Jaceňuk: Vybrali jsme menší ze dvou zel. S povstalci nevyjednáváme!

To sděluje Jaceňuk k Minské dohodě. Nejdříve chceme ovládnout Doněcko a Lugansko v plném rozsahu a pak sami rozhodneme o tamním obyvatelstvu a jeho požadavcích! "Klíčovou otázkou je, zda můžeme ustanovit kontrolu nad ukrajinsko-ruskou hranicí. Klíčovou podmínkou je uzavřít hranici mezi Ukrajinou a Ruskem. Naším cílem je získat kontrolu nad Doněckem a Luhanskem, ustanovit ukrajinskou vládu ve všech regionech včetně těch, které se nachází pod dočasnou kontrolou teroristů vedených Ruskem...Ukrajinská vláda nebude nikdy vyjednávat s rebely.... 

Moje vláda nebude dělat žádné ústupky podrývající suverenitu, územní celistvost a nezávislost Ukrajiny. Je to naše společná pozice s prezidentem Porošenkem."

Je nyní čtenářům jasné, že smlouva je mrtvá od samého počátku? Kde jsou ty mírumilovné postoje „demokratické“ vlády z Kyjeva? Z projevu je patrné, že očekává bezpodmínečnou kapitulaci vzbouřenců. Tedy boj bude dále pokračovat do posledního Ukrajince! Je to snad také vina Rusů, že Jaceňuk není ochoten dodržovat dohody?

Zde vyjádření Jaceňuka k míru na Ukrajině v originále pro pochybovače:

http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/02/13/7058470/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Soudek | sobota 14.2.2015 20:02 | karma článku: 33,23 | přečteno: 1637x