Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

17. 5. 2010 7:55
teď jde ale o to kdo rozhoduje a o čem

neboli, pokud dejme tomu - může být zdrojem "plýtvání" široká síť nemocnic, každá se specializovanými a drahými přístroji, odděleními, chirurgickými týmy, tk samozřejmě otázka pro pacienta nestojí "pane Novák, za týden máte jít na složitou operaci, přejete si aby Vám tady v městské nemocnici navezli speciální přístroje, zaměstnali špičkový tým......Ale, to zda to už v té nemocnici dávno je, pokud ne, tak  ho objednaj na termín za půl roku v krajské nemocnici 100 kilometrů daleko.

No a o tom, zda tohle všechno v té  městské nemocnici bude či nikoliv, nerozhodujou pacienti, ale  ředitel nemocnice, primátor města, popřípadě jiné vyšší složky, které na to příspějou. Popřípadě, podobné vyšší složky, zda se má to oddělení, z úsporných důvodů zavřít. Pacienti do šetření toho nemaj co mluvit.....- ty akorát přihoděj panu dochtorovi 30kačku k příjmu...

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

16. 5. 2010 19:07
no vždyť mohou být dva systémy

jeden povinný zakladní, ze kterého bude hrazena základní péče a pak nadstandartní na který si lidi sjednají komerční pojištění nebo doplatí keš.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

16. 5. 2010 19:38
Re: no vždyť mohou být dva systémy

To ovšem naráží na levicový ideologický blok. Tím by se jaksi uznalo, že za více peněz lze mít lepší (kvalitnější) péči. (Což by mohlo mimochodem narážet na naši "vtipně" formulovanou ústavu, kde má každý "nárok" na všechno.)

Proto se o "potřebě definovat standardy" neustále kecá, ale nikdo reálně nic nedělá.

0 0
možnosti
B

by.drake

16. 5. 2010 19:03
TOP 09 chce kvalitnejsi zdravotni peci?

Chce toho dosahnout zvysenim spoluucasti pacienta? Proc ne. Ale co kdyby se nejdrive kluci a holky topacky, plati to bez vyjimky i pro ostatni kluky a holky, podivali na to, jakym zpusobem jsou uzivany soucasne prostredky v systemu zdravotnictvi, kolik procent ze systemu cerpaji jen zdravotni pojistovny na svuj provoz, kolik procent penez zustane v systemu zdravotnictvi tzv. nedohledatelnych, co samotni lekari, co lekarnici? Moji mili, zkuste nejdriv zpruhlednit a uvest na pravou miru soucasny stav veci, ve kterem je stejny neporadek jako v ostatnich statem rizenych oblastech nasich zivotu, zapojte tu svou odpovednost v prvni rade prave sem. Pak prijdte s tim, co dal.  

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

16. 5. 2010 17:28
Osobne davam prednost kvalite pred 'zdarma'.

Kdyz jsem nemocny, nepotrebuju usetrit par desetikacek, potrebuju vylecit.

0 0
možnosti
RK

burmajones

16. 5. 2010 17:30
Re: Osobne davam prednost kvalite pred 'zdarma'.

třeba ve spojených státech se kvalitně neléčí za pár desetikaček, ale za tisíce dolarů.

a na to každý opravdu nemá, i když třeba machruje, že pro měj žádný problém

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

16. 5. 2010 17:27
Klidne at jsou dva zdravotni systemy...

..jeden financovany odvody, druhy na bazi dobrovolneho pojisteni. Financne oddelene a kazdy at si vybere pod ktery chce spadat.

Celkem nepochybuju, ze v tom prvnim za chvili nikdo nezustane. Krom par lemplu kteri zdravotni pojisteni stejne neplati, samozrejme.

0 0
možnosti
SS

kalif

16. 5. 2010 17:30
Re: Klidne at jsou dva zdravotni systemy...

R^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 5. 2010 17:13
CO ŽVANÍTE ZA NESMYSLY

Pokud se mýlím, a nejsou to absolutní nesmysly, popište prosím co, jak a zejména proč se zhorší.

Kdysi za socializmu v závodní jídelně zavedli novotu: 4. jídlo. Bylo za příplatek 1,50 Kč (dnes 15 korun) - s odpovídající kvalitou i množstvím. Výborné. Jenže panu řediteli L.T. bylo líto té kačky-pade. Tak nejdříve začal zpět chodit na ta "normální" jídla (mám dojem, že byla za 3,20, nejsem si jistý). Ale protože mu bylo líto, že někteří máme jídlo lepší, tak tuto "vymoženost" zakázal. Pod zcela průhlednou záminkou, že je toto "lepší" jídlo dotováno z jídel "normálních". Ačkoliv bylo všeobecně známo, že je tomu spíše naopak.

Při čtení vašeho blogu jsem si - proč asi - na tuto historku po pětadvaceti či třiceti letech vpomněl.

0 0
možnosti
K

kevinbb

16. 5. 2010 17:20
Re: CO ŽVANÍTE ZA NESMYSLY

Vy jste presne jeden z tech kteri nechapou a tezko nekdy pochopi. Podle me, vy zvanite nesmysly.

Nemate vubec poneti jak to chodi. Podivejte se na ameriku, ti ted vubec nevedi jak s toho. Dali prilis velke pravomoce zdravotnim pojistovnam a vyrobcum leku a pro vetsinu normalnich obcanu je zdravotni pojisteni ted prepych.

Nerad to pisu, ale pro me jste hlupak ktery si nevidi na spicku nosu!

Rv

0 0
možnosti
JP

johnpeters

16. 5. 2010 16:40
Nevím nic o tom,

že bych měl zdravotní péči zadarmo,platím sociální i zdravotní pojištění v daních!A chce-li někdo nějakou t.zv.nadstandartní péči,at si ji najde na soukromých klinikách pro zbohatlé.Jestliže tyto nejsou,tak je to mezera na trhu.A ten prý vše vyřeší...Zatím se v této branži snaží jen ždímat seniory,kteří jsou nemocní pochopitelně nejvíce,a to s laskavou podporou Ministerstva zdravotnictví!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 5. 2010 17:15
Re: Nevím nic o tom,

Mně nikdo neždíme. Vás ano?  nebo považujete za ždímání, když k "nákupu" péče za pět stovek připlatíte třicet přímo?  Brečíte taky tak, když ke škodě z bouračky připlácíte spoluúčast?

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

16. 5. 2010 16:19
Hloupá agitka

Nikdy - ani v době kdy se neplatilo za recept - jsem sobě ani dětem nenechala napsat recept na běžný lék (aspiryn, paralen). Jednoznačně budu volit ty, kteří nechtějí prostředky na zdravotní péči profrcat v tunách mincí za běžné léky a nepotřebné návštěvy u lékaře. Jako sociálně smýšlející člověk myslím na lidi těžce nemocné a musím tedy volit pravici.

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik