Ruská města prý ochromily protesty občanů.

Spíše by se dalo říci, že vymývání mozků českých občanů pokračuje. Pokud se to někomu hodí, tak demonstrace 50 tis. ruských občanů v Moskvě, která má samotná cca 17 milionů obyvatel, je údajně závažný nesouhlas lidových mas s Putinem a stranou Jednotné Rusko. Co na tom, že se jedná o cca 0,3% obyvatel tohoto města.

Pak se hodí projev kohokoliv, kdo je nespokojený v uvedené zemi. Je to přece v Rusku, kde nepanuje demokracie českého střihu. Jsou v Rusku skutečně ochromená města? Můžete si to porovnat.
Když se letos 17. listopadu sešla v Praze skupina 3000 občanů na demonstraci ProAlt, tak se vzhledem k počtu obyvatel tohoto města jednalo o téměř stejný poměr. Také to bylo cca 0,3% obyvatel města.
A věnovala tomu česká média takovou pozornost jako nyní k protestním projevům v Rusku? Každý ví, že ani zdaleka ne.

A na závěr se musím ptát: Potřebují Rusové, aby v jejich zemi vládli pod pláštíkem pseudodemokracie stejně nevěrohodní politici jako u nás? Oni si jsou vědomi toho, že ještě zdaleka nedospěli k demokracii švýcarského typu. Spíše tedy projevili a stále projevují vyšší míru rozumu než my, když si opakovaně volí za svého voleného panovníka politika s nejvyšším mediálním kreditem, který navíc již v uplynulém období od doby, kdy nastoupil do prezidentského úřadu po Jelcinovi, projevil své schopnosti vést zemi bez otřesů a zjevných excesů.

Autor: Jiří Soudek | neděle 11.12.2011 14:10 | karma článku: 23,97 | přečteno: 1458x