Smrt desítek civilistů v Mariupolu v sobotu 24.1.2015!

Svět je zděšen a Velká Británie již ví, kdo střílel. Údajně mají věšteckou kouli a nebo možná přebírají tyto informace od tajné služby Kyjeva. Ta o vinících všech doposud uskutečněných válečných zločinů ví ihned po tom, kdy se stanou. Možná je plánuje a tak je nejlépe informovaná.

Velká Británie nelenila a pokusila se kout železo dokud je žhavé. V Radě bezpečnosti OSN navrhl její zástupce rezoluci, která kritizuje povstalce z Doněcké republiky. To však narazilo na odpor ruského delegáta, který ho vetoval.

Rádio Hlas Ruska zveřejnilo stanovisko předsedy výboru Státní dumy RF Leonida Sluckého, že referáty příslušníků OBSE, kteří monitorují situaci v této oblasti, dokládají, že střely přiletěly z oblasti, kterou ovládá ukrajinská armáda.

Viz zdroj: http://czech.ruvr.ru/news/2015_01_25/Statni-duma-RF-ostrelovani-Mariupolu-bylo-provokaci-pro-zmareni-Minskych-dohod-3548/

 

Reakce na podněty čtenářů:

Robert Horáček

Zastupci DLR ale deklarovali ofenzivu, kterou zastaví až na hranicích doněcké oblasti. To jaksi předpokládá ostřelování města, které chtějí dobýt. Pokud ovšem nechce Mariupol získat modlitbou..

On je rozdíl v tom, jak bojují Ukrajinci a bojovníci Doněcké republiky. O těch prvních je přece dobře známo, že střílejí bez výčitek svědomí na Rusy. A v Mariupolu Rusové žijí. Navíc existuje nejedno svědectví, že si nedělají žádné výčitky, když útočí na ruské etnikum v Doněcku. To pak stříleli dosud velice často na všechny objekty bez rozdílu. A i nyní existuje svědectví, že se opět tak stalo. A měli bychom se ptát: Komu to slouží? Povstalcům? Ne, to slouží pouze Ukrajincům. Ti chtějí silové řešení, ale stále hovoří o míru. To je jen součást propagandy k odvedení pozornosti.

Autor: Jiří Soudek | neděle 25.1.2015 14:59 | karma článku: 28,00 | přečteno: 1279x