Ochrana manželství je nyní na Slovensku jednoznačně definována

 v Ústavě. A co my? Přidáme se a také schválíme hlasy ústavní většiny poslanců a senátorů změnu naší Ústavy, která by uvedla na správnou míru ochranu heterosexuální rodiny? Slovenští poslanci napříč politickým spektrem schválili novelu, která do ústavy zakotvuje po tisíciletí známou definici manželství jako svazku muže a ženy.

Tento krok správným směrem vychází z obecně známé skutečnosti, že hlavně svazek muže a ženy může být vhodným prostředím pro plození a výchovu dětí. Ostatní možnosti jsou jen neplnohodnotnou náhražkou.

Není tu žádný důvod k pozitivní diskriminaci tzv. partnerských svazků jedinců stejného pohlaví. Jak mohou plnohodnotně vychovávat děti a vytvářet pro ně vzor, který by v dospělosti mohly následovat?

Znění ústavního zákona se na Slovensku mění následovně:

  1. 1.    V čl. 41 odsek 1 znie:

 

„(1) Manželstvo je jedinečný zväzok jedného muža a jednej ženy. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru. Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých.“.

UZNESENIE

NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY

 

zo 4. júna 2014

 

k návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Pavla Pašku a Pavla Hrušovského na vydanie ústavného zákona, ktorým sa mení a dopĺňa Ústava Slovenskej republiky
č. 460/1992 Zb. v znení neskorších predpisov (tlač 921)

 

 

            Národná rada Slovenskej republiky

 

               po prerokovaní uvedeného návrhu ústavného zákona v druhom a treťom čítaní

 

            s c h v a ľ u j e

 

návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Pavla Pašku a Pavla Hrušovského na vydanie ústavného zákona, ktorým sa mení a dopĺňa Ústava Slovenskej republiky č. 460/1992 Zb. v znení neskorších predpisov, v znení schválených pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov.

 

 

 

 

     Pavol  P a š k a   v. r.

   predseda

Národnej rady Slovenskej republiky

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Soudek | neděle 8.6.2014 18:24 | karma článku: 21,72 | přečteno: 915x