Kdepak jen ti proradní Rusové jsou? Už se chystali na okupaci!

Byla to senzace, když Severoatlantická aliance nedávno zveřejnila satelitní snímky, jež měly dokazovat vojenskou aktivitu ruské armády v blízkosti ukrajinských hranic. Jasná příprava agrese. Jim Maceda ze stanice NBC News nelenil a jel se podívat na vlastní oči na ty desítky tisíc ruských vojáků podél hranice s Ukrajinou. Na konci března spolu se svým týmem projel hranice Ukrajiny, nicméně žádné známky vojenské aktivity nespatřil. Situaci popisuje ve svém článku:

„Jeli jsme asi 500 mil podél hranic – někdy přímo nad Ukrajinou, jindy 30 až 40 mil od ní – předtím, než jsme narazili na jakékoliv známky aktivity armády. Jak jsme míjeli vojenskou základnu Belgorod nedaleko letiště, poznal jsem stejné MI-24 vrtulníky, které jsou ke zhlédnutí na internetu. Měli jsme štěstí, dvojice vzlétla, když jsme jeli kolem. Nedaleko byly také shluky vojenských vozidel, většinou těžká nákladní auta, avšak – kde jsou ty tanky a dělostřelectvo?“

Lze si představit zhruba dva scénáře: Buď se smíříme s tím, že tam holt nic není a budeme „kopat“ jinde. A nebo pochopíme, že jde o speciální neviditelnou armádu - produkt nejnovější ruské technologie typu Hvězdných válek.

Více informací ZDE

 

Odpovědi na podněty čtenářů

Pavel Vebr

Ale oni už přece okupují Krym!

A USA okupují Afghánistán a to již řadu let s mnoha oběťmi mezi obyvatelstvem. Drony si své oběti také nalézají dosti často a nejsou to jen teroristé. Proč nepošlou dron i do Moskvy?
Tvrzení o okupaci Krymu je poněkud obtížně dokazatelné. Stalo se tak s plným souhlasem drtivé většiny obyvatel tohoto původně ruského území. A Ukrajina vlastně vůbec neexistuje, protože v OSN nemá zaregistrované hranice.

Autor: Jiří Soudek | úterý 22.4.2014 21:20 | karma článku: 28,44 | přečteno: 1416x