Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

;-DVyborne. akorad, tam z Gazy uz lita 3 mesice 30 rakuet denne

8 0
možnosti
Foto

Spravedlivé požadavky palestinců - no nazdar.

10 1
možnosti
JH

J74i95ř59í 86H65o84l75ý

17. 11. 2012 16:23

Pokud vím tak raketové útoky na Izrael začaly dříve než došlo k likvidaci velitele který to pravděpodobně nařídil nebo o tom alespoň věděl. 

"Jak se do lesa volá tak se z lesa ozývá."

Rozhodně arabové jsou ti kdož si současný konflikt začal.

14 1
možnosti
TB

víte já bych rozlišoval, Západní břeh Jordánu, kde žije druhá část Palestinců, jsou s Izraelem v pohodě, ale pouze v Gaze, což je na opačné straně, je trvale dusno. Hamás se nechce dohodu se státem Izrael, přečtěte si jejich ústavu. A nepleťe do toho Araby jako celek, jedná se pouze o Palestince. Do doby než se změnil v Egyptě, a to jsou taky Arabové, režim, tak měl mírovou smlouvu a oba státy ji dodržovaly. Ve válečném stavu není, zatím, žádný arabský stát v oblasti.

6 2
možnosti
RH

To je typicky jednostranný pohled, a protože jste levičák, tak je špatný Izrael. Situace není tak jednoduchá, jak nabízí ideologická šablona. Izrael nemá moc velký prostor k jednání, když jej druhá strana neuznává, a pokud je hlavním cílem partnera v jednání vaše zničení, tak je konsensus nemožný. Mezinárodní vztahy neznají paralelu k tomuto konfliktu, ale situace je zabetonovaná nerealistickým přístupem ze strany Palestinců. Fakticky jim nejde o mír, ale o vítězství v boji, což nelze jednáním dosáhnout.

K vašemu příkladu s ČR chybí dodat, že naše orgány chrání či podporují útočníky na území onoho státu, či dokonce jsou těmi útočníky státní složky.

13 1
možnosti
PN

P91a97v43e92l 84N13o89v97á67k

17. 11. 2012 20:33

Teda naše vláda je všelijaká, ale srovnávat jí s Hamasem, to je opravdu vrchol. Pan Soudek je asi nějaký fanatik.

2 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik