Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je potřebné mít racionální postoj k islámu a islamistům i v ČR!

Souhlasím s Milošem Zemanem v jeho postoji k  islamistům. Pokud nějaký křesťan anebo ateista od nás jede do jakékoliv arabské země, musí respektovat jejich pravidla, nesmí se tam třeba políbit na veřejnosti, ženy se musí zahalovat. A je nucen konat tak, jak oni jsou tam zvyklí. V Saudské Arábii jdou tak daleko, že křesťan nesmí viditelně nosit křížek. Slavení křesťanských svátků rovněž není povoleno. Proto se Zemanem velmi souhlasím v tom, že oni když přijedou k nám, tak by se měli chovat také podle našich zvyklostí. A když jim to nevyhovuje, je nutné jim říci, že mají otevřenou cestu tam, kde se zvyky, které vyznávají, dodržují.

Není tedy možné, aby české státní orgány bez jasných pravidel a závazku potencionálních přistěhovalců je dodržovat, udělovaly zájemcům, kteří se nechtějí integrovat do naší společnosti, povolení k trvalému pobytu. V opačném případě bychom si sem nasazovali „kukačky“, které by nás z našeho hnízda nakonec vystrnadily. Pokud vyznavači netolerantního náboženství získají tzv. pevnou půdu pod nohama, tak mezi jejich požadavky se objeví i takové, které omezují práva křesťanů a ateistů. To  drtivá většina českých občanů dnes určitě nechce, protože v tom okamžiku by skončila jejich současná svoboda. Není sice dokonalá, ale pak by to byla jen svoboda pro muslimy.

 Není pravdivé tvrzení, že existují umírnění muslimové. Ti pouze nedodržují tuto víru důsledně podle  Koránu a v určitém momentě vývoje ve společnosti dají za pravdu těm hluboce věřícím a jejich tolerance vůči jinověrcům náhle zmizí. Nebudou mít umírnění muslimové na výběr, protože výkonnou moc budou držet ti radikální. A ti se postarají o výkon práva Šaria u všech obyvatel země.

 

Reakce na podněty čtenářů:

Jirka Vaňourek

Dalsi populisticke prazdne reci  .... Osobne neznam moc lidi, kteri jezdi na sve pravidelne dovolene do Tunisu, Turecka, Egypta atd. a respektuji tam nejaka jejich pravidla. Zahalene zeny jsou v tomto pripade naprosto mimo diskuzi  ... Mate nejaky tajny recept na to, jak poznate, ze zajemce o azyl je ochotny se integrovat?? Byl byste zrejme prvni na svete .. takze?? 

Byla snad řeč o turistech, kteří se navíc povětšinou zdržují v téměř uzavřených hotelových areálech? Popisovaná situace platí pro řadu zemí od Sauské Arábie, emirátů, Pakistánu pro delší cesty i pracovní působení našich občanů v nich.
A pokud dnes u nás neexistují žádná pravidla pro povolení trvalého pobytu, která by například jasně říkala, které podmínky, právní předpisy je povinen žadatel o trvalý pobyt splnit, tak nezbývá než je vytvořit a v případě následného porušení z toho vyvodit důsledky. Nebo je snad řešením strkání hlavy do písku před potenciálními problémy? Francie a Německo by mohly být ponaučením pro ty, kteří se nechtějí dobrovolně vzdát současné svobody vyznání a projevu. Ve Francii je to tak daleko, že muslimové požadují oddělené šatny ve školách pro jejich děti, protože se přece nebudou převlékat s nečistými neobřezanými křesťany a ateisty. 

Od islámu nás nedělí víra. Od světa islámu nás dělí pět století vývoje. Kdybychom si  požadavky, které islám vůči Evropě a jejím obyvatelům vznáší, jen maličko upravili a místo víry napsali, že jde o politické přesvědčení, okamžitě bychom viděli, oč jde. Viděli bychom v plném světle vizi, která je tak nepodobná jakémukoli jinému náboženství a tak podobná politickému extremismu, že bychom ani na okamžik neváhali a označili ji za politickou ideologii, která je absolutně nesnášenlivá vůči všem jinověrcům. Listina práv a svobod muslimy zajímá jen potud, dokud je možné argumentovat, že mají právo na svou víru a provádění svých náboženských rituálů.

 

Katarína Maruškinová

"Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy." A vzápět ti na: Nejsou umírnění muslimové, jen tací, co nedodržují veškeré náležitosti svého náboženství. A pak když se vzpamatují, tak se z nich stanou radikálové a vykonají podle práva šaria to, co to právo požaduje. 

To trochu nejde dohromady, milý pane.

Muslimové jsou také lidé jako my a podléhají vlivu radikálních islamistů, kteří jsou financováni z té málo obydlené Saudské Arábie. A tam kde začne platit právo Šaria, tam se naplno projevuje netolerantnost této víry, která je současně i politickou ideologií a právním systémem. Když křesťan přestoupí na islám, tak se nic neděje ani ve Vatikánu, ale pokud muslim přestoupí na jinou víru, tak propadne podle Šarii hrdlem. Je to u nich největší zločin! To vše je kvůli tomu, že tato ideologie je ve své podstatě podobně nebezpečná jako nacismus. Šíří se jako virus.

 

Autor: Jiří Soudek | sobota 31.1.2015 9:45 | karma článku: 35,51 | přečteno: 1627x
  • Další články autora

Jiří Soudek

Členství ČR v EU výrazně prodražuje náš zdravotní systém

Pokud bychom v ní nebyli, tak úspory na lécích by mohly dosáhnout desítky miliard Kč ročně. Farmaceutické firmy a jimi financované lobby hájí skryté kartelové dohody výrobců léčiv v USA, Švýcarsku a dalších zemích EU a současná

28.6.2015 v 12:36 | Karma: 31,87 | Přečteno: 1167x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

USA se vměšují do záležitostí Česka! Hodnotí opakovaně naši údajnou diskriminaci

Nejnověji se o tom lze přesvědčit, když se zájemci seznámí se zprávou Ministerstva zahraničních věcí USA, která hodnotí plnění lidských práv u nás. Uplatňují tak asymetrický model, kdy ten, který sám diskriminuje menšiny svých ...

26.6.2015 v 18:16 | Karma: 36,96 | Přečteno: 1288x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Česká republika uplatňuje sankce na Ramzana Kadyrova v rozporu s Ústavou ČR

Česko se tedy řadí mezi státy, které přenesly výkon soudní moci na vládu. Jinak to nelze posoudit, protože uplatnění sankce (trestu) bez soudního rozhodnutí nelze jinak hodnotit. Tak postupují i diktátorské režimy, kde o právu ..

23.6.2015 v 8:00 | Karma: 23,34 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Neokrádá česká vláda vědomě veřejný zdravotní systém?

Český právní systém je jedna velká diskriminace. Tak například platba zdravotního pojištění. Současná legislativa upravující placení pojistného v zák. 592/1992 Sb. je schvalována a průběžně upravována v PSP a Senátu údajně v sou..

21.6.2015 v 11:20 | Karma: 19,16 | Přečteno: 677x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Blog iDnes – asi portál s ručením omezeným !

Existují snadno ověřitelné příznaky, že provoz tohoto portálu je bez záruky, protože takzvané statistiky počtu čtenářů nemusí vůbec odpovídat realitě. O tzv. karmě lze za těchto okolností rovněž pochybovat.

14.6.2015 v 10:36 | Karma: 17,07 | Přečteno: 622x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik