Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ovšem socialistický model nedělá nic jiného. Také jen slibuje světlé zítřky. A nejde je ověřit v praxi. Jen zklamání ze socialistického modelu je schopno doložit, že tudy cesta nevede. A domníval jsem se, že lidé po '89 to viděli a vnímali. Byl to hrubý omyl. 

Lidem nešlo o dlouhodobou prosperitu, ale jen o okamžitou výhodu, kterou socializující stát nabízí. Realita je pak od proklamace velmi vzdálena.

0 0
možnosti
Foto

Zapomeňte na dosavadní modely a poučky, kapitalismus, socialismu, pravice a levice.... to vše postupně ztratí svůj smysl. Zažité ekonomické a sociální kategorie přestávají fungovat, protože se nenápadně, ale zato velmi zásadně mění prostředí a v něm ztrácejí své opodstatnění.

Tolik obecně.

Za stagnaci ekonomiky a naše dluhy si můžeme především sami. Dopustili jsme, aby naši zvolení zástupci vytvářeli a podporovali zlodějské a korupční prostředí a to trvá dosud. A  je jedno, která strana či politické seskupení je u vesla.

1 0
možnosti
VH

2% souhlas.

"Je jen otázkou, jak se může současný kapitalismus vyvíjet, když nemá žádnou konkurenci?" Je fakt, že ve státy, kde doposavad vládne komunistická ideologie a řídí podle ní i ekonomiku (tj. severní Korea a Kuba, částečně Venezuela), žádnou konkurenci nepředstavují. nicméně ve svobodném systému si konkurují státy i firmy navzájem. Je to tvrdá konkurence.

1 0
možnosti
Foto

Měl byste lépe studovat ekonomiku. Státy jsou monopoly, či vlivové koncerny. Se všemi chybami.

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik