Naděje levého středu Jiří Paroubek se začíná prosazovat v ČR.

V r. 2008 a 2010 jsem stejně jako řada dalších občanů neměl koho volit. Obě formace – sociální i občanští demokraté neposkytovali záruku, že vědí jak pozvednout ekonomiku Česka. Spíše se vyčerpávali ve vzájemných útocích okořeněných podezřeními z korupce jejich čelných politiků.  Řešil jsem to protestní volbou ve prospěch komunistů. Jasně se tehdy ukázalo, že politiku netvoří jeden člověk. Tedy ani Jiří Paroubek v sociální demokracii nemohl změnit její směřování, když byl obklopen neseriozními spolupracovníky. A pokud nebyly k dispozici žádné důkazy o jeho pochybeních, tak se snadno nafukovaly  pseudoargumenty typu botičky pro dceru za vyšší cenu, které měly u chudých Čechů vytvořit dojem, že není tím správným politikem v čele sociální demokracie. O ostatních politicích se taktně mlčelo, aby tak získali cenné body ve volbách do parlamentu ČR.

Situace se však v loňském roce začala zlepšovat, protože se konečně výše uvedený politik odhodlal k návratu do strany v níž delší dobu v minulosti působil.  A není to nyní strana jednoho muže. On je pouze tím motorem, který ji dokázal nastartovat.
 Její vliv v regionech stále sílí spolu s nárůstem členské základny. Najdou se sice na webu ještě nepravdivé komentáře, které bez znalosti této strany a její politiky, píší asi pomýlení žoldáci pseudopravicových stran nebo snad jejich sponzorů, kteří v nich tahají za neviditelné nitky při prosazování svých úzkých soukromých zájmů.  Pravdou však je, že strana  s tradicemi, která navazuje na své bývalé členy jako byli například Edvard Beneš nebo Milada Horáková, může i dnes občanům Česka mnoho kladného přinést. To byli politici, kteří se snažili o zachování kulturnosti při prosazování sociálně spravedlivé politiky a přitom nezapomínali na ekonomický rozměr, který prvotně zaručuje dlouhodobou stabilitu státu. 
 Na adresu různých pochybovačů tvrdících , že není jiné cesty než podřídit se pravidlům globální ekonomiky , lze pouze dodat: Stačí si prostudovat vývoj a metody zemí, které dokazují, že i v době ekomické krize lze dosahovat viditelného růstu ekonomiky. Jednou z nich je například Singapur s počtem obyvatel srovnatelným s námi. A nežijí tam žádní chudáci. Již řadu let jejich životní úroveň spolu s ekonomikou roste. Na rozdíl od nás se neohánějí Komenským a jejich školství produkuje skutečné odborníky ve špičkových technologiích. To my nyní nemůžeme tvrdit. 

O politice Národních socialistů se může kdokoliv přesvědčit na jejich webu. O skutečné vyspělosti občanů totiž svědčí stav, kdy se dokáží seznámit i s politickým směrem, který zrovna není jejich parketa. Jak jinak mohou tvrdit, že jejich dosavadní preferování jiné politické strany je nejsprávnější, když neznají podrobnosti o této staronové straně, která má základy sahající do 1. republiky? 

Autor: Jiří Soudek | pátek 22.6.2012 10:10 | karma článku: 12,11 | přečteno: 1308x