Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

šelma6005

5. 3. 2012 12:48
Snižováni životní úrovně nebude žádná dočasná záležitost

Jsou všechny důvody předpokládat, že zmražení důchodů jen přechodně po dobu 3 let a růst všech daní nebudou dočasné. Celá kapitalistická ekonomika v této podobě půjde do kytek se zrychlujícím tempem. Nevidím jediný důvod proč by se něco mělo po třech letech zlepšit.

0 0
možnosti
RM

r_o_s

5. 3. 2012 9:58
....srážka ideologií.....

Jak to zde čtu, tak se chci zeptat.... Jak může někdo srovnávat komunismus z 80tých let a současný kapitalismus z počátku 21. století. Sice třeba 30 let se zdá být krátká doba, ale vše hnulo tak rychle v před, že z toho jde člověku hlava kolem.

Tedy nechápu ty, kteří píšou, že kdyby na počátku 21. století by vládl komunismus v ČR, tak by byly zase ty Vaše pověstné fronty na banány a toaletní papír. To je docela směšné a bohužel typické pro diskuze na iDNES. Nechápu, jak může někdo předjímat jak by republika dopadla po vystoupení z EU. Třeba by to byla katastrofa, ale třeba by nám bylo lépe. Ale nevěřím, že je zde tolik odborníků, kteří to dokáží reálně posoudit. To nedokáže dle mne nikdo, jsou to jen subjektivní pocit jednoho či druhého.

Osobně se vždy na problémy divám očima svýma a nebo lidí ve svém okolí jejichž problémy znám a z tohoto důvodu si myslím, že současná vláda nepřinese nic dobrého, spíše naopak. Těm co mají půlku průměrné mzdy přinese jen a jen starosti.

0 0
možnosti
J

jsoud

5. 3. 2012 10:11
Re: ....srážka ideologií.....

Srovnání je na místě, když se vývoj nápadně podobá tehdejší době. A jistě i komunismus prochází vývojem, protože by jinak v Číně ještě probíhala "Kulturní revoluce". A o hospodářském růstu by slyšeli ve spojitosti s EU a USA. My ani nemusíme opakovat ty fronty na nedostakové zboží z dovozu, když nás čeká osud Řecka.:-)

1 0
možnosti
L

Líný_mravenec

4. 3. 2012 21:53
Já ti řeknu Soudek

ty teda děláš svému jménu čest...  ;-DR^

1 0
možnosti
JP

JVP

4. 3. 2012 19:28
Zdroj problémů

"Dosud bývalo zvykem u zemí, které měly hospodářské problémy a nebo

jejich ekonomika stagnovala, že vlády řešily výpadek v daňových příjmech

od firem a zaměstnanců vydáváním dluhopisů."

- bohužel předchozí vlády, a to zejména vlády ČSSD řešily v dobách hospodářského růstu tímto způsobem (tedy vydáváním dluhopisů) všechny své sliby a rozdávala, kde se jen dalo, jen aby přesvědčila své voliče.

Návrat k "normálu" teď bolí o to víc, protože vydávání dalších dluhopisů by znamenalo jen další zadlužení, a to už nad rozumnou mez ... už teď jdou na splácení dluhů desítky mld. A při současné struktuře výdajů státního rozpočtu, kdy drtivá většina výdajů je mandatorních, není kde na ty dluhy brát.

0 0
možnosti
J

jsoud

4. 3. 2012 19:44
Re: Zdroj problémů

Opravdu to byli jen socialisté, kteří vytvořili státní dluh? Nebyla to v první řadě Klausova vláda, která nedokázala uřídit popostátní banky? Ono to totiž jde, ale pokud vládne někdo, kdo tomu předem nevěří, tak ani nemůže nic dokázat. :-)

2 0
možnosti
I

Inzheim

4. 3. 2012 15:50
Prosím

babu Jagu, aby všem úchylným levičákům už konečně přičarovala Husákovu normalizaci, Bilakovu ekonomiku a 360.000 sovětských mužiků ve stejnokroji. A tyto všechny bych umístil do jednoho či dvou krajů, oplotil a ve dne noci hlídal po zuby ozbrojenými jednotkami, aby nemohli utéct ze svého rudého ráje.

5 0
možnosti

svarcz

4. 3. 2012 16:05
Re: Prosím

;-D;-D;-DR^R^R^R^

0 0
možnosti
P

PreplnimeZaveryXV.Sjezdu

4. 3. 2012 14:07
Odpověď na Vaši otázku -

,,Je na tom tzv. občan ČR s průměrným příjmem mnohem lépe?,,       Ano, samozřejmě, že je... a to nesrovnatelně lépe. Za dnešní průměrnou mzdu si může člověk pořídit věci, které by si z průměrné mzdy za Socialismu těžko pořídil. ;-) A strašení bezdomovci, to je řekl bych už klasická obehraná pohádka Socialistů. Přitom naši nízkou úroveň nezaměstnanosti by nám i v dnešní době, kdy se celá Evropa topí více či méně v krizi mohla závidět i některá mnohem silnější ekonomika.;-)

1 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

4. 3. 2012 14:44
Re: Odpověď na Vaši otázku -

za socilaismu stál 1m2 pozemku v Brně 25,-Kčs kolik stojí dnes ? Kolik metrů si pořídíte z průměrného platu dnes a kolik jste si pořídil tehdy ?

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

4. 3. 2012 14:00
Výstižný článek

současný režim je již za zenitem, změna však nemůže přijít prostzřednictvím tzv. demokratických voleb, které jsou shora řízeny a manipulovány

1 0
možnosti
TCVA

Ten co vypálilil Atlantu

4. 3. 2012 13:53
hmm

zajímalo by mě jestli je autor šerednější nebo hloupější8-o

0 0
možnosti

svarcz

4. 3. 2012 11:35
Český dělník by čučel, kdyby jste mu "zvýšil"

životní úroveň na úroveň zabezpečení v dělníka v Číně. To jste tomu zase dal. Vážený pane Soudku pokud lidé v Singapuru volí jednu stranu ve svobodných volbách (což já nevím), tak je všechno v naprostém pořádku. Ovšem pokud chcete naznačit, že i u nás by měla být jediná strana "odborníků", kterou určí ovšem zase jakýsi nikým nevolený a "osvícený" odborník, pak navrhujete zmar, totalitu a bídu a s tím já zásadně nesouhlasím! Občané volí tak jak volí tudíž prosím respektujte to!!!!

2 0
možnosti
Ž

žardy

4. 3. 2012 12:09
Re: Český dělník by čučel, kdyby jste mu

No, ono záleží z které strany barikády se na to člověk dívá-banány nebanány. Určitě se jistá předrevoluční doba blíží.

Zatím by stačilo přemístit všechny neschopné, důchodce a různé sociální, kteří si nejsou schopni zajistit práci, nebo alespoň 12 000,- měsíčně- do býv vojenských prostorů a poskytnout jim trochu tepla a 2 x týdně teplou vodu.

0 0
možnosti