Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Docela jsem rozčarován z mnoha a mnoha blogů na téma ukrajinských událostí. Nechme stranou Majdan , střelbu nezjistitelných snajprů atd. Jádro pudla, meritum věci - lidé chtěli změnit režim v jednom státě a vojska státu sousedního tam pronikla , nejprve vojsky anonymními bez epolet a výložek, poté oficiálně.

Většina civilizovaného světa to právem odsuzuje. Opět se nebavme o dluzích ( plyn x Krym). Opakuji to hlavní je ona anexe !! Mnozí blogeři spřádají konspirativní teorie o hrách tajných služeb o nový trh atp. Řekl bych , že o ten opravdu nejde. Dodnes Evropa lituje přizvání Rumunska či Bulharska , podobně finančně slabých partnerů.

Putin spíše potřebuje východní část země , uhlí a zbrojní průmysl. Vůbec se netají plánem revitalizovat SSSR ve formě jakési euroasijské mocnosti s dominancí Rusů.

Vůbec nechápu, proč mnoho diskutérů to buď neví , nebo s tím souhlasí. Opravdu jsem zvědav na komentáře těchto pánů po neodvratném pokračování rozpínavosti cara. Ruské dubisko vás dostalo ,  holoubci siví.Rv

0 0
možnosti
JC

Děláte ve svých úsudcích jednu základní a největší chybu, s dovolením. Necháváte stranou Majdan, který byl a je klíčovým v celé této záležitosti. Tam začalo a je to jádro pudla, meritum věci. Tam to vyvřelo a začalo se roztékat. Krym byl jenom následkem. Nikdo si nenechá dělat díry do plotu, vytrhávat laťky. Nikdo rozumný. To je můj názor a nemyslím si, že dlím v těle holoubka sivého.;-)

2 1
možnosti
VK

to Bydelský:

K vašemu monologu, komu patří Krym:

Ruští bolševici (a ukrajinští, gruzínští, atd.)spáchali mnoho odsouzeníhodného a demokraty odsouzeného zla (kapitalistéovšem taky). Zajímavé ovšem je, že když jeden z největších zločinů spáchal sámnejvyšší ukrajinský bolševik  Chruščov - to když ukradl Rusům jejichKrym, a to aniž se jich, a samozřejmě ani obyvatelů Krymu - na cokolivptal, tak tento zločin Západ mlčky přechází a naopak bije na poplach, když sednešní Krym a Rusko rozhodly tento zločinný lup napravit.

 A to ponechávámstranou pokrytectví USA a Evropy ke skutečné anexi Kosova. Nejenže se jednalo o tisícileté srbské území a žádné referendum neproběhlo, ale odstoupení bylo vynuceno mj. bombardováním Bělehradu a celého Srbska Američany, za souhlasu EU včetně tehdejší Zemanovy vlády.

7 0
možnosti
VK

Přečtěte si (zpráva z tohoto pátku):

Ukrajině se ze zásobníků "ztratilo" třináct miliard kubíků plynu z dvaceti

.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/333186-ukrajine-se-ztratilo-13-miliard-kubiku-plynu.html

 V zásobnících plynu naUkrajině je zhruba jen třetina dosud deklarovaných zásob, zjistily spřekvapením tamní úřady. Výkazy uváděly, že v zásobnících je 20 miliard kubíkůplynu, kontrola ale zjistila, že bezmála 13 miliard kubíků se někam ztratilo.Ukrajinské poslance o tom ve čtvrtek informoval premiér Arsenij Jaceňuk,přičemž je ubezpečoval, že on plyn nevzal.

o---:-(---o

3 0
možnosti
JC

Takže se tam krade vesele dál, dokonce je to už taková extraliga zlodějin. A že ten Jaceňuk hned tak zakejhal ...

6 1
možnosti
PS

Láska je láska, ale uhlí zahřeje. ;-€

1 0
možnosti
PS

Putin říká, že nyní by se měly plnit ukrajinské zásobníky pro Evropu na zimu. Neplní se, neplatí se.

A Ukrajinu bude zásobovat plynem Slovensko. Zaplatí mu Ukrajina ? Kurňa, na zimu by se hodilo 30 q uhlí.

2 0
možnosti
JC

Ale klídek! Zaplatí to EU, potažmo i my všichni. Jako půjčku Ukrajině. Kterou Ukrajinci budou dlouho a krvavě splácet.:-/

3 1
možnosti
PS

p. Matějka říká, že plyn se ztratil :

"V zásobnících plynu na Ukrajině je zhruba jen třetina dosud deklarovaných zásob, zjistily s překvapením tamní úřady. Výkazy uváděly, že v zásobnících je 20 miliard kubíků plynu, kontrola ale zjistila, že bezmála 13 miliard kubíků se někam ztratilo. Ukrajinské poslance o tom ve čtvrtek informoval premiér Arsenij Jaceňuk, přičemž je ubezpečoval, že on plyn nevzal." :-) No nic... ;-)

3 0
možnosti
PS

nemohl utéct do ovzduší ? EU

Čeká nás zajímavá plynová zima.

0 0
možnosti
VD

nechápu proč se alternativní myslitelé tak vyžívají v negativních vizích pro Evropu, zajimavý by byl váč článek kdyby jste dokázal zanalyzovat kam mizí peníze za plyn prodávaný na ukrajině, předpokládám, že naftogaz ten plyn nežere a také jaká je efektivita využití energií na ukrajině, předpokládám, že hlavní spotřebitelé tj stát a velké peníze do úsporných technologií neinvestují protože podle ruského vzoru jsou zvyklí veškeré příjmy rozkrást, nyní se ovšem nad tím budou muset zamyslet a hledat energeticky úsporná řešení, nejlogičtějším dodavatelem bude EU, takže ta současná situace může být pro evropu spíš přínosem

0 1
možnosti
MT

Rusko zase prestalo platit pronajem za vojenske vyuzivani Krymu a navic okupuje Krym. To zaplati plyn dopredu na 300let.

2 8
možnosti
JJ

J78a52n 92J76o11š20t

12. 4. 2014 20:32

Jak někdo může okupovat vlastní území ? Vaše argumentace stojí na vodě, zde došlo pouze k napravení komunistického zločinu .. ti lidé tam na Krymu slaví návrat domů a nikdo nemá právo jim v tom bránit !

8 2
možnosti
KD

K65a93r76e96l 48D46u76b

12. 4. 2014 20:11

EU by se neměla rozšiřovat, ale spíš naopak. Zmenšit o státy, které nejsou pro EU hospodářsky připravené.  To je Rumunsko a Bulharsko. Rozšiřování za každou cenu je politická záležitost a vede přímo do p......

Rumunští cikáni zaplavili města  jako Duisburg,...  a Němci si s tou verbeží neví rady. Na versi Luníku nejsou duševně připraveni.

7 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik