Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

Bouše

26. 9. 2011 9:33
V tomto konkrétním případě s vámi souhlasím.

Ovšem stejně jako jedna vlaštovka jaro nedělá, tak jeden zhovadilý zákon nemůže přehlušit všechno, co změna režimu v otázce osobních svobod přinesla.

2 0
možnosti
M

morbid

26. 9. 2011 13:02
Re: V tomto konkrétním případě s vámi souhlasím.

Tak.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XVIII

26. 9. 2011 9:03
Kydy

Dnes není pracovní povinnost, dříve označovaná jako "právo na práci" a "příživníka" dnes nelze zavřít, protože nepracuje.

.

Uvedl jsem jen jeden z mnoha případů, nehodlám je tady vypisovat popořadě.

0 0
možnosti
M

morbid

25. 9. 2011 18:45
Naprosto nesouhlasím!

Podle mého jste buď totálně mimo realitu anebo v horším případě píšete nepravdu vědomě. Rv

0 0
možnosti
J

jsoud

25. 9. 2011 19:16
Re: Naprosto nesouhlasím!

Konkrétně. Obecné řeči nejsou relevantní. Uvést fakta a ne jen výkřiky do tmy.

2 0
možnosti
LS

volly

25. 9. 2011 18:31
Co jste zvolili ...

Co jste si zvolili to mate. Jinak receno :politici ktere jste si zvolili jsou primo odpovedni za zakony na jejichz zaklade exekutori jednaji ...bijou vas cigani okradaji a Vy je na oplatku jeste musite zivit  a kdyz se ozvete dostanete narezano jeste od policajtu....vsude se zdrazuje ,odiraji vas do krve ,korupce zlodejny ve  statni sprave ...v zahranicni politice, vlezdopldelkarstvi ,co je jinym vetsim a bohatsim statum dovolene cechum je zakazane a tak bych mohl pokracovat . Bohuzel ta zdiskreditovana  a obehrana veta"Co jste si zvolili to mate ",plati furt a stale

 Mozna jednou az nekdy nekde nekdo nejakeho exekutora prichyceneho pri kradezi jeho veci  streli primo do makovice.... az jednou ve Sluknove nebo jinde bude demonstrace proti ciganum a nebude tam zrovna zadny policajt ......az jednou nekdo vyhodi celou slavnou vladu a parlament z okna na kopi stojici dole na chodniku nastojato .....TAK PAK SE  NECO ZMENI  .  Do te doby nez se tak stane se NEZMENI NIC  spis naopak BUDE HUR

0 0
možnosti
J

jsoud

25. 9. 2011 19:15
Re: Co jste zvolili ...

Jen malá poznámka: Cikáni nemohou za to, že pro ně (pro valnou většinu) není v ČR práce. Tento stav ponechaly dosavadní vlády bez povšimnutí s poukazem, že trh to vyřeší. A opravdu trh to vyřešil. Firmy sice mají laciné Ukrajince, ale státní pokladna to vlastně financuje. Řeči o tom, že Cikáni nechtějí pracovat, jsou polopravda. Oni by pracovali, ale ne za almužnu nižší než sociální dávky.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

25. 9. 2011 13:27
Je to tak,

jak píšete.Bohužel.[>-];-(

1 0
možnosti
C

carolusI

25. 9. 2011 13:23
Nerad to přiznávám,

ale musím souhlasit. Systém ve kterém vám exekutor může beztrestně vykrást byt jen na základě jeho doměnky, že vás nějaký dlužník navštívil, je absurdní a volá o pomstu. Tim se nezastávám dlužníků. Dluhy se platit mají. Ovšem hloupé a navzájem si odporující zákony mohou přivést do dluhů prakticky kohokoliv. Sám jsem se dostal do situace, že nepozorností při předání bytu jsem byl po několika létech donucen zaplatit dluh za naprosto cizího člověka. U soudu mi sice přiznali, že jsem dluh nezpůsobil, ale že jej musím zaplatit a pak jej mohu vymáhat na skutečném dlužníkovi. To ovšem byla předem ztracená záležitost.

Proti socialismu jsme si polepšili pouze v tom, že nejsou uzavřené hranice. Ale v ostatních ohledech jsme si spíš pohoršili. Volné pole působnosti mají pouze zločinci. Ti si dnešní zákony určitě pochvalují.

2 0
možnosti
LD

cokoo

25. 9. 2011 18:12
Re: Nerad to přiznávám,

Zločinci, cikáni a politici, což je jedno a totéž.

Máme větší výběr zboží, více škol a můžeme podnikat či sami ovlivnit svůj život- jenže pouze relativně. Bolševici, kteří po roce 1989 odložili rudé knížky a přestoupili do pravicových stran nám hází klacky pod nohy a lidé si pořád neuvědomují, že s bolševiky a jejich dětmi kapitalismus jaksi nelze budovat.

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

25. 9. 2011 12:16
Paradox, ale pravda

Už to, že nyní můžete napsat, že je tady nesvoboda, zatímco v dobách ČSSR jste to nepsat nemohl, svědčí o tom, že nemáte pravdu, když tvrdíte, že v dob¨ách ČSSR tady byla větší svoboda. Je to sice paradox, ale svobodná země se pozná mimo jiné i podle toho, že Vám nehrozí žádné nebezpečí, když ji označíte za nesvobodnou.

1 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

25. 9. 2011 13:09
Re: Paradox, ale pravda

i před Listopadem 89 jste mohl napsat, že je zde nesvoboda. Máte však pravdu v tom, že jste tak nemohl učinit prostřednictvím internetu ani iDnes, neboť tyto věci tehdy ještě neexistovaly.

0 0
možnosti
JB

hendrixx

25. 9. 2011 12:13
Človíčku, vy jste legrační

Neskonalou blbost napsanou v titulku pominu, určitě už jen za ni vám mnozí komunističtí zabedněnci klikají karmu. Asi jste to tak chtěl. Kravina je ale i to, co píšete v článku. Výkon rozhodnutí zabavováním věcí v soukromých bytech se děl i za ČSSR a bylo to i tehdy kupodivu v pořádku. A zabavovali se i věci, na kterých nebylo výslovně fixkou napsáno, kdo je jejich majitelem a majitel, nebyl-li jím dlužník, musel proti tomu vznést námitky a vlastnictví prokazovat. Máte své dluhy řádně platit - nikdo k vám pak nebude vstupovat a nebudete muset fňukat na blogu.

2 0
možnosti
J

jsoud

25. 9. 2011 14:52
Kdo je legrační ?

Ano, výkon rozhodnutí se děl i v ČSSR, ale neprováděli ho soukromí podnikatelé s kulatým razítkem, kteří jsou existenčně závislí na množství zabaveného majetku. Takže měl občan jistotu, že nebude prováděn záměrně v neprospěch nezůčastněných osob. Co je správného na tom, že při exekuci na majetek zcela neznámé osoby ve vašem bytě musíte dokazovat jiným způsobem než dokladem o koupi, že jsou movité předměty vaším majetkem? Ať tedy jdou exekutoři do domácností poslanců PSP pro majetek všech dlužníků. Tam ho jistě najdou dostatečné množství a bez požadovaných dokladů soudy.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

25. 9. 2011 11:28
Souhlasím,

dnes si každý den uvědomuji, jak svobodnější a šťasnější byl život než společnost začali ovládat a řídit zločinci prosazující zákony pro zločince výhodné, dnes se velmi stydím, že jsem to neprohlédl od začátku a tento hanebný, nehumání systém jsem podporoval.

2 0
možnosti
L

lomihnát.

25. 9. 2011 11:13
No to víte, před r.89 si policie, o Stb nemluvě,

před vstupem na váš pozemek podala dva měsíce dopředu kolkovanou žádost ...

A tresty propadnutí VŠEHO majetku za naplnění základní lidské svobody - svobody pohybu - k jejímu respektování se komunisti ČSSR zanázali v Helsinkách 1975 (bod 2 článku 12 ).

A o pošlapávání dalších osobních svobod ani nemluvě.

Možná jste jen nenalezl u vás v knihovně Komsomolu příslušnou literaturu. Tak zkuste začít třeba zde:

http://www.svedomi.cz/dokdoby/charta_77.htm

1 0
možnosti
MF

falm

25. 9. 2011 11:53
Re: No to víte, před r.89 si policie, o Stb nemluvě,

Jenže chartisti a spol. byla z pohledu Stb, olicie a dalších složek KSČ jen banda darebáků, kteří porušovali tehdejší platné zákony. Podle toho s nimi zaházela, obzvláště pokud se z pohledu těchto složek jednalo o ohrožení státu (což je rovno nyní zásahům např. v Británii a USA v případě podezření z terorismu).

Takže vaše argumentace je jen ubohým plivnutím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik