Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Martin Jirousek

9. 3. 2010 23:13
Pane

Soudku, vaše články jsou špatně honorovány karmou, což je veliká chyba. Mě velice zaujala pasáž, kde nastiňujete, že zaměstnavateli je zaměstnanec roven pouze tehdy, pokud má zaručený příjem (rentu) a práci bere jako hobby. Osobně si myslím, že takový zaměstnanec by zaměstnavateli odvedl za stejnou časovou jednotku lepší práci, než zaměstnanec, který se na té pozici třese strachy, že o to místo přijde. Pište dál, máte skvělé postřehy. R^

0 0
možnosti
J

jsoud

9. 3. 2010 19:21
Může být příznivec odborů rudochem?

Z historie je přece zjevné, že komunisté podporovali odbory jen v situaci, kdy byli v parlamentech v opozici. Za tohoto předpokladu se tedy i nyní mohou svými podněty angažovat k nápravě stavu. Zaléží pouze na tom, zda jejich myšlenky budou použitelné. Kdo je apriori proti nim, ten je neschopen uvažovat prakticky.

Pokud někde fungují žluťácké odbory s předáky spřízněnými se zaměstnavateli nebo politiky, kteří jsou zástupci korporací, tak to určitě nejsou ty správné odbory. Je to jako v parlamentní politice. Někdy se prosazují herci bez skutečně užitečných myšlenek. Prostý pracovník to nemusí okamžitě rozpoznat. Na založení jiné organizace musí však být k dispozici schopný člověk a poptávka pracujících v konkrétní firmě.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

9. 3. 2010 16:18
teda chlape vy jste rudoch

Myslím, že naopak odbory srdečně kašlou na vydírání zaměstnanců jejich šéfy, šikanování (bossing) a další aspekty, které jim náleží.

Zajímají se jen o finanční stránku a to formou vydírání. Není v pořádku, aby někdo bral vyšší plat než odpovídá hodnotě jeho práce jen proto, že má čím vydírat. Nezažil jsem ještě, že by odbory pomáhaly něčemu férovému.

KILL TRADE UNION ;-D

0 0
možnosti
J

jsoud

9. 3. 2010 16:39
Nálepkování je již okoukané.

Fakta a nic než fakta jsou rozhodující. Jestli vám připadají současní předáci největších odborových organizací jako neschopní, tak to na věci nic nemění. Úloha odborů je přece jasná: Vedení boje členů odborových organizací za jejich práva. Četl jste snad v mém článku oslavu neschopných? Činnost odborů lze vždy hodnotit pouze podle úhlu pohledu. Fabrikant se cítí být vydírán. Pracující svůj boj považuje za legitimní způsob dle platných zákonů na prosazení svých práv.

Jsou některé odbory ovládané neschopnými rétory. To však nebrání pracujícím sdružovat se v těch, které vědí jak jejich práva prosadit.

0 0
možnosti
LV

borek

9. 3. 2010 15:17
Čím je určena hodnota mojí práce?

Hodnota mojí práce úzce souvisí s poptávkou po ní. Nakolik umím a nabízím něco, co někdo jiný potřebuje.

Jestliže se nějaká skupina lidí rozhodne vydírat své okolí s požadavkem, aby dostávali větší mzdu než odpovídá hodnotě jejich práce, není to z hlediska ekonomické podstaty nic jiného než forma krádeže, vydírání, loupeže.

V konečném důsledku tyto neoprávněné příjmy zaplatí ostatní a vedou také k nahrazování takové předražované práce stroji či přesunem do zahraničí.

A tedy tak nakonec docílí vyděrači - ehm pardon - stávkující toho, že jsou vystaveni ve svém oboru větší míře nezaměstnanosti.

0 0
možnosti
LV

borek

9. 3. 2010 15:19
Re: Čím je určena hodnota mojí práce?

A tedy podobně jako u všech obdobných ideologických manter, jejich prosazovatelé nakonec docílí opaku toho co hlásají.

Socialisté asociálního prostředí s vysokou nezaměstnaností a zaostávající ekonomikou - čehož jsme právě svědky ve stále více vůči světu zaostávající přesocializované EU.

Či zelení věrozvěstové docilují nárustu počtu dětí umírajících hlady, devastace deštných pralesů pěstováním biomasy na výrobu lihu do benzínu.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

9. 3. 2010 14:20
Všem stejným metrem, s tím souhlasím.

V soukromém sektoru platí, že pokud firma taktak přežívá, nejsou peníze na benefity a zaměstnanci jsou rádi, že mají práci. Pokud by se totiž dožadovali benefitů, mohli by poslat firmu ke dnu a byli by bez benefitů i bez práce. Pak nechápu, proč ve státních firmách, které jsou dotovány, jsou peníze ne benefity a ještě v takovém rozsahu. Evidentně si stát jako zaměstnavatel nedokáže udělat se svými zaměstnanci pořádek, protože ani velké soukromé firmy, kde jsou silné odborové organizace, kvůli zdanění benefitů nedělaly takový rachot.

0 0
možnosti
JR

Daun

9. 3. 2010 14:09
Mate pravdu! At se benefityu dani vsem stejne!

Moje zdanene jsou. A proc tedy nejsou zdaneny tem saskum, kteri ziji v predminulem stoleti?

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik