Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

korzár

18. 7. 2011 16:27
Vážený soudruhu

Vaše duševní exkrementy jsou natolik bolševické, že se divím, že je admin nesmáznul. Navíc nemáte zřejmě ani ponětí, jak se vypočítávají v USA daně. Hlavně že tvrdíte, stejně jako Marx, Lenin, Gottwald a Stalin, že všichni máme stejný žaludek apod. Doporučuji Vám se odstěhovat někam na Kubu nebo lépe do KLDR. Tam budete mít určitě s Vašimi názory úspěch a možná, že to dotáhnete i politicky vysoko 8-o[>-]

0 0
možnosti
J

jsoud

18. 7. 2011 21:42
Re: Vážený soudruhu

V USA bych byl možná jednička a také by mě pochválili v Egyptě. Vy byste se svými názory uspěl leda tak v Somálsku. Tam jsou piráti a zločinci uznávanými podnikateli.

Žaludky máme určitě stejné. To je od přírody a nedá se s tím nic dělat. Zmínka o nich padla proto, že názorně osvětlila jak nemajetní kapitalisté nemohou přispět do státní pokladny více než chudáci, protože by jinak přišli na buben a nemohli by si kupovat obrazy od "Filly" a jiných umělců, aby je měli uložené v trezorech pro případ až zbankrotuje USA a s ním i americký dolar. Oni jsou vlastně zralí na sociální podporu, proto jsou cíleně chráněni před důsledky krize, kterou vyvolali svou podporou neoliberální politiky negramotných ekonomů. Je to přece pochopitelné, že pokud dlouhodobě investují převážnou část svých vydělaných peněz v USA a EU do rozvoje Číny a Indie, tak se to musí nutně projevit na nevyrovnané obchodní bilanci. A to je začátek konce kapitalismu. Bohužel nemůže přežít systém, který nedokáže odstraňovat..

0 0
možnosti
H

habit-.!..

17. 7. 2011 23:42
... pracující brát u huby je v pořádku...

... to, že při lehce nadprůměrném platu zaplatíte státu skoro 70% je ok, ale jak má aspoň pár drobásky přispět on, je to okamžitě zlodějna...Rv

... berte to jako druh osvěty, vážený autore, my taky platíme daně neradi, ale víme,  že to jinak nejde, protože lidstvo je holt založeno na solidaritě... takže zkuste být taky trochu solidárnární, a nekřičte jenom - proč to musím platit já, ať to zaplatí oni...

0 0
možnosti
MP

Martin V2

18. 7. 2011 13:17
Re: ... pracující brát u huby je v pořádku...

Ale to by nebyla ta správná "spravedlnost" a "solidarita", když musí autor platit na ostatní.:-)

0 0
možnosti
J

jsoud

17. 7. 2011 22:58
Ještě jednou o DPH v USA:

Spojené státy Americké jsou jedinou členskou zemí OECD, kde není DPH součástí daňové soustavy. I v daňové oblasti jsou jednotlivé americké státy dosti suverénní, a proto v některých amerických státech je zavedena např. prodejní daň. Její princip je však odlišný od DPH. Z vyspělých zemí světa však nejsou Spojené státy Americké jediné, kde není DPH. Stejně je to např. v Hongkongu, Saudské Arábii či Egyptu. Velmi nízké sazby DPH jsou ve všech mimoevropských členských zemích OECD – v Austrálii a Koreji 10 %, Kanadě a Japonsku 5 %, Novém Zélandu 12,5 % a Mexiku 15 %. V Evropě je to zcela jinak a hned ve třech zemích je základní sazba DPH 25 % (Dánsko, Norsko a Švédsko).

0 0
možnosti
DD

blondynka111

17. 7. 2011 19:05
Sice nemají DPH jako takovou, ale mají jiné daně

Vy jste jako ta mentálně nevyvinutá muslimka Soňa, která tvrdí, že v bankovnictví šária se neplatí úroky. Jistěže platí, jenom jsou zabalené jinak a jinak se jim říká.

V USA musíte platit daně, v každém státě jiné, kupte si knihu, zaplatíte daně, kupte si alkohol zaplatíte daně, kupte si cigarety, zaplatíte daně. Navíc na většině věcí mají uvedené ceny bez daní, takže i když se vám něco zdá levné, u pokladny zjistíte, že musíte zaplatit Sales Tax, v některých státech se platí i za potraviny. Váš článek je trošku mimo. Navíc DPH je aspoň všude stejná, v USA je sales tax různá, liší se podle státu.

0 0
možnosti
J

jsoud

17. 7. 2011 21:58
Re: Sice nemají DPH jako takovou, ale mají jiné daně

U nás však máme všechny druhy daní jako v USA, ale navíc ještě DPH. V tom je ten podfuk.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

17. 7. 2011 19:00
Autor

Autor má plná ústa takové té klasické "spravedlnosti" - bohatým sebrat a jemu dát co nejvíc.

0 0
možnosti
J

jsoud

17. 7. 2011 22:07
Komu brát a komu ne.

Kritik je asi potrefená husa, když se tak ohrazuje proti vyššímu zdanění kapitalistů. Za minulého režimu jsem se domníval, že nejlepší cestou pro naše občany by bylo nedělat stále stejné chyby, které již někdo zažil a náležitě popsal.

Po listopadu se tu vyrojili slibotechny v rouše disidentů, kteří slibovali kapitalismus s lidskou tváří. Zůstalo však jen slibů, protože neuměli ani provést privatizaci. Důkazem je totální rozklad tehdejších zavedených firem. Nyní již rozdali skoro všechen státní majetek a už není z čeho brát, tak by chtěli daně vybírat hlavně od místních ovčanů, kteří asi budou klidně klopit, a ještě za to poděkují.

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

17. 7. 2011 15:05
Já to vidím přesně naopak

DPH je férová, protože daní skutečnou spotřebu. Naopak daň z příjmu a povinná "pojištění" zdražují cenu práce a tím snižují konkurenceschopnost. Když si vezmeme, jaká byla produktivita s technologiemi u nás a jaká a ryze manuální práci v Asii, tak nebýt našeho brutálního danění práce by nás Asie nikdy nemohla začít takto válcovat. (Průser je, že teď už mají i ty technologie... ale to už je jiné téma.)

Takže (nereálný) ideál bych viděl ve zrušení daní z příjmu a navýšení DPH. Ale tp by se právě muselo doplnit clem, aby si lidi nenakupovali v zahraničí.... prostě to teď už udělat nejde.

A ohledně knih: pletete dohromady knihy technické a beletrii. Za pád knihkupectví by mohl především výpadek v prodeji beletrie. Pokud zaměstnanec potřebuje informace z knih, rozumný zaměstnavatel mu je pořídí. Navíc mnoho odborných informací je na internetu, stejně jako elekronické knihy začínají nahrazovat papírové. Takže až budou knihkupci brečet, dost možná za to nebude moct DPH.

0 0
možnosti
J

jsoud

17. 7. 2011 15:36
Re: Já to vidím přesně naopak

Takové vidění je typické pro šarlatány, kteří by nejraději přenesli daňovou zátěž na střední vrstvy a nízkopříjmové skupiny. Podpora globální ekonomiky a volného pohybu kapitálu udělala své. Bohužel se zaměstnanci nemohou volně pohybovat za prací zaměstnanci tam, kam investují bohaté nadnárodní korporace. Současná svoboda kapitálu se dá přirovnat k přírodě. Kapitál odchází do zemí, kde se může rychle zhodnotit z důvodu nízkých nákladů na pracovníky a malých nebo žádných překážek ze strany státního aparátu při znečišťování životního prostředí. Pracující v EU a USA jsou tak vystaveni silnému tlaku na snižování mezd, protože nezaměstnaní (jejich počet roste i v USA také z důvodu zvýšeného počtu migrantů ze zemí, kde jsou natom ještě hůře) již nedostávají skoro žádné podpory v nezaměstnanosti a tím pádem jsou ochotni přijímat i agenturní zaměstnávání za zjevně diskriminačních podmínek.

Investice v Číně mohou být ve střednědobém horizontu také ohroženy, protože již nebude mít v EU a ..

0 0
možnosti
DD

Kokodák

17. 7. 2011 14:45
daň z přidané hodnoty aneb DPH je nejspravedlivější

a nejlogičtější formou daní...nejlepší systém by byl: zrušit všechny daně "u zdroje" a plošně navýšit DPH (třeba) na 35%. To je jediná správná cesta.

0 0
možnosti
J

jsoud

18. 7. 2011 21:52
Re: daň z přidané hodnoty aneb DPH je nejspravedlivější

Co je spravedlivého na myšlence, že daně mají platit ti, kteří nic nevydělali? To by pak bankéři byli v neskutečném balíku, když dnes běžný spotřebitelský úvěr je úročen tak vysoko, že by to i v 19. století bylo chápáno jako lichva. Jedna věc je chtít uskutečnit nesmysl a druhá věc je, zda se najde dost tupých Čechů, kteří by ho ve volbách podpořili.

0 0
možnosti
J

jsoud

17. 7. 2011 13:38
Už i v ČEZu ruší podnikové knihovny.

Jedna jejich knihovna, která existovala od zahájení provozu elektrárny v Dukovanech bude k 30.7.2011 uzavřena. Prý již není potřebná. Musím politovat zaměstnance této divize. Nyní si budou jednotlivé útvary samostatně zajišťovat potřebnou literaturu. Je jasné, že bude nutné k zachování současné úrovně informací potřebné více peněz než doposud.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 7. 2011 15:32
Re: Už i v ČEZu ruší podnikové knihovny.

Nevím, jak zaměstnanci ČEZu - ale já odborné informace hledám pouze na webu. Jednak se lépe hledají (a je větší nabídka), jednak jsou "čerstvější".

0 0
možnosti
J

jsoud

17. 7. 2011 13:17
Daně v USA:

Spotřební daně na federální úrovni zahrnují daně z alkoholu, tabáku, střelných zbraní, pohonných hmot, luxusního zboží jako jsou drahé automobily, lodě, letadla, kožešiny a šperky; daně z kamionů, telefonních poplatků, letecké dopravy a komerčního pojištění. Na federální úrovni jsou ukládány mnohé další daně jako například darovací daň nebo dálniční daň. Jak už bylo zmíněno, na federální úrovni nejsou uvalovány daně z nemovitostí.

Daně na státní úrovni

Vlády na úrovni jednotlivých států uvalují kromě sociálního pojištění všechny druhy daní. Hlavními zdroji příjmů na této úrovni jsou daně z příjmů, spotřební daně a majetkové daně. Každý stát je samostatnou daňovou jurisdikcí a vytváří si svá pravidla zdanění, takže na této úrovni existuje tolik daňových systémů, kolik je států, tedy padesát.

O DPH však nikde nezavadíte.

0 0
možnosti
K

Kapp

17. 7. 2011 14:00
Re: Daně v USA:

O DPH nezavadíte, ale zavadíte o prodejní daň, která se principem k DPH velmi blíží.

0 0
možnosti
PK

repanak

17. 7. 2011 12:32
Pan Soudek už napsal daleko lepší blogy,

tento je dost zmatený. Faktem je, že DPH v USA neexistuje a jsou i 3 státy v USA. které nevybírají ani sales tax - např. Nevada. Ikdyž ta tento "výpadek" lehce nehradí z příjmů v Las Vegas. Faktem také je, že sales tax nemá zdaleka tak velkou váhu v daňových příjmech USA jako Evropa z DPH. USA však mají značné příjmy z majetkových daní - až by takový majitel panelákového bytu v Praze za dva melouny zaplatil ročně finančáku 40-60 tis.Kč majetkové daně, tam by koukal jak tele na nová vata. Dnes platím řádově tisícovku. I když nejsem fanatický stoupenec TOP, myslím si, že určitý tlak na růst nepřímých daní je správný. Přímé daně se v dnešním globalizovaném světě, při fiskální nesourodosti EU i např. daňových rájích špatně vybírají, musel by se od základu změnit systém. Karel Marx se v mnohém mýlil, ale v jednom ne - že kapitalismus vede k stále nerovnoměrnějšímu rozdělení bohatství a tudíž bez státních zásahů a úměrného přerozdělování povede společnost do krizí a revolucí.

0 0
možnosti
PK

repanak

17. 7. 2011 12:36
Re: Pan Soudek už napsal daleko lepší blogy,

Přitom při dnešním velmi volném pohybu pracovní síly, mobilitě lidí a jejich dostatku mimo EU čeká na klasickou Evropu podstatné snížení dnešní životní úrovně značné části lidí včetně dopadů z problémů průběžného financování důchodů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik