Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

To, že se někdo snaží změnit vysoké procento negramotných a Vámi uváděnou "současnou vzdělanost" je talibanu trnem v oku, protože vzdělaný "pohled běžného Afgánce" včetně ženské části populace bude určitě jiný, než jaký si taliban přeje. Z tohoto pohledu to nejsou akce gerilové opozice, ale cílený útok islámských teroristů.

0 0
možnosti

Potřebuji si vyjasnit jednu věc. Na webu armádní noviny, který by měl patřit mezi dobře informované zdroje bylo několikrát řečeno, že ti vojáci byli zabiti při řádném patrolování, tedy hlídkové činnosti.

Ale lze předpokládat, že v tom případě by asi nemohli a neměli rozdávat tužky dětem, které prý měly tedy být hlavním cílem atentátu.

Jinak řečeno, existují dvě verze téže události, které nejdou dohromady.

4 1
možnosti
TB

1. Talibán je identifikován jako politické hnutí, používající teroristické praktiky. Tedy nebezpečnější než hrstka teroristů. "Legálnost" této "opozice" diplomaticky uznávají  pouze tři státy. Tato "opozice" se staví proti někomu, kdo vyhrál v řádných presidentských volbách. Vy tomu říkáte poeticky guerilový boj, já hnusné teroristické útoky. Lejno zůstane lejnem a bude smrdět, i kdybyste ho nalíčil na růžovo, ale budiž, vaše volba, váš štětec, vás blog.

2. Viz bod 1. Řádné volby tam proběhly. Jejich výsledek však kdosi neuznává a mění ho s pomocí Semtextu. Tyto nazýváte "legální opozicí". Těžko to snese srovnání s naší legální opozicí. Něco je asi špatně, viďte? Dále je více než úsměvné dožadovat se pro Afghánce "takového  politického zřízení, které odpovídá současnému vzdělání většiny obyvatel". Jednak je to utopie (i když by to bylo krásné) kdekoli na světě, druhák 72% všech Afghánců; je negramotných. Podle mého zformovat takový názor vyžaduje nutnou dávku naivního projevu nedovzdělanosti.

3. Nabízíte "pohled běžného Afghánce". Dokažte, na základě čeho (výzkum, osobní přímá zkušenost z terénu, odvolání se na uznatelné autority...) je možné takový pohled vykreslit. Vycucáním z palce do blogu? Zatím to tak vypadá.

4. Zpochybňování hrdinství. Klasika. Napsal jste pouze, co podle vašeho názoru hrdinství není a tím to končí. Tohle je projev křiklouna. Pokud s něčím nesouhlasíte, jednoduše připište, s čím naopak souhlasíte. Tedy jste schopen hrdinství pouze popírat nebo se vzmůžete i na vlastní definici? Já to svedu: hrdina je u mne ten, kdo neváhá nasadit svůj život  v boji za ochranu obecně uznávaných hodnot - zdraví, životy, svoboda, demokratické ideály, ať už při výkonu služby (voják, hasič, policista) nebo v běžném občanském životě. Takže znovu, jste schopen? Podle mého názoru zcela neschopen.

6 0
možnosti
Foto

,,...zvolit si politické uspořádání podle současného vzdělání většiny obyvatel této země."

???

2 0
možnosti
MK

;-D Tak to by musela ČSSD a komunisté od válu. :)

6 1
možnosti
Foto

Pane autore, kde jste prosím vzal ten "pohled bežného Afghánce"? Jste Afghánec? Máte tam příbuzné nebo známé? I kdyby ano, představují názor většiny "běžných Afghánců"? Nebo máte pocit, že vy sám máte "pohled běžného Afghánce"?

11 0
možnosti
RH

Jak byste nazval člověka, který se opásá trhavinou a jde se odpálit do houfu dětí?

13 0
možnosti
LW

To je přeci podle tohoto pána "legální neteroristický osvobozenecký talibánec".

7 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik