Mnoho pisálků v závěru roku trápí Zemanův vánoční projev

Jedni mu vyčítají, že nesdělil národu prognostickou vizi a jiní jsou zase nespokojeni s tím, že hovořil o svých předchozích činech ve funkci presidenta. Je to spíše další důkaz, jak „odborníci na politiku“ nejsou schopni nestranné analýzy.

Spíše by se dalo říci, že se Zeman opravdu snažil uvádět nesporná fakta o tom, jak se vypořádal se svými předvolebními sliby. Připomínalo to více projev G. Husáka  než  T.G. Masaryka. Jeho snaha o výčet toho, co za poslední rok udělal, není zcela nelogická. On tím signalizuje národu, že cítí zodpovědnost za svou práci pro tuto zemi.

Vize v jeho případě by nyní nebyly na místě.  Ty může mít pouze president, který je z Ústavy ČR pověřen, aby řídil kroky vlády i celého národa. Pokud mu parlament svěří tyto pravomoci, tak se jistě dočkáme i scénáře (vize), kterak povede Česko k světlejším zítřkům.
Jinak se nyní zdá, že je dobře, že nám své vize bez mandátu nepřednesl.

 

Odpovědi na diskuzní příspěvky

Pavel Kula:

Tak schválně, pane Nováku. Tak mi řekněte jednu jedinou věc ku prospěchu tohoto státu, kterou udělal.  A nepište mi, že mně je zbytečné něco říkat. Ostatní třeba tak zaujatí nejsou. 

 

Jiří Soudek:
Já bych panu Novákovi napověděl: Velice prospěšné bylo například to, že nejmenoval předsedkyní vlády Němcovou se staronovou sestavou ODS,TOP a přeběhlíci. Kdyby již nic jiného a prospěšného neudělal, tak má odpracováno do konce svého mandátu. Těsně před tím se vyjádřil Kalousek, že si může plkat jak chce. Nyní si opravdu může z opozičního působiště vyprávět svá neověřená moudra dle svých schopností.

Autor: Jiří Soudek | neděle 29.12.2013 9:10 | karma článku: 20,88 | přečteno: 1020x