještě více mi vadí načichlé šaty druhý den. Ovšem přesto se přikláním k názoru, ať si to rozhodne majitel reastaurace či hospody sám.

Důvod je jednoduchý. Já navštěvuji hospodu tak velmi zřídka, že kdyby měl takové štamgasty jako já tak velmi rychle zkrachuje. A to je právě příčina toho, že se hospodští brání nekuřáckým restauracím. Poctivě si přiznejme kdo chodí do hospody a dělá kšefty. Většinou pivaři a to jsou ve své velké většině kuřáci.A tady je hlavní příčina .Myslím, že většina hospodských by měli raději hospodu kde se nekouří protože je s tím méně starostí. Bohužel většina z těch co se zde rozhořčují mu kšeft neudělá tímk, že přijdou do hospody jednou za měsíc.

Nedávno jsem byl v restauraci kde byli kuřáci a nekuřáci v různých místnostech. Šel se mnou kuřák a proto jsme si chtěli sednout do kuřácké části. Je to divné ale nesedli jsme si, nebylo místo. Nekuřácká byla prakticky prázdná.

0 0
možnosti
H

hlavacek

11. 6. 2009 8:20
Re: kouření

A to je právě ten problém. Ve chvíli kdy se jedná o peníze jde i zdraví stranou. A to je špatně !!!

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 6. 2009 7:04
kritika

Spíš by mě zajímalo, proč ČT, která vás zaměstnává, vymývá při zpravodajství lidem mozky. Zpravodajství ČT je velice často tendenční, kampaňovité a neobjektivní. To nechává Televizní radu i pány poslance chladnými a nikterak neřeší, že veřejnoprávní sdělovací prostředky, placené z daní i příspěvků všech občanů jsou velmi, ale opravdu velmi neobjektivní a tendenční.!!;-O 

0 0
možnosti
V

Valsoraj

11. 6. 2009 10:53
Re: kritika

Vážený pane,

Váš názor je jistě velice zajímavý, ale odbíhá od tématu. A jelikož neuvádíte žádné konkrétní případy, nedá se na něj ani konkrétně reagovat. Dovoluji si Vám proto navrhnout, abyste si založil svůj blog a tam dal tomuto problému prostor....;-)

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 6. 2009 6:58
Na rozdíl od vás

si myslím, že se takovými ptákovinami poslanci vůbec nemají zajímat. jestli se kouří v hospodě, nebo nádraží - vždyť to si může jednoduše zajistit majitel, či provozovatel tohoto prostoru. Je jedno jestli je to stát, obec, ČD, hostinský, restauratér, majitel supermarketu, fabriky....... Proč takovou blbost má řešit 200 pomazaných hlav ?!!;-O

0 0
možnosti
MF

manas1008

11. 6. 2009 1:18
Zakaz koureni v Dansku

V Dansku po zakazu koureni v restauracich hostinskym spise zakaznici pribyli. Preci jen neni nad to, doprat si lahodnou veceri v nezakourenem prostredi. To si clovek jinak vychutna jak jidlo, tak i to pivecko.

0 0
možnosti
JV

georgino

11. 6. 2009 6:29
Re: Zakaz koureni v Dansku

Docela bych se přikláněl k Vašemu názoru. To, co by mělo být každému vlastní. Ohleduplnost. Představa, že někdo řeší kouření na dětském hřišti, je šílená. To ty "mámy? jsou tak pitomé? Ale obecně, proč to nedělat obráceně. Chceš hulit? Tak jenom tady. Pak zjistí, jak smrděj a půlka z nich se na to vy.... .

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

10. 6. 2009 22:24
To myslite vazne?

"To tu vážně nejde nikomu o zdraví??!" KAZDY SAM!

-

O zdravi by v prvni rade melo jit jednomu kazdemu, kdo jde do hospody nebo restaurace. Bud je mu to wurst do te miry, ze vice nebo mene zakoureny prostor skousne, nebo je zdravi dbaly a jde jinam. Neni to jednoduche?

-

Zakaz koureni na zastavkach, detskych hristich, v nemocnicich, v zamestnani je samozrejme v poradku, tam dava smysl. Nevidim ale (obecne) duvod, proc nekomu zajistovat na trhu specifickou nabidku (restauracnich) sluzeb zakonem. O nasich zastupitelich tenhle zaver vypovida sve (pro me neprekvapive), ale mam pocit, ze z moznych je nejlepsi.

0 0
možnosti
H

hlavacek

10. 6. 2009 22:38
Re: To myslite vazne?

To co pisete je dost smutne. Me o me zdraví jde a to podle Vás ale znamená, že asi umřu hlady... Neznám totiž moc nekuřáckých restaurací, kam bych mohl jít, když si chci jen tak posedět nebo se najíst. Mám smůlu - jsem nekuřák. Přece nebudeme chudáky kuřáky utlačovat - ne? A co když jdeme celá rodina i s dítětem? Prostě smůla. Proč mám být v nevýhodě já? Názory typu - tak jděte pryč, mi už vážně lezou krkem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9620x
Novinářka - redaktorka a moderátorka ČT.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky