Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J25a37n 82P77a71v49l18í56k

19. 7. 2013 22:11

Drtivá většina občanů, jak píšete, se nechce v politice angažovat, neboť z doby Husákovské éry je přivyklá na to, že o vše se postará stát. Taktéž nyní (a nejsem si jist, zda je to drtivá většina) většina kritizuje, nadává, ale málokdo má zájem o práci v politice. Pokud jde o 1. republiku, tvrdíte, že demokracie byla tenkrát na vyšší úrovní a není to pravda. Platil tehdy zákon, kdy za oponování vůči prezidentu (TGM) mohl být jednotlivec souzen a odsouzen. Parlamentní demokracie byla často okleštěna tzv. Pětkou nebo Sedmičkou, což znamenalo, že rozhodovaly špičky vládnoucích stran, zatímco řadoví poslanci byli pouhou hlasovací mašinérií. Svoboda, jaká je od r. 1989 do dneška v naší historii nikdy nebyla.

1 1
možnosti
Foto

Myslím, že se mýlíte. Není podstatné, kdy kdo do oněch "trafik" nastoupil, ale kdy to bylo dohodnuto. A tam ještě poslanecká imunita platila.

1 4
možnosti
ZB

Mýlíte se vy a celá ta parta kolem bývalé prokorupčnické vlády. Chci věřit tomu, že i v Česku bude opravdová demokracie a kapitalismus bez zbytečných a prokorupčnickcýh politiků.

9 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik