Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P45e65t38e71r 68S45m86r56e33k

27. 7. 2014 13:24

Co to meleš   ? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Nerozděluj co ti nepatří.

0 0
možnosti
MK

Strašně mě baví číst články autora a jemu podobných jednoduchých lidiček, které mají jasno a zlo je na straně Israele. To, že arabské země zahájily všechny války proti Israeli od jeho vzniku, že palestinští Arabové vraždí Židy od 30 let minulého století dodnes, že Hamas proklamuje, že Israel musí být vymazán z mapy a Židé nahnáni do moře, že neustále Israel terorizuje, ať atentátníky, tak raketami, jaksi nechtějí vidět. Stejně jako to, že podle deklarace OSN měly vzniknout dva státy. Israel a arabská Palestina. Palestinští Arabové spolu se svými bratranci z dalších arabských zemí toto odmítli a v den vyhlášení nezávislého státu Israel na tento zaútočily. Ale to je pro autora a další nepodstatné. Israel se podle nich nesmí bránit.

10 1
možnosti
Foto

Ten počet obyvatel chudých a navzdělaných roste právě a jedině proto, že jim v rámci pseudohumanity poskytujeme peníze, potraviny a léky. Kdybychom to nedělali, přírodní zákonitosti v té které oblasti by přelidnění chudých a nevzdělaných nedopustily.

6 0
možnosti
KM

K87a86r37e17l 86M89a51s85e58k

26. 7. 2014 14:03

Kolik peněz, potravin a léků jste jim poskytl, Františku?

;-D

0 1
možnosti
Foto

Miluji blogy a názory lidí, kteří tam pravděpodobně v životě nebyli, neznají historické souvislosti, nemluvili s místními lidmi a přitom mají ve všem jasno - resp. plácají nesmysly :-P

2 0
možnosti
Foto

Ale my posíláme naše peníze teroristům v Israeli! Posíláme je přes EU i přes Velkého Zaa. Posíláme je Hamásu.

4 0
možnosti
MK

Do Gazy posílá peníze i Israel, ale to nějak ta rudá sorta nechce vidět.

6 0
možnosti
PK

Izrael by se jinak stavěl k "okupovaným" územím, kdyby měl normální mírumilovné sousedy. Protože je nemá, tak se musí starat o aktivní bezpečnost, např. Golanami. Už i Žižka věděl, že je životně nutné obsadit Vítkov, má-li se Praha bránit.

Představte si, že bychom našim dětem od školky vštěpovali nenávist vůči Němcům, za to co nám v minulosti udělali. To taky schvalujete? A kdyby Izraelci nepochytali většinu raket a žádný systém neexistoval, tak byste radil Zaocetungovi, aby tam taky nějakou korunu poslal?

5 0
možnosti
LB

L25u71b97o93s 79B24a13r84t72a

26. 7. 2014 12:05

Myslím, že můj kamarád Lito Jantzis, který se přistěhoval z Argentiny a denně tvrdě dře v kibucu 15 km od Gazy, to vidí jinak. I Dalia, která se přistěhovala z Hodonína. Dostal jsem od ní mail: „Dnes jsem jela tramvají v Jeruzalémě. Najednou siréna, že letí rakety, dveře tramvaje se otevřou a my všichni vyběhneme …a co teď?  Nemyslela jsem si, že půjdou na Jeruzalém. Pitomci, máte tam tolik mešit, Chrámový pahorek a hlavně lidi, třetina Jeruzaléma jsou Arabové. A ti hrozí intifádou. Ta přece bude hlavně proti nim, oni se živí turizmem!"

To nezní jako propaganda.

V rámci "politické korektnosti " oficiální média nezmiňují jeden podstatný historický fakt, na který mě upozornil Ellie z Libanonu, abych nebyl podezírán z podjatosti. Gaza vznikla po druhé světové válce jako detenční území pro nepřizpůsobivé Araby a zřídil ji sám arabský svět. Až cestami osudu připadlo tohle "podivné dědictví" státu Izrael, který tam navzdory aktuálnímu konfliktu dodává vodu, energii, potraviny. A věřte tomu nebo ne - než do Gazy dopadne bomba nebo jiná střela, civilní obyvatelé v nejbližším okolí jsou varováni na mobilní telefony.  Pokud je hamás přinutí zůstat jako živé štíty, nese odpovědnost za jejich osud, stejně jako když dělá ze škol OSN a zdravotnických zařízení své zbrojní sklady a vstupy do podzemních labyrintů. Ano, souhlasím s tím, že v konfliktu je nepoměr. Na jedné straně naštvaní Arabové pálí bezhlavě stovky raket, na druhé straně jedna z technicky nejvyspělejších společností světa je ničí, než dopadnou na zem. A dokonale vyzbrojená armáda, v níž slouží osmnáctiletí kluci (na 3 roky) i holky (na 2 roky) s chladnou hlavou plní úkoly.

Vždy jsem byl zastáncem toho, že co umí válka, to daleko lépe dokáže mír. Jenže on Gazu nikdo nechce! Stačil by jen náznak ze strany sousedního Egypta a Izrael by se tohoto obtížného závaží rád zbavil. Ale ani Arabové sami nevědí, co s odbojnou, divokou a ničím neřízenou Gazou.

Tohle vše asi nezní úplně politicky korektně, ale je to pravda...

11 0
možnosti
Foto

Izrael na základě rezoluce č. 242 (1967) uzavřel mír z Egyptem a Jordánském.

2 0
možnosti
MM

...to je jedno, lidi to nevědí a v článku to působí odborně;-)

A ten zlý stát Izrael má dokonce protiraketový systém, který funguje. No, to už si dovoluje opravdu moc. V rámci propalestinské politiky by ho měl okamžitě přestat používat, že?

RvRvRv

4 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik