Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

adelayde

9. 2. 2012 12:51
Musíte číst všechny odstavce

§ 49 Doručování písemností do vlastních rukou

(5) U písemností, u nichž to stanoví zákon, nebo u nichž to nařídil předseda senátu, je vyloučeno doručení podle odstavce 4.

Jinými slovy neplatí fikce doručení. Tím celý Váš článek ztrácí smysl.

0 0
možnosti
J

jsoud

9. 2. 2012 15:58
Re: Musíte číst všechny odstavce

A vy máte osobní zkušenosti s takovým výkladem?

Proč jsou tedy na všech infodeskách okresních soudů všechny platební rozkazy, které nebyly doručeny z důvodu nezastižení povinných uvedeny jako platně doručené? Místo toho, aby bylo ve věci nařízeno jednání soudu. Tak jak zde naznačujete.:-)

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIII

9. 2. 2012 12:46
Safra, to musí mít opravdu ale opravdu velké úřední desky

;-D

0 0
možnosti
J

jsoud

9. 2. 2012 16:00
Re: Safra, to musí mít opravdu ale opravdu velké úřední desky

Žijete ještě v minulosti. Nyní jsou infodesky již nějaký ten rok funkční.:-)

0 0
možnosti
T

torstyn

9. 2. 2012 12:19
Místo Vašeho dlouhého rozboru

zda je či není platební příkaz doručen,přece platí jednoduchá obrana "REAGOVAT" na první upomínku či obsílku,mít v pořádku nahlášení svých osobních údajů a svůj problém řešit a ne si hrát na mrtvého brouka.Pak se vyhnete i problému s doručováním  platebního příkazu.Velmi dlouze popisujete následek a ani slovo o včasném řešení příčiny.

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

9. 2. 2012 13:24
Re: Místo Vašeho dlouhého rozboru

Problém je, když je to doručováno jinam než kde se nacházíte.

Soud neví, kde bydlíte, ale kupodivu exekutor to ví naprosto přesně. To jsou ty věci mezi nebem a zemí. Zrovna nedávno sem si vyslechl jak soud není schopen doručit obsílku člověku, který má Datovou schránku. To jsou ty paradoxy.:-)

0 0
možnosti
B

Bezkyd

9. 2. 2012 12:06
Jabka s hruškama

Vážený autore, byl jsem osobně při projednávání novely o "vhazování" do schránky a proti této novince brojil. Vyslyšen jsem nebyl, hlavní argument MSp byl - novinářům se to líbí.  Novela je jako cokoliv z dílny JUDr. Pospíšila - dlouhé, nepřehledné, kazuistické. Bohužel, tento jeho způsob právní tvorby a sebeprezentace se zřejmě občanům líbí.Ani vy neprokazujete zrovna znalost o.s.ř., mícháte dvě věci - kdy vůbec nelze PR vydat a jak vydaný PR doručit. Víte, jsem dlouholetým kritikem personálního stavu české justice a ačkoliv jsem měl možnost setkat se opravdu s ledasčím, že by byla vyznačena právní moc na PR na základě doručenky, z níž by bylo patrno, že bylo jen vhozeno do schránky a není na ní podpis adresáta - to vám nevěřím. Ale stejně jako mnozí dosud nepostižení dříve nevěřili mně, můžete mne přesvědčit. Pokud by se to opravdu stalo, bylo by to minimálně na kárňák dotyčného soudce. Ale nic jiného než sken PR s doložkou PM a sken doručenky bez podpisu adresáta mne nepřesvědčí.

0 0
možnosti
J

jsoud

9. 2. 2012 16:13
Re: Jabka s hruškama

Tak vy nevěříte, že na infodeskách jsou zveřejněny přímo stohy usnesení o tom, že PR vstoupily v platnost, protože adresát nebyl zastižen a tímto dávají veřejnosti na vědomí, že spadla klec. Proč by se zabývali soudci OSŘ, když se nikdo nebrání? Proč by přece nařizovai jednání v souladu s §173 OSŘ, když to ovce vezmou bez odporu na vědomí?;-(

0 0
možnosti
JP

johnpeters

9. 2. 2012 11:57
Perfektní,

já a asi mnoho dalších občanů tyto věci nezná.Škoda jen,že to dáváte na blog.Prospěšnější by bylo to popohnat institucionálně,takhle se nic nezmění.R^

0 0
možnosti
J

jsoud

9. 2. 2012 16:15
Re: Perfektní,

Víte ono institucionálně nelze dosáhnout změny, když ti co mají máslo na hlavě sedí v těch institucích a parlamentu. :-(

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

9. 2. 2012 11:39
hm ....... pěkná analýza

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik