Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

20. 5. 2010 10:26
odborářský aktivismus...

....tentokrát "bojuje" za seniory. Problém s důchody bude mít především má generace. Současní důchodci už nějak "dobojují" se současným systémem ještě relativně dobře. Asi jim nebude z čeho zvyšovat, ale víceméně mohou zůstat na současné úrovni příjmů.

Generace 30-40 let ale reformu potřebuje jinak jim nezbyde než předčasně skapat. Tak neburcujte současné seniory! Těm nic nehrozí a v podstatě se jich už nedotkne.

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 5. 2010 5:40
nějak tomu nerozumím

o co vlastně jde??? jde o to, zda by žádné penze nedostávali v budoucnu lidé co by pracovali na kratší úvazek, nebo lidé s menšími příjmy??? Neboli, jeden bude pracovat jako  dealer, poradce, právník, IT odborník,  pár hodin denně nebo tejdně , a bude vydělávat těžký  prachy - druhej bude  makat jako dělník plný šichty a bude  dostávat minimální mzdu - takže kdo z nich  nedostane důchod???

Nebo mluvíte o odvodech na důchod - tomu bohatýmu  se může vyplatit, když ze svého vysokého příjmu nebude muset platit odvody na důchod, a možná si na ten osobní důchod nainvestuje.Ale  jenom možná - riziko že nebude chtít od státu nikdy nic zase není mizivé. No a ten dělník na minimální mzdě - ten bude platit důchodové pojištění pár stovek, ale za pár desítek let bude chtít aspoň odpovídající  důchod...

Takže jsme zase u té pohádky, že soukromé  fondy nebo sami občané si na důchody se stejnými prostředky vydělají víc a lépe než státem vedený průběžný systém.Nejlépe dlouhodobým spekulováním na burze

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

20. 5. 2010 10:02
Re: nějak tomu nerozumím

inu tak, kdo CHCE, necht se klidne statniho systemu duchodove pojisteni ucastni ... ale proc by se toho mel POVINNE ucastnit i ten, ktery ma k podobnym pyramidovym hram odpor a na svoje stari se dokaze zajistit sam jinym zpusobem ? ja klidne na mistne prislusnem financnim urade podepisu prohlaseni, ze se vzdavam naroku na statni duchod vymenou za odpusteni plateb duchodoveho pojisteni a navraceni mnou dosud odvedenych plateb do tohoto systemu ...

0 0
možnosti
K

kaktusak

19. 5. 2010 23:43
To se nedá zobecňovat

Pravicová propaganda se snaží vytvořit dojem, že celá mladá generace jde za nimi, ale není nutné hned všemu věřit.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

19. 5. 2010 23:18
Kde je, prosím, napsáno

že práce na kratší úvazek nesplňuje (nebude splňovat) "nárok na některou státem garantovanou penzi"?????  Že se jedná o opatření v současné krizi (a není vůbec nové), opatření, které se snaží udržet lidi v práci (z mnoha důvodů lepší než nezaměstnanost) vaši hlavičku asi nenapadne.

Že je lepší teď ztratit 5 % příjmů, než za deset let polovinu či všechny (a řeky to čeká a já nechci následovat) vám vysvětlovat nebudu. Nemůžete v žádném případě pochopit.

Vaši poznámku o "přání politiků" (zajímavé proč některých - prodloužení doby odchodu do důchodu přece odsouhlasili všichni) bych měl přehlédnout. Jen člověk, neznalý matematiky ze sedmé třídy de může podivovat nad tím, že při prodloužení celkové doby dožití o 20 % se musí prodloužit o stejných 20 % doba aktivního života (a o 20 % doba penze). Tedy má-li zůstat stejné procento na sociální pojištění a stejný poměr důchod / mzda.

Jaké máte vy řešení faktu prodlužování věku, snižování fertility a pozdějšího zahájení pracovní aktivity???

0 0
možnosti
K

kaktusak

19. 5. 2010 23:38
Re: Kde je, prosím, napsáno

"Jaké máte vy řešení faktu prodlužování věku, snižování fertility a pozdějšího zahájení pracovní aktivity???"

No přece růst produktivity výroby.

0 0
možnosti
JH

jardahorak

19. 5. 2010 18:34
Takze nakonec mate pravdu...

"Jak se člověk chová ke svým rodičům, tak se budou k němu chovat jeho děti." a deti jeho deti... Takze ti duchodci jen sklizi co sami vychovali, ne? :-)

0 0
možnosti
P

pesimista

19. 5. 2010 18:36
Re: Takze nakonec mate pravdu...

tak tedy já bych si sprosťáka Mádla a hloupou Issovou nikdy nevychoval. A snad se mi to podaří.

0 0
možnosti
P

pesimista

19. 5. 2010 18:29
Mladí žře jsou pravicoví???

Při nutné cestě na úřad jsem dopoledne natrefil na náměstí žebrající čerstvé maturanty. Na drzou výzvu o příspěvek jsem jim připoměl, že naše pravicová mládež se má postarat sama o sebe. Ze zlou jsem se potázal - ta sprška sprostot a nadávek Oni se o sebe starat neumí ataké nechcou.

0 0
možnosti
JH

jardahorak

19. 5. 2010 19:19
Re: Mladí žře jsou pravicoví???

Mam dojem, ze tento prispevek, vcetne chyb a preklepu, na diskusi tapetujete snad ctrnact dnu... Neni uz ale, nahodou, po poslednich zvoneni?

0 0
možnosti
PH

hekp

19. 5. 2010 18:11
inflace a soukromé spoření

 Oblíbený strašák a přitom se proti ní lze snadno zabezpečit.

0 0
možnosti

ellukas

19. 5. 2010 18:12
Re: inflace a soukromé spoření

Jak?

0 0
možnosti
LB

julie k.

19. 5. 2010 17:55
Máme následovat Řecko?

Řekla bych, že to máte nějaké popletené. Důvodem k dalšímu nezadlužování státu a úsporných opatření je snaha o to, aby na důchody vůbec bylo. Pokud by země zbankrotovala, na důchody a jiné mandatorní výdaje už nám nikdo nepůjčí. A co je špatné na názoru, že každý by se měl o sebe postarat sám, žít tak, nakolik mu jeho příjmy stačí a sociální pomoc by měla směřovat jen k těm, kteří jí skutečně potřebují?  Příklad Řecka vám snad nestačí?

ad: elukas

V 50. letech žádní hrdinové socialistické práce nebyli, hnutí BSP bylo až za normalize. Úderníci z 50. let jsou dnes už většinou na pravdě boží.  

0 0
možnosti
MB

kuttna

19. 5. 2010 18:00
Re: Máme následovat Řecko?

Příklad Řecka je pro mne poučný v tom, že ukazuje, kam dospěje stát prolezlý korupcí. Zatím se zdá, že dopadneme stejně, ale nikoli kvůli důchodům (ani v Řecku to není kvůli nějakých sociálním vymoženostem), ale kvůli rozkrádání státu ve velkém.

0 0
možnosti
K

kevinbb

19. 5. 2010 17:53
Presne tak.

R^

0 0
možnosti
A

Alfie

19. 5. 2010 17:49
Co s tím?

Pokud s tím současným systémem brzy něco neuděláme, nebudeme mít za těch 30 let peníze ani v soukromých fondech, ani ve státní kase. Současní důchodci se bojí, že jim důchody nebudou valorizovány, ale jejich dětem a vnoučatům už nebude CO valorizovat! Dnešní sedmdesátníci se nemají čeho bát, na jejich důchody těch následujících 15 let ještě bude. Ale co současní 30-40cátníci?

Takže - co s tím?

0 0
možnosti
K

kladivar2

19. 5. 2010 17:54
Re: Co s tím?

jednoducha odpoved, netunelovat stat a to zacina uz poslednim remeslnikem kterej ho odrbe na danich a konci ve vysoky politice at porcovanim medveda ci statni zakazky v miliardovych castkach kde se lehce nejaka ta stovka milionu ztrati. Zrusit senat, nechapu nac potrebuje komunita 10ti milionu senat a zmensit statni aparat aspon o 1/3.

To by jste videl co by se seslo miliard.

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik