Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

23. 3. 2010 16:05
kdo ten argument vymyslel???

Neboli, kdo přišel na to, že by prý "bohatí studenti s nimi nemohli spekulovat a údajně je ukládat na vyšší úrok" ?? Neboli, jinak řečeno, budou snad mít ty půjčky nižší úrok je než je úrok na vklady v bankách??? tak takové dobroděje bych chtěl vidět...;-)

0 0
možnosti
J

jsoud

23. 3. 2010 16:11
Re: kdo ten argument vymyslel???

Zeptejte se Topolánka, ten Vám to přiblíží.

0 0
možnosti
RP

radim36

23. 3. 2010 13:25
Článek je vcelku žvást.

 Není žádná spojitost s vysokoškoláky dnes a s vysokoškoláky ve starém režimu před více než 20 lety.

Diplom či absolvování vysoké nebo střední školy je kritérium pro posuzování toho absolventa nebo pro nástup do zaměstnání jen v krátkodobém hledisku jednotek let. V dlouhodobém hledisku více desítek let až v krajním případě století je diplom či absolvování střední a vysoké školy pro přijetí na určité pracovní místo absolutně nerelevatní věc. Rozhodující není škola, ale vlastní průměrná kvalita toho absolventa. Jinak řečeno, na pozici třeba konstruktéra či technika je dnes vysokoškolský diplom bezpodmínečně nutný, před 30 lety stačilo maturitní vysvědčení třeba z průmyslovky a před takovými 100 lety na obdobně náročnou pozici stačilo prokázat, že člověk, který před takovými 5 lety nastoupil do fabriky jako dělník, umí třeba kreslit.  Co zůstalo za tuto dobu stále stejné, je inteligence toho člověka, schopnost učit se, flexibilita a další obecnéschopnosti.

0 0
možnosti
RP

radim36

23. 3. 2010 13:36
Re: Článek je vcelku žvást.

Jinak řečeno, před takovými 30 lety nebo ještě před 15 lety měl vysokoškolský absolvent inteligenci zhruba od cca IQ 115 a  výš, jinak na tu vysokou prostě neměl a diplom nezískal a potom dostal odpovídající práci. Středoškolák, třeba průmyslovky s maturitou měl IQ tak od 105, jinak tu maturitu neudělal a potom v praxi taky dostal odpovídající, o něco horší zaměstnání. Vynikající učeň s dobrými výsledky potom nemohl mít IQ nižší než takových 95 a dostal se na místo s lepší dělnickou nebo na rozhraní technické a dělnické práce.

Dneska diplom díky masovému rozšíření vysokého školství získá 60 % dnešní mladé populace, což zahrnuje všechny výše popsané lidi, od podprůměrného  IQ zhruba 95, jako byli dříve ti lepší učni plus všech s vyšším IQ..

A vysokoškolský diplom se vyžaduje bezpodmínečně na pracovní místa na rozhraní dělnické a technické práce, na jaké dříve přijímali ty učně se stejným IQ stejně jako na všechna náročnější pracovní místa.....

0 0
možnosti
LN

nezavisly_pisatel

23. 3. 2010 13:20
Pěkně napsané

Tohle myšlení vysokoškoláků už nějakou dobu pozoruji a neustále se v něm utvrzuji.

0 0
možnosti
RP

Robert Poch

23. 3. 2010 13:11
Profesor Keller o tom krásně mluví zde

http://www.blisty.cz/art/51696.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik