Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jenom drobný dotaz: Copak uděláme s tím, že v případě individuálních topidel jsou (staletí)  měřidla dodávky energií na vytápění "zneužívána částí uživatelů v neprospěch těch, kteří mají byty umístěné v přízemí a v posledním nadzemním podlaží."???  Proč je tento problém vždy zdůrazňován jen u ÚT. Poznamenávám, že zpravidla těmi, kteří šetřit nehodlají a mají tedy zájem na tom, aby se na jejich plýtvání "solidárně" podíleli i ostatní.

0 0
možnosti
Foto

Jen tak naokraj...ten energetický posudek od energetického auditora se může pohybovat cenově někde klidně 20 - 30 tisíc Kč...což při ceně 200-300 Kč za poměrový indikátor tepla znamená pořízení až 100 ks indikátorů...takže aby se nájemníkům vašeho domu náhodou nestalo, že zaplatí více za ten posudek :)

A to s tím zneužíváním je docela mimo... je to jen o nastavení parametrů výpočtu...tedy menšího poměru složky pevné a proměnné :) Ale při větším poměru stejně nedochází díky koeficientům z vyhlášky ve výpočtech k žádným šíleným výkyvům mezi jednotlivými byty :)

2 0
možnosti
Foto

to sice ano, ale bylo by zřetelně vidět kolik kdo spotřeboval na měřidlech. Pokud si odhlasují rozpočítání třeba dle podlahové plochy tak to budou mít všichni stejně a hotovo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik