Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

a jeeeee soudruhu, tak uz se hromadne popravuje, a zapomel jste dat presny soucet americkych, nebo jinych Lidic a Lezaku.

0 2
možnosti
Foto

Vaše srovnání se schvalováním atentátu na R. Heydricha nekulhá, protože nemá ani nožičky, pane autore!

Při útoku na R.H. šlo o zabití vojáka skupinou vojáků ze země, která byla okupována (nejsem si zcela jist, zda byla i ve válečném stavu s Německem), ale byla okupována. Útok provedený na USA 11.9.2001 pak byl veden státními příslušníky zemí, které nebyly s USA ve válečném, nebo podobném stavu. Krom toho nešlo o útok na vojenský cíl, či na vojáka, ale na cíle civilní a na civilní osoby. Proto je Vaše přirovnání, mírně řečeno, hloupé až demagogické.

Druhá strana je onen trest. Neověřoval jsem si Vaše tvrzení o tom, co bylo, či nebylo odsouzenému prokázáno, ale i tak je třeba připomenout jednu důležitou věc - o vině či nevině u soudů v USA rozhoduje porota složená z občanů USA. Při vědomí toho, jakým traumatem útoky z 11.září pro většinu obyvatel USA dodnes jsou, se nedivím výroku o vině i na základě prokázání "jen toho, že byl hlásnou troubou Al Kajdy". Trest pak nelze vnímat ani jako trest za "pouhé" schvalování atentátů, ale jako trest za spolupodílnictví na teroristických útocích této organizace obecně.

Tím nehodlám tvrdit, že trest je či není přiměřený, jen do Vašeho, poněkud jednostranně zaměřeného článku, který vnímám jako další snahu o prokázání "prohnilosti USA" ze strany celé řady lidí, vnáším pohled i z trochu jiného úhlu.

3 3
možnosti
Foto

mě přijde tvrdý postoj vůči nenávistným ručníkářům OK...proč si nechat kálet do vlastního hnízda?

5 0
možnosti
JR

J51a64r81a 35R22a81n88k

26. 3. 2014 22:48

Hlavne soudruhu Soudku: nerika Vam nic "hate crime" ? Trochu vedle s timto hloupym clankemRv

4 2
možnosti
JM

Genocida Indiánů,otrokářský systém ,rasová segregace do 60 sátých let ... demokracie  - zlatý voči.

Ostatně ono biblické "nezabiješ" se překládá ve smyslu nezabiješ příslušníka svého vlastního kmene :-)

Demokracie je systém ,který může fungovat jen v malých skupinách lidí /cca do 150/ viz Prof.Koukolík

1 0
možnosti
JR

J11a17r55a 34R20a95n63k

26. 3. 2014 22:52

V dobe, kdy pisete o genocide Indianu, se mlatili v Evrope lepsim zpusobem....meli lepsi a vykonnejsi zbrane. Ostatne vsude, kam prisel beloch se tomu delo, zapominate na Australii, Afriku, Rusko, kdyz pomyslite na genocidu Zidu ve 14. stoleti, genocidu Ukrajincu Stalinem a dalsi......tak uz konecne ty cernochy prestante mlatit a zacnete si vymyslet lepsi konspirace;-DRv

3 3
možnosti
FV

Ale vyhrozoval preci, ze boure letadel neustane, tedy jak pisete. Kdyz zavolate na policii, ze na letisti je bomba, taky budete platit a to bud financne nebo odnetim svobody ci jeho prislibem. Nelze to tedy brat jako trestani za myslenku, ale minimalne za sireni poplasne zpravy. Minimalne!

6 0
možnosti

Pozor, za šíření poplašné zprávy můžete být souzen pouze tehdy, když si vymyslíte, že jste viděl v odpadkovém koši bombu, a nebude to pravda. Pokud se však budete pouze mýlit třeba v tom smyslu, že jste něco viděl, na základě čehož jste usoudil, že by mohlo jit o bombu, tak vás nikdo odsoudit nemůže.

1 3
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik