Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Nechci brát autorovi článku jeho víru a optimizmus. Nicméně, popsal současný stav společnosti velmi obratně a přesně. Už však nelze souhlasit s jeho vizí, jak se z toho dostat a patří to do říše přání a snů. Předpokládá to totiž, že lidé jsou v podstatě dobří, jen potřebují trochu poradit ... Kdyby tomu tak bylo a lidé si z minulého režimu přinesli vlastnosti zodpovědného a slušného člověka, byl by se socialismus udržel a převrat by byl bezdůvodný.  Lidé jsou jací jsou ... a byli tací vždy - i za první republiky. Lidé zodpovědní nejsou a o slušnosti ... no. Z okruhu společnosti, která by se měla sama ukáznit a zhluboka se nadechnout k nějakému zásadnímu kroku, je dosti naivní představa. Odečteme-li všechny staré lidi, nemocné, děti, retardované, flákače, nemakačenka, feťáky, zloděje všeho druhu, opilce a všechny ty, co nemají žádnou motivaci, aby měnili společnost, mnoho lidí nezbývá. Společnost se začne měnit až tehdy, až bude k tomu donucena samotným jejím totálním úpadkem ... Až nebudou mít zbohatlíci kam jít, kde budou stále narážet na hnus a dekadenci. A nutně musí dojít ke střetu bohatých, kteří se vymezují ood střední třídy. Právě střední třída je páteří každého civilizovaného státu. Předhánět se v novinách - kdo je lepším aristokratem ducha a klávesnice, nikam nevede ... Panstvo bude sedět u debilovize, protože je nic zatím tak moc nepálí ... a nemíní se ušpinit. Ať to někdo vybojuje .. Oni potom přijdou s motýlky a budou pokyvovat chválit .. ale opět půjdou na návštěvu k nějakému "nečasovi" ...

3 0
možnosti
MR

Souhlas, lidi zde mají prostě vyprázdněné myšlení a přístup k hodnotám, tradicím a generačnímu závazku ... . Toho čeho si vážíme a nás motivuje získáváme velmi tvrdě a nelehce, to rok 89 nepřinesl, jen výměnu dirigentů. EU a postsocialistický svět zřejmě bude muset upadnout do popela a znovu z něj vzejít, aby pochopil/la, že idea sociálního a ideologického inženýrství, umrtvuje onu zdravou soutěživost  a pluralitu napříč mezi vrstvami společnosti, což je motor pokroku, pochopit a změnit myšlení a přístup k člověku a společnosti, na úrovni plnění zde určitých úloh ve společnosti, jež nakonec vytvářejí celkový funkční stav, nehledě že rozvoj lidského charakteru potřebuje hodně životních zkušeností. Eugenikou to počalo a sociálním socialismem by to mělo skončit a začít chápat člověka individuálně na pozadí mnoha procesů jež se účasní své role ve společnosti a procesů jež vytvářejí růst jeho charakteru - duševenství. Pochopit že  negativní věci a děje nás nejvíce motivují ... .

0 0
možnosti
FK

"Změna vlády v ČR neproběhne na barikádách." No a? Právě vy byste byl zřejmě v bungru. Nicméně: konečně ! "máme co jsme chtěli", tak proč na barikádách?

0 1
možnosti
Foto

Pokud nepřijde skutečný převrat, pak se nic podstatného na systému nezmění.

1 3
možnosti
MR

A kdo jej udělá a kde vzít lidi tak aby to opět nebylo z bláta do louže, pardon do žumpy. Co obecní zastupitelstva, státní správa ... .

0 0
možnosti
MR

Bohužel tato doba jasně ukazuje kde je fatální selhání funkční společnosti a to na úrovni jedinců občanů. Nechápu jak někdo může chtít aby za více jak 20 let zde mohl vzniknout pluralitní občanský systém, postavený na určitém žebříčku vytváření hodnot a vzájemné potřebnosti jež vytváří prostor pro vývoj společnosti.V té situaci kdy minulý režim to důsledně zničil a lidi naučil jen loajálnímu chování a myšlení a kdo chtěl více byl vypuzen nebo pronásledován a ničen ... . Co dříve před komunisty vytvořilo ekonomiku, služby, školský, vojenský, vědecký systém ... . Zde to není o vládě ta je jen odrazem bídnosti lidského myšlení a chování jež je zde majoritní. Je naivní si myslet že to co se zde vytvářelo od 19 století, rok 89 znova obnoví a to formou tak jak nás komunisti řídili ... . I my dnes vypuzujeme ty jež jsou kreativní, samostatní, ekonomicky zdatní ... . Dnes už ten hnus je i na úrovních obcí ... . Dokud 60% obyvatel bude takto "terorizovat" společnost, zbude zde jen ... .

1 1
možnosti
LV

Pane Rodene, souhlasím s vámi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik