Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

honzajaka

6. 3. 2010 1:26
No

 výroba v Číně taky neporoste do nebe, v 90-tých letech se zdálo že strom USA roste do nebe a ukázalo se že neroste. Jistě když budu vyrábět z toho nejlevnějšího možného materiálu, veškerý odpad naleju do řeky, zaměstnancům zaplatím pár šupů a zruším výstupní kontrolu a nebudu uznávat duševní vlastnictví tak se na jejich cenu dostanu snadno, protože nemám takové náklady na dopravu. Je třeba čínské vládě zúžit prostor aby nemohla uměle podhodnocovat kurs juanu. Hlavní problém proč se tolik fabrik přestěhovalo do Číny vidím v neschopnosti managementu, je vždy snadnější jenom kšeftovat s minimálními náklady než se starat o výrobu

0 0
možnosti
J

jsoud

6. 3. 2010 16:53
Neschopnost managementu?

To je podobné akcím v supermarketech: Nekupte to za ty peníze!

Ano, ani v Číně neporoste výroba do nebe. Mají však proti USA docela hmatatelnou výhodu: Malé mzdy a vlastnictví značného množství vydělaných dolarů.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

5. 3. 2010 15:40
Rad vas čtu,

ale tohle se,podle meho nazoru,moc nepovedlo.Třeba to o dobrych lidech a špatnych podminkach-vždyt je to všechno dilo lidské,ovšem pak si musime položit prostou otazku-komu TO prospivá..?Pozor ale,abychom se nedostali k nacismu a rasismu..!Ale jak potom na tuto otazku odpovědět,když tuto možnost vynechame,že? Je tu však ještě jedna možná odpověd-třeba je kapitalismus v teto globalni podobě za svym zenitem.Pak ovšem přijde řešení-totiž válka..Ta vyřešila v dějinách všechny krize.Hospodářské,i politické.Dočasně..

0 0
možnosti
J

jsoud

5. 3. 2010 15:58
Komu současný stav prospívá?

Jistě jsou i dnes někteří lidé spokojeni se současným nepřehledným stavem.

Není však zrovna moudré vylévat vaničku i s dítětem. Tak jako se najdou užitečné zkušenosti i v tolik kritizovaném režimu Husáka, tak je přece možné takové najít i v současném hospodářském systému ČR.

V této zemi již několik desetiletí propadá příliš mnoho lidí nekritickému obdivu tu ke komunismu a pak zase ke kapitalismu. Místo uváženého pohledu tedy přejímají cizí vzory včetně všech negativ.

V padesátých letech tito papeženci chtěli vybudovat socialismus dříve než Rusové a nyní jejich děti by zase chtěly vytvořit v této zemi kapitalistický systém bez přívlastků.

Kde potom zmizela paměť národa? V médiích vystupují v drtivé většině příslušníci mladé generace. Vypadá to, že starší občané nemají společnosti co užitečného sdělit. Opravdu jen u nás? I pokud se podíváte na CNN, tak tam lze sledovat i reportéry evidentně s bohatými dlouholetými zkušenostmi. Možná o tom to je. Chybí nám svoboda informací v médiích.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

5. 3. 2010 15:06
Cesta existuje

1) Vybudovani JAKEKOLIV konkurencni vyhody - zatim zadnou nemame, 2) orientace na odvetvi, ktera nejsou primarne rizena cenou - odstup od montoven a priklon ke znalostni ekonomice, 3) investice do zkvalitneni vzdelavani - placene skolstvi, protoze kvaltini ucitele musi dostat dobre zaplaceno, 4) orientace na vyhodu nasi polohy uprostred Evropy - musime byt mezi EU a Ruskem s vetsi vaznou na EU, protoze jinak nas Rusko prevalcuje, 5) investice do infrastruktury - zeleznice je jednou z nejvetsich priorit, jsme tranzitni zeme, ale nefunguje propojeni mezi leteckou a zeleznicni dopravou. Vice v mem clanku: http://kram.blog.idnes.cz/c/120532/Cesta-z-krize-podle-pravicoveho-volice.html

0 0
možnosti
J

jsoud

5. 3. 2010 15:41
Proklamace jsou pouze prvním krokem.

Skutečné naplňování myšlenek však vyžaduje i podrobnější zpracování. Jinak zůstane jen u přání. Pokud je to pravicová politika, tak proč se z ní nezačalo něco realizovat již Topolánkovou vládou?

0 0
možnosti
M

mak24

5. 3. 2010 14:01
zahraniční obchod

zahraniční obchod: viz http://www.finance.cz/ekonomika/zahranicni-obchod/

za poslední roky jsem skoro pořád v přebytku, v tom tedy problém zadlužování nebude :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik