Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

to mělo být pod Asi je namístě poděkovat, že to někdo dělá za mne.

Jsouť pohříchu i tací prdiskutéři, již, slušnosti neznajíce, slušnost nedocení.

0/0

0 0
možnosti
MK

Autore nevím co jste prožil anebo v životě dokázal. Ale ono to je vše na Vás. Svobodu máte, jak občanskou, tak politickou. Nikdo Vás nenutí pracovat anebo naopak nepracovat. Vše je jen na tom jak se svým životem naložíte. Po dvanácti letech od návratu z Kanady jsem ke konci roku přišel o práci. Holt, to se stává. Myslíte, že jsem na někoho nadával? Ne, neměl jsem na to čas, musel jsem platit hypotéku, leasing na dvě auta a samozřejmě také platit energie apod. A z manželčina platu 12 tisíc čistého by to nešlo. Tak jsem to, co jsem dělal jako zaměstnanec (stavební rozpočty a kalkulace) začal děla soukromě pro stavební firmy, plus jsem si na živnost sehnal ještě jednu práci jako finanční poradce. Nebylo mi lehko, když jsem obcházel stavební firmy a nabízel jim svojí práci. A dnes 7 měsíců co jsem skončil u firmy mám průměrný příjem vyšší než předtím. A také mi mnohdy nebylo lehko. Ale jsem rád za to, že mohu žít v zemi, kde o svém životě rozhoduji výhradně jen já sám

5 1
možnosti
KS

K24a11r34e44l 27S26a28r48d63a

25. 7. 2013 14:17

Tesat do kamene pane Kavko R^

0 0
možnosti
AK

Jo, jo, a pristi tyden bude hur. Ma byt 33º. To si prectu urcite jeste duchaplnejsi clanek.

1 0
možnosti

I59v75o 23Ž54á90č58e32k

21. 7. 2013 16:52

To není počasím. Od pana Soudka si podobný článek můžete přečíst i v třeskutých mrazech.

2 0
možnosti
Foto

Pomineme-li čtrnáct let staré auto, nedisponuji žádným výrazným majetkem, natož pak majetkem neomezeným. Mé příjmy nedosahují průměru. A jsem šťastný, že jsem nesrovnatelně svobodnější než za jakéhokoli totalitního režimu, včetně toho husákovského.

7 1
možnosti
MR

Civilizace osciluje mezi despocii a anarchii, dnes je zde anarchie:-(

1 0
možnosti

Já, který jsem v tom totáči žil od roku 1950, jenom s úžasem čtu ty bláboly o současné nesvobodě, co už 3 diskutující tady napáchali. Opravdu bych vám přál to zažít a pak mudrovat. Současný stav má spoustu chyb a často jsem z toho zhnusen, ale když si vzpomenu na totáč, tak si řeknu, alespoň že je to takhle.

10 1
možnosti
MR

Je to trochu složitější, v běžném životě a hodnotách je zde volnost, jakmile chcete stát na vlastních nohou či podnikat, vlastníte zděděný majetek po předcích a máte zájem je předal dalším generacím, tak poznáte druhé nelítostné prostředí, kde není žádná ochrana a těžká vymahatelnost práva. Kde kdo se na vás chce hojit a pomalu bez právníka to nejde ... .

1 0
možnosti
MR

Ano je svoboda ale chybí vnitřní zábrany a disciplína. V posttotalitních státech je těžké založit demokracii, neboť jednak ji předchozí režimy neučily a jednak došlo k naprosté destrukci řádu a ekosystému společnosti. U nás byly od roku 1945-48 pravicové hodnoty, tvořivost, podnikavost postupně demontovány, zestátněním fabrik, drobných podniků, živností, honem na sedláky, honem na osobnosti a inteligenci, monstr procesy v 50 letech, pracovní tábory, šikanování rodin, vyhazov z republiky. Levicové hodnoty byly defraudovány a zneužity, občanské hodnoty transformovány od jiskřiček, po pionýra svazáka v socialistického člověka. Od 70 let nastal další zmar a to kdy odborné funkce byly dávány dle známosti či stranické knížce . Začala upadat pracovní morálka, stav k práci výrobním prostředkům a k tomu nedostupnost běžného zboží, služeb, přinesla další lidský úpadek, obcházení systému, přilepšování si, známosti. Tragické to začalo být od 80 let kdy upadal lehký průmysl a služby. 85 přišla přestavba a dokonce sám režim už toto chování veřejně tepal. Bylo už pozdě. Přišel rok 89 a lidi  chápali vlastně změnu jako masové zavádění demokracie a tržního hospodářství, jako stranické závazky, či 5 letku, masově ... . Dnes jsme vlastně svědky vytěsnění občanské aktivity, kde platí zákon akce a reakce. Akce je enormní jako se chová vláda, parlament, lidi v zastupitelstvech ....  dovolí si co jim dovolíme. Politiky si musíme svoji aktivitou vychovat ... . Jasně se ukazuje že nelze na historicky zatíženou společnost ze shora a masově zavádět změny či nápravu... .  Společnost se v tom musí prostě "vymáchat".  Lidi už se učí, když mají problém s obcí či s něčím v okolí, sdruží se založí občanské sdružení, komunikují na internetu. V žádných dobách tu nebyla taková to možnost komunikovat na osobní úrovni a s občanem jako dnes. Stranický politický systém zde nemá  schopnost regenerace a mění se v žumpu. Doba kdy se masově něco zavádělo, nebo bylo řízeno je pryč.

1 1
možnosti
KB

No kromě té svobody, že se můžete okamžitě sebrat a pokud máte v pořádku pas a jiné formality, můžete letět na druhý konec světě, nefunguje skoro nic normálně. Řada věcí funguje hůř než za Husáka. To je výsledek "jedině možné pravicové ideologie" v podání ODS (TOP,ODA,KDU-ČSL,Lidem,Strany Zelených).

3 3
možnosti
LK

Souhlasím s Vámi. Například dneska si mohu koupit toaletní papír v každé trafice a to by za Husáka opravdu nešlo a proto nefunguje "nic normálně". Jen si nejsem jist co je normálnější;-D

1 0
možnosti
Foto

Není problém, že je současný režim nesvobodný - problém je, že se tato nesvoboda poměrně rychle zvyšuje Rv

2 2
možnosti
PK

A v čem jste nesvobodný? Kdo Vás omezuje?

3 2
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik