Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

jeste asocialnejsi grupa

9. 12. 2011 7:20
osobo ...

vy se opradu domnivate, ze nejaka firma podnika nikoliv za ucelem maximalizace zisku (VLASTNIHO zisku, abychom si rozumeli), ale pro nejake to "celospolecenske blaho", pripadne "aby se vsichni meli dobre" ? proc by to takova firma mela u fsech marxu asi tak jako delat ?

0 0
možnosti
J

jsoud

9. 12. 2011 18:27
Osoba se domnívá, že čtete pouze titulky.

Já se nic takového nedomnívám, ale Drábek si to asi myslí společně s Nečasem.

Je mi jasné, že sociální stát vzal za své a pracující by se měli více sdružovat v skutečných odborech, které by je dokázaly zorganizovat v případě nutnosti i proti svému zaměstnavateli. Bohužel to dosud nepochopili ti pracující a mylně se domnívají, že život je loterie v níž právě oni zvítězí proti všem.

Jeden zaměstnanec není žádným partnerem pro zaměstvatele i v případě, že by existoval dokonalejší Zákoník práce. Ten mu bude platný asi jako mrtvému zimník. Může se se zaměstnavatelem soudit o svá práva, ale to už povětšinou bude nezaměstnaný.

A ještě k pozici firem a zaměstnanců: Nikdo zaměstnavatelům nebere právo na maximalizaci zisku, ale potom musí všichni pochopit, že toto právo mají i zaměstnanci pokud se odborově sdruží a do čela si zvolí skutečné vůdce s právním i obecným rozhledem. Nelze je pak napadat, že jsou levicově orientovaní. Ti levicově orientovaní přece myslí na blaho státu a ne na své.

0 0
možnosti
MB

MacX

8. 12. 2011 22:19
Hoden je dělník mzdy své

Výkon práce nikoliv za mzdu, ale za sociální dávky, je cesta mimo evropskou civilizaci.

Půjde o práci bez pracovní smlouvy a bez zápočtu let do penze. Vytlačení části placených míst neplacenou prací za životní minimum je nevyhnutelnou konsekvencí.

Petr Fischer z České televize současné postavení nezaměstnaných v ČR velmi příhodně přirovnal k židům za nacismu. Obětní beránek, který má zakrýt svinstva jiných.

Jednou bude na tohle vzpomínáno s hanbou a údivem  -  jak to bylo možné?

2 0
možnosti
J

ježo

8. 12. 2011 22:31
Re: Hoden je dělník mzdy své

No ono o vytláčení nejde,tyto práce totiž nikdo relevantně platit nehodlá a ani nemůže.Vaše přirovnání je trochu přitažené za vlasy,nicméně se zeptám.Pokud je směřováno proti zneuživatelům dávek,tak proč není cíleno na sociální podporu,ale na podporu v nezamněstnanosti?

0 0
možnosti
MK

Mama Kami

8. 12. 2011 21:28
Otrocká práce

Když ono je to ještě trošičku jinak. Existuje-li něco jako sociální pojištění, pak by měl být občan "sociálně pojištěn". Když já sjednám s klasickou pojišťovnou pojistku, taky mě nebude zajímat její hospodářská bilance, pokud u mne nastane pojistná událost. Když budu nepojistitelná (třeba proti povodni, bydlím-li v záplavové oblasti), prostě mě nikdo nepojistí. Takto by měl i stát vyložit karty, není-li schopen zajistit alespoň sociální minimum, měl by přestat vybírat sociální pojištění. A neohánět se leností pojištěnců. Asi něco jako "Paní, nezlobte se, ale vy máte tři děti, bydlíte v Ostravě, vy budete permanentně nezaměstnaná, to vás pojistit nemůžeme." Tečka. Jak se říká - čím hůř, tím lépe. Aspoň to některým dříve docvakne, o co tady vlastně běží.

A "práce za podporu" je otrocká práce. Jo, kdyby byla na smlouvu s vyměřenou adekvátní mzdou, neceknu ani půl slova. Jenže to by nesmělo jít o přihrané kšeftíky vyvoleným.

1 0
možnosti
JR

avatar30

8. 12. 2011 21:36
Re: Otrocká práce

Socialni pojisteni neni pojisteni, je to dan. Cele je to prubezny system, ze ktereho platite ponejvice soucasne duchodce.

1 0
možnosti
PP

Peregrina

8. 12. 2011 21:25
promiňte,

já jsem nezaměstnaná druhým rokem, u nás v regionu práce není, mám střední školu s maturitou a rozhodně nejsem negramotná. Podporu jsem pobírala prvních pět měsíců a usilovně si hledala práci, jakoukoli...i jsem byla rozhodnutá jít do fabriky k pásu, ale tam ku podivu nechtějí člověka s maturitou. Nyní jsem závislá na úřadu práce ne proto, že mi "hledá " zaměstnání, ale že za mě platí zdravotní pojištění. Kdyby mne vyřadili z evidence, tak musíme s manželem asi pod most, protože jeho plat stačí na pokrytí naší hypotéky a plateb plynu, energie a abychom měli co jíst. Pokud mne úřad práce v lednu vyžene zametat ulice, budu muset jít, abych nebyla vyřazena z evidence, zdravotní pojištění bychom už nebyli schopni poplatit a museli

0 0
možnosti
PP

Peregrina

8. 12. 2011 21:28
Re: promiňte,

bysme prodat byt a jít do menšího nebo zažádat o pomoc rodiče. Jsem si vědoma toho, že budu muset jít od ledna zametat s maturitou ulice bez jakékoliv mzdy, jen proto, aby mne nevyřadili z evidence a platil za mne stát i nadále zdravotní pojištění. Co bude dál se netroufám tvrdit. Možná seženu práci, možná také ne a budu bydlet v krabici od lednice. Vy,pane autore, zřejmě máte stabilní zaměstnání, važte si ho, protože se můžete ocitnout v tíživé životní situaci stejně jako já, která jsem dělala hned po maturitě dvanáct let v jednom knihkupectví a vyrazili mne pro nadbytečnost. Rozhodně nezaměstnané neoznačujte za negramoty. Může to totiž potkat i vás.

3 0
možnosti
J

ježo

8. 12. 2011 21:08
Teď to schytáte

Teď to schytáte od modré i od oranžové.:-/Nejsmutnější na tom je,že máte pravdu.Teda skoro ale v rámci blogu těžko postihnout všechny aspekty.Ono by to bylo moc dlouhý.

1 0
možnosti
AŽS

Ať žije Slezsko

8. 12. 2011 21:16
Re: Teď to schytáte

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik