Paříž a Londýn žádají NATO o tvrdší úder proti Kaddáfímu!

Tyto požadavky si můžete přečíst na serveru Aktuálně.cz. Pro jistotu byla k článku zakázána diskuze, aby se náhodou neukázalo, že český lid je jiného mínění. Asi jistá forma cenzury. Pouhý den po tom, kdy rebelové z Bengází odmítli mírový plán Africké unie, se „demokratičtí vůdcové“ výše zmíněných evropských zemí vyslovili pro razantnější postup proti občanům Libye, kteří podporují režim Kaddáfího.

Viz odkaz na článek na Aktuálně. Nemohou stále uvěřit, že v Libyi nebojují jen proti jednomu člověku, ale spíše proti mnoha kmenům ze západní části země. Do konce roku 2010 platilo, že jejich životní úroveň byla bezkonkurenčně nejvyšší z celé Afriky. Kam se vytratilo to objektivní informování o dění v této zemi? Máme ještě vůbec nějakou demokracii? Nebo snad zdejší novinářští poskokové (jinak se to nedá vyjádřit) podle Česka soudí vývoj v Africe? Dvojí metr je nyní samozřejmostí.

Lze snad zvítězit nad domorodci, kteří si nepřejí žít podle evropských nebo amerických pořádků? O tom by mohli vyprávět Američané, kteří nakonec odevzdají vládu v Afghánistánu tolik pomlouvaným Talibům.
A nebudou si klást žádné podmínky, protože to z jejich strany bude bezpodmínečné vyklizení pozic a odchod podobný tomu ve Vietnamu.

Jen tak na okraj lze připomenout, že libyjské kmeny ze západní části země by byly proti sobě, kdyby souhlasily s tím, že ropa bude od teď patřit zahraničním okupantům. Pak by totiž skončila éra, kdy byli prostí občané Libye nejbohatšími obyvateli celého kontinentu. Valná většina petrodolarů by skončila v jiných kapsách. Pouze v Bengází jsou kmeny, které si říkají, že ropa se nalézá v jejich blízkosti, tak by měla patřit pouze jim. Jejich odpor podporovaný koalicí bez mandátu je motivován přesvědčením, že nakonec s podporou Evropy uhájí území svého kmene a ropa jim spadne sama do klína. Vždyť i na Kypru se podobně rozdělil stát. A vše bylo uskutečněno ve jménu práv občanů.

Autor: Jiří Soudek | úterý 12.4.2011 19:46 | karma článku: 18,69 | přečteno: 915x