Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

běžný ovčan

15. 6. 2010 16:15
...

Autor byl i na Slovensku a proto se nebojí vyslovit na věci svůj názor. No to mi posol bulvu

0 0
možnosti
JP

johnpeters

15. 6. 2010 16:20
Re: ...

A co takhle pětikorunu na pupík by nestačilo..?

0 0
možnosti
VB

velky bratr

15. 6. 2010 16:13
Realny fasismus

Soucasny politicko ekonomicky system CR, EU i USA najdeme v politologickem slovniku pod heslem fasismus - prolnuti statu a kapitalu za ideologicke podpory a uplaceni davu.

.

V parlamentu je opetovne jedna strana, ktera ma 100% hlasu a jasne fasistickou agendu. Jeji jednotlive frakc epredvadeji show pro hloupy plebs a ten nedavno rozhodl, ze se mu trapny kus libi a preje si pokracovani.

.

Na druhe strane USA vzniklo jako zeme svobodna a nikoliv demokraticka. To je obecne dost zasadni rozdil, nebot demokracie v extremnim provedeni je jen diktaturou vetsiny, tedy nicim, ceho bcyh se chtel dozit. Postupnou demokratizaci USA doslo do stavu, kdy se obcan po precteni deklarace nezavislosti a ustavy proste musi zvednout ze zidle a jit do ulic, coz se posledni rok a kus deje. To, ze u nas se o statisicovych demonstracich proti fasismu vlady jedne dvoubarevne strany neinformuje ma asi sve duvody a je dobrym dukazem cenzury v cechach.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

15. 6. 2010 15:13
Skutečná demokracie je demokracie přímá

tedy systém, kdy se každý oprávněný volič může k problému vyjádřit vahou svého hlasu. Přímá demokracie je ovšem v dnešním komplikovaném světě nereálná, proto nastupuje demokracie zastupitelská - předání hlasu vybranému zástupci.

-

Tady ovšem naše demokracie přestává být demokracií, protože nepředáváme hlas konkrétnímu člověku, není nikde zaručeno, že náš hlas nepropadne, není žádná možnost změnit výběr zástupce v případě, že tento člověk selže. Ve skutečnosti si volíme vládce, který se může čtyři roky chovat téměř libovolně.

-

Demokracie by dnes již šla realizovat, více můj blog http://edmundcerny.blog.idnes.cz/c/123054/Navrh-nove-implementace-demokracie.html. Zůstává ovšem jedna zásadní otázka: opravdu si přejeme skutečnou demokracii? Nebo chceme nejprve změnit volební cenzus, aby se pomocí demokracie nedostali k moci lidi, kteří si nedokáží poradit ani se svým vlastním životem?

0 0
možnosti
J

jsoud

15. 6. 2010 15:18
Skutečná demokracie ?

Na uplatnění jakékoliv formy demokracie musí být k dispozici občané, kteří mají alespoň základní znalosti a chuť přemýšlet. O tom lze nyní pochybovat.

0 0
možnosti
F

fakta666

15. 6. 2010 15:05
Demokracie ? Elektronický koncentrák chystají !

Zadejte v google - elektronický koncentrák..je tam video...nebo články např. stačí zadat- šelma 666....nebo Patrik Chlmecký - Lidem se budou zavádět čipy do těl a nebo zadejte : mikročip do každé rodiny...další video ....a nebo Bestie - blog....chce to se jen zajímat co nám chystají...!!

0 0
možnosti
VB

velky bratr

15. 6. 2010 16:15
Re: Demokracie ? Elektronický koncentrák chystají !

Ano, fasismus se pripravuje na konecnou fazi, kdy se vratime nazpet do otrokarske spolecnosti.

0 0
možnosti
DM

ddt74

15. 6. 2010 15:01
Volici mozna neznaji...

cele programy vsech stran. Co stim vsak nadelate? Volic si proste vybere sam z toho cim jej strana oslovuje. Pokud si myslite ze volic si nemohl "spravne" vybrat rikate timto ze strany, ktere nevolil jej nedokazali oslovit a nebo ze je volic hlupak?

0 0
možnosti
J

jsoud

15. 6. 2010 15:03
Re: Volici mozna neznaji...

O hlupákovi jste hovořil Vy. Ať si to přebere každý sám podle svých znalostí.

0 0
možnosti
F

Frequent_Flyer

15. 6. 2010 14:58
Autor

Obhajce komunistu a myslenek Marxe a spol pise o demokracii, krasa...Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik