Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jsoud

21. 8. 2011 23:16
Perla pro osvěžení paměti:

Výňatek z projevu VH: Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociální stresy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají.

0 0
možnosti
J

jsoud

21. 8. 2011 23:21
Re: Perla pro osvěžení paměti:

Sliby se slibují a blázni se radují. Jako jeskyňky nás oslovili: "Jen prstíček si ohřejeme a zase dál půjdeme". Pak však se místo přítulných stvoření vlci na nás vrhli. Získali jsme zkušenosti, které je vhodné zúročit ve skutcích. Rýsuje se nová a důkladná změna v příštích volbách do PSP. To však jen za předpokladu, že nenastane dříve nový "listopad 89".

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

21. 8. 2011 2:36
Dnes se stydím, že jsem cinkal

a měl doma pověšený plakát s Havlem, nikomu bych tenkrát nevěřil, kdyby mi řekl co slavní disidenti provedou s touto zemí a lidmi.

1 0
možnosti
UU

hryhryhry

21. 8. 2011 3:23
Re: Dnes se stydím, že jsem cinkal

já takyR^

0 0
možnosti
AN

TondaN

20. 8. 2011 22:49
já jsem

si schovával výstřižky z tehdejších novin. to byly plány a sliby:-) není to tak dlouho ,co jsem ty výplody tehdejších pánů politiků,zhnusen vyhodil!:-P

1 0
možnosti
ZK

SID09

21. 8. 2011 16:30
Re: já jsem

Při každé revoluci se slibovali světlé zítřky, rovnost, volnost svoboda. Po každé revoluci přišlo dříve, nebo později procitnutí a zjištění, že došlo jen a pouze k přerozdělení majetku a moci ve prospěch těch, co nejvíc slibovali, nebo s nimi byli alespoň zadobře. !!!!

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

20. 8. 2011 18:33
Čína je dnes kapitalističtější než my !!!

Ta fraška v Pekingu, to je jen stafáž, ale ekonomiku vedou naprosto kapitalističtí racionální ekonomové. Dokonce kapitalističtější, než západ, protože na sociálno kašlou. Mají podhodnocený juan, zdravotnictví se platí plně, důchodové zajištění teprve teď a velmi minimálně snad začíná. Takže nemocní a důchodci jsou se svými potřebami zcela na suchu.

Autore, jste neskutečný levičák a vidíte jen to, co vidět chcete  Probuďte se..

1 0
možnosti
J

jsoud

20. 8. 2011 21:37
Re: Čína je dnes kapitalističtější než my !!!

Tak v čem vidíte problém u levicové vlády v Číně? Sám přece přiznáváte, že pochopili své možnosti a dali přednost kapitalismu. Současně však nevzívají neviditelnou ruku trhu jako všemocný nástroj k růstu ekonomiky. Takže vlastně netrvají na dogmatech liberálů za každou cenu. To se stane USA a EU osudné, protože tím právě budou ekonomicky rozdrceni. Tam, kde se ekonomika neřídí vědeckými poznatky, tam musí zákonitě dojít k stagnaci a úpadku. Současné projevy na burzzách jsou toho neklamným signálem.

K tomu levičáctví bych mohl uvést, že jsem nakloněn pro každou metodu, která nese hmatatelné výsledky. Pokud tedy Kalousek prokáže, že má koncepci, tak mu dám rád za pravdu. Bohužel on zatím předvedl pouze pragmatické kroky hospodáře, který pod tlakem neefektivního hospodaření omezuje výdaje na místech, kde cítí nejmenší tlak. To se mu však stane osudným, protože o svých záměrech nepřesvědčil voliče. A ti ho při dalších parlamentních volbách doslova smetou i s knížetem.

0 0
možnosti
JH

Pepe I

20. 8. 2011 16:36
Z Vaší fotografie

nějak neumím odhadnout, kolik let jste asi prožil za budování socialismu, ale jestli si dokážete např. vybavit vzhled našich vesnic a měst tehdy a dnes, nemůžete si nevšimnout, že se přeci jen něco pozitivního v téhle zemi událo, o svoibodnějším životě i volbě snad dodávat nic nemusím. Že ta doba přinesla i více starostí o sebe samého jako plus holt každý neuzná (proto mají u nás levicoví demagogičtí slibovači a přerozdělovači tak vysokou podporu) a v ekonomickém růstu budeme s Čínou ještě dlouho prohrávat, než se základy pro výpočet trochu srovnají.

1 0
možnosti
J

jsoud

20. 8. 2011 16:48
Re: Z Vaší fotografie

Ano, stalo se i mnohé pozitivní za dobu 22 let. To však nelze automaticky vše přičítat změně režimu. Pokud sledujejte dění ve zmiňované Číně, tak i tam se mnohé změnilo k lepšímu. I tam vedení země pochopilo, kde lze najít možnosti rozvoje za peníze politických protivníků. Teorie o tom, že levicově orientovaní lidé jsou automaticky méně zodpovědní, jsou pouhé bajky. Zde platí, že kvalita politika se nedá měřit stranickou legitimací. Pokud bude schopný politik vést ODS, tak nelze říci ani slovo proti jeho výsledkům. Tak stejně to platí pro ostatní politické strany. Na prokázání svých kvalit by však měli mít časově omezený prostor. Pokud ani za dvě volební období nedokáže vládnoucí strana dosáhnout viditelné výsledky v řízení země, tak pak je na čase provést radikální změnu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 8. 2011 11:12
Že by se našel schopnější člověk než Jakeš?

Jistě. Jedním z nich byl bezesporu i Husák. Přesto šlo hospodářství od pěti k nule.

Srovnání s Čínou kulhá na obě nohy: rychlá tempa růstu z nuly jsou mnohem snazší, než z vysoké úrovně (platí nejen pro hospodářství).

Ovšem - pokud se vám Čína líbí, můžete ihned začít žít na úrovni průměrného dělníka v Číně. Pokud by se vám zdálo, že žijete pořád ještě na vysoké noze, zvolte úroveň čínského zemědělce. Úroveň čínského důchodce vám doporučit nemohu - nic takového v Číně neexistuje.

2 0
možnosti
A

absolutníXpuch

20. 8. 2011 11:18
Re: Že by se našel schopnější člověk než Jakeš?

;-DR^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 8. 2011 11:06
Jen drobnost:

Kdykoliv se dělí jakýkoliv stát, je to zpravidla v rozporu s ústavou. Jen výjimečně ústava státu přepokládá, že se stát bude štěpit.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

20. 8. 2011 14:54
Re: Jen drobnost:

Mno, stejně by mě zajímalo, v čem přesně byl ten rozpor. O zániku federace byl ústavní zákon, schválen dle ústavních pravidel FS.

Stejně tak, jak se na tom podílel Havel, když byl prezidentem jen do poloviny roku 1992?

0 0
možnosti
PK

H0PE1@seznam.cz

20. 8. 2011 10:59
Je

fajn si najít někoho na koho se dá svést svůj životní neúspěch.

0 0
možnosti
A

absolutníXpuch

20. 8. 2011 10:45
Jsem rád,

že i Vy jste pochopil, že VŠICHNI levicoví "intelektuálové" a politici lžou a kradou a za prachy udělají cokoliv pro "obyčejného člověka"! Samozřejmě pouze v případě, že ten "obyčejný člověk" je představitel velkokapitálu! :-P

0 0
možnosti
KL

Tipeq

20. 8. 2011 10:41
První populista nového režimu

Říkal to, co lidi chtěli slyšet. Pokud by přiznal, že je revoluce zastihla totálně nepřipravené po právní, zákonodárné, politické, ekonomické stránce, těžko by se stal čtyřikrát prezidentem.

Jinak cestu socialismu s lidskou tváří s vámi nesdílím, chybu naopak vidím v pololevicovém porevolučním vývoji, vazbě na bývalé mocenské struktury a strachu přiznat lidem, že zdravotnictví, školství zadarmo a štědrý sociální systém (a další) nemá budoucnost.

0 0
možnosti
B

babka_080

20. 8. 2011 14:49
Re: První populista nového režimu

Nikdy by nebyl čtyřikrát president nebýt komunistů.To jsou dějiny! Autore karma a díky !R^[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik