Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

hurkajan

17. 2. 2010 2:30
ono

kdyby se zde nerozdalo na 290-430 miliard ročně ekonomickým zlatokopům (tedy velkopodnikatelům jak si říkají aby vyřešili komplex méněcennosti s tím že nic neví a neumí a musí si vzdělaní kupovat a jejich zisk plyne jen s machnacemi nadhodnocených projektů  služeb auditů komodit exekucí  a kamarádčovtu atd.) tak ten kapitalismus rozpuštěný v umírněné ekonomice vypadá hned jinak...

0 0
možnosti
PP

Pavlev

16. 2. 2010 16:06
Fidel Castro

Nějaký Fidel Castro, který nota bene ještě sám sebe nazývá inteligentem, se domnívá, že vlády svým sprostým vyděračstvím přinutily nebohé finančníky, aby se smrti hladem vyhnuli tím, že budou nebohým chudákům půjčovat na bydlení. Ta představa, že banky dělají něco v něčí jiný prospěch než svůj, mě fakt bere. To abych se taky přihlásil o nějaký ten bakšiš, né? Je to jako když Provident obchází domovy důchodců a nutí stařečkům výhodné půjčky a pak jim exekutor obstaví důchod. Ve skutečnosti, milý Fidele, bankovní lobby SAMA prosadila takové zákony, aby takovéto vysoce společensky přínosné jednání mohla provozovat. Výsledek? Ztráty bank sanovány z kapes daňových poplatníků, tzn. i těch, kteří spláceli hypotéky.

0 0
možnosti
PP

Pavlev

16. 2. 2010 16:08
Re: Fidel Castro

Takže toto je ten vámi opěvovaný kapitalismus, nebo spíše to, kam to dopracoval, protože to, čemu se říká kapitalismus, je systém korporátního merkantilismu, v něž soukromí tyranové, kteří nemají povinnost skládat někomu účty, mají obrovskou a rozsáhlou kontrolu nad ekonomikou, politickými systémy a sociálním a kulturním životem a za pomoci mocných států zasahují do místních ekonomik a mezinárodního společenství. Tfuj. A ještě větší tfuj těm, kdo takové praktiky tupě a bezmyšlenkovitě obhajují.

0 0
možnosti
PP

Pavlev

16. 2. 2010 15:31
Svaté právo na podlahu z mahagonu

Fakt mě bere, jak se někteří diskutující neustále ohánějí nějakým zaprděným socialismem a komunismem. Tady se potápí loď západní civilizace a oni budou donekonečna skuhrat, že podlaha v kajutě je z linolea, zatímco oni mají svaté právo na to, aby byla z mahagonu. O to vyděšenější budou jejich gzichty, až se sami ocitnou po krk ve vodě.

0 0
možnosti
F

fido_castro

16. 2. 2010 14:45
Komunista

Jeste pred par lety jsem doufal, ze komancove jsou uz jen v domovech duchodcu a na kapackach v LDN, takze uz nam nebudou dlouho ztrpcovat zivot.

  Kdo mohl tusit, ze nam tu dozrava dalsi generace odkojena Marxem, ci spise Gramscim, Marcusem, Frommem a dalsima neomarxistickyma zrudama.

0 0
možnosti
MP

admiral666

16. 2. 2010 14:48
Re: Komunista

Sam jsi zruda, prazsky IT kravataku :-P

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

16. 2. 2010 14:30
Zatím se ukázalo,

že právě socialismus a komunismus většinou dovedl i prosperující stát k zaostávání za "západem". On také už nikde pravý kapitalismus není (možná paradoxně v Číně, z pohledu průmyslu), ale všude v Evropě i USA se poslední dobou ubírají směrem k socialismu. Jestli právě regulace, vysoké zasahování státu do volného trhu a obecně do života lidí nezpůsobuje některé problémy. Třeba tlak státu na banky aby poskytovaly úvěr i subjektům, u kterých je malá šance, že budou schopny a ochotny splácet, viz bankovní krize v USA. Nevím zatím o lepším systému, který by byl spravedlivější než volný trh a co nejmenší zasahování státu do života občanů. Sociálkomunismus to ale rozhodně nebude a tak jako v jiných oblastech, nic ideálního neexistuje. Pokud se někomu nelíbí kapitalismus může si najít pro něj lepší společnost, třeba na Kubě, Venezuele a nebo ještě lépe v KLDR. Já jsem rád, že už zde není socík, i když mě kalí radost směr, kterým směřuje celé EU.

0 0
možnosti
JP

Dale Cooper

16. 2. 2010 14:36
Re: Zatím se ukázalo,

S těmi regulacemi bych se moc neoháněl.

V průběhu 80. a 90. let minulého století byla v USA postupně zrušena téměř všechna regulační opatření zavedená ve finančním sektoru po krizi z 30. let. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat...

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

16. 2. 2010 13:59
A takhle to dopadne, kdyz vsadite na Soudka

dekuji nechci, radsi ten kapitalismus....http://kram.blog.idnes.cz/c/124128/Alternativy-vyvoje-Ceske-republiky-spatna-horsi-a-jeste-horsi.html

0 0
možnosti
J

jsoud

16. 2. 2010 14:05
Kdo je důvěryhodnější?

Je na čtenářích, aby se sami rozhodli, kdo jim předložil zajímavější informace. Také svojí roli hraje ochota k diskuzi a schopnost se poučit z vlastních chyb, když se diskutující dozví nové závažné skutečnosti.

0 0
možnosti
MP

admiral666

16. 2. 2010 13:39
kapitalismus

Jiz dospel k sve promene na daleko horsi monstrum - korporativismus. Musi byt znicen, dokud to jeste jde!

0 0
možnosti
L

lejnok

16. 2. 2010 13:33
bože to jsou bláboly

dnešní krize takzvaného "kapitalismu" je zapříčiněna právě tím, že se jedná o převlečený socialismus, který ekonomiku pokřivil téměř fatálním způsobem.

Jediná cesta ven je omezit přerozdělování a přebujelý, zkorumpovaný státní aparát.

0 0
možnosti
JP

Dale Cooper

16. 2. 2010 13:31
Číny se to taky dotýká

Jen ještě nenarazila na strop svých finančních rezerv. Jde totiž především o poptávku a USA jsou největší spotřebitel...

0 0
možnosti