Na Ukrajině hrozí rozpad státní administrativy

Ve dvou oblastech Ukrajiny byla zakázána 26.1.2014 místními radami činnost vládní Strany regionů. Její politika údajně odporuje národním (nacionálním) zájmům a porušuje práva a svobody občanů Ukrajiny.  Informoval o tom ukrajinský televizní kanál TSN. 

Lze z toho dovozovat, že v Ivano-frankovské a Ternopolské oblasti místní politici vzali zákon do svých rukou. V naší řeči se tomu říká revoluční akt. Teď už zbývá vydat příslušné zákony na koncentraci podezřelých osob do zvláštních zařízení. Za druhé světové války se nazývala koncentračními tábory.

Potíž nastane v těch oblastech, kde podporovatelé Strany regionů jsou v převaze.  Tam to může vyvolat opačné reakce. Nepokoje  mohou zákonitě vyústit ve vyhlášení výjimečného stavu v oblastech zasažených bezvládím, kdy osoby nerespektující platné zákony Ukrajiny budou po zadržení  zrychleným postupem souzeny a uvězněny nebo při závažném provinění  a nerespektování příkazů bezpečnostních orgánů na místě zastřeleny. Pokud si to revolucionáři nenechají líbit, tak je na programu občanská válka.  

Zdroj informací: http://czech.ruvr.ru/2014_01_26/Ve-dvou-oblastech-Ukrajiny-byla-zakazana-cinnost-vladnouci-strany-a-komunistu/

Autor: Jiří Soudek | sobota 1.2.2014 17:20 | karma článku: 7,77 | přečteno: 462x