Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

věrnostní program

26. 12. 2011 21:17
Žila jsem v městečku 1 km od rakouských hranic

Dámy, které pracovaly v místním hypersuper, si stěžovaly na špatné zacházení a nízký plat. Tak jsem jim nadhodila, že na druhé straně v rakouském hypersuper už několik Češek pracuje, a že tam zrovna hledají lidi. Podívaly se na mě, jako bych spadla s Měsíce. Inu, každý svého štěstí strojvůdcem.

0 0
možnosti
H

Hroznej_puberťák

26. 12. 2011 22:10
Re: Žila jsem v městečku 1 km od rakouských hranic

No, bydlet ve Slavonicích, asi bych práci v ČR hledat ani nezkoušel, když se tam dá do Rakouska dojít i pěšky...

0 0
možnosti
JV

jafava

26. 12. 2011 12:27
Pokud jsem si všimla, alespoň u nás, podmínky pracovníků

v supermarketech mají na svědomí čeští manažeři, kteří jsou mnohem "nelidštější" než manažeři cizozemci. Ti naši, vštšinou mladí nadupaní muži, plni sebevědomí, stanovují podmínky a vozí se rádi po zaměstnancích. Pravdou je, že zvláště ženy nad 40 let se jim těžko vzepřou, když jiná práce široko daleko není; tady mají alespoň jistý, byť ne nejlepší, plat.

Moje kamarádka dělá pokladní v tesku a protože má 4 roky do penze, tak říká, že to vydrží (je původně knihovnice, ale taková místa jsou jen z protekce a tu ztratila před leta úmrtím manžela, oblíbeného právníka). Když na ni dolehl život z té horší stránky, ani se nepokoušela vzdorovat a zcela pragmaticky šla nejdříve na noční doplňování zboží a postupem času se stala pokladní. Když má dobrou náladu, mluví o to jako o závratné kariéře. Mnoho žen je na tom hůř a ona ví, že když by dala výpověď, její místo bude ihned obsazené. A to její český nadřízený ví!

1 0
možnosti
J

jsoud

26. 12. 2011 13:23
Re: Pokud jsem si všimla, alespoň u nás, podmínky pracovníků

A na venkově by ji vyhodili, protože tam zaměstnávají řetězce pouze zaměstnance s věkem do 40 let.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 12. 2011 9:31
Zkuste odpovědět na mé dříve položené otázky

(Neděle. 23:38).  Moc mne vaše odpovědi zajímají.

0 0
možnosti
Č

český_vesničan

26. 12. 2011 9:26
..zajímavé je....

..že v některých marketech..kam jsem nucen  občas zajít.....potkávám na pokladnách už více než deset let stejné tváře.....asi jim ta práce vyhovuje.....:-/

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

26. 12. 2011 16:47
Re: ..zajímavé je....

proc se nekdy nepodivate do baseho  okresniho mesta. Tam maj i vice obchodu a mozna tam jezdi i vlak.

0 0
možnosti

lost

26. 12. 2011 8:09
Nejodpornejsi otrokar je pry ten fidl

Ja jsem neco instaloval v carefouru / kdys/orazitkovali mi pri vstupu bramborovy salat, jako ze neni kradeny. Jeste to jsem snesl, ale od te doby jsem tam nevlezl a vlezt odmital.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

26. 12. 2011 4:10
Sen pravice se pomalu naplňuje - návrat do feudalismu.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

26. 12. 2011 0:55
upřímně

pracoval jsem v těchto podmínkách asi 4 roky a jednoho dne místo nadávání na poměry mě to nakoplo abych se konečně sebral a začal se sebou něco dělat abych tam neskončil natrvalo, takže jsem si našetřil peníze abych si udělal rekvalifikaci a odjel jsem do zahraničí a teď dělám víceméně to co mě vždycky bavilo, bohužel jediná pozitivní vlastnost té práce byla že ať to byl jakýkoliv psychoteror, tak výplata přišla každý měsíc pravidelně, což se u toho co dělám teď říct vždycky nedá, jednou přijde víc, jednou míň občas i nic, ale neměnil bych to.

4 0
možnosti
MB

MacX

26. 12. 2011 12:24
Re: upřímně

Schválně, co myslíte, co by se stalo, kdyby totéž, co vy, udělali všichni zaměstnanci hypermarketů?

- Inu, trh práce by je stejně vytlačil do podobných míst, jako dělají dnes, protože ta "lepší", elitnější místa jsou z podstaty věci vyhrazena jen menší části populace a někdo v těch obchodech, na stavbách a v montovnách dělat musí. A mimochodem, pokud se lidé budou pokoušet zvyšovat svou cenu pracovní síly tím, že do těch míst hned nanastoupí a budou chtít vyjednávat o vyšším příjmu, tak vláda rychle umožní vstup zahraničních pracovníků (jako v roce 2008), aby si plebs nevyskakoval.

Víte, já dnes taky pracuju v relativně dobré profesi, a to kdysi jsem chvíli pracoval i v tom hypermaketu. Ale nevyvozuju z toho, že každý má tu samou šanci, jako já. Tím spíš, že si uvědomuju, že kdyby se všichni vydali mou cestou, tak to třeba mohlo dopadnout tak, že bychom se nyní o to mé místo porvali a já se musel vydat zpátky někam ke kase...

0 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

26. 12. 2011 0:10
Tak jsem si přečetl blog,podíval se na odkaz a....

....přečetl si tamní diskusi a můžu to vše shrnout do jehdoho slova - NEUVĚŘITELNÝ.

Neuvěřitelný co si majitelé a manažeři dnes dovolí ke svým zaměstnancům a dvojnásob neuvěřitelný co si nechají zaměstnanci líbit.

Proboha proč to ti lidé dělají? Vždyť kdyby šli co já vím třeba rubat kamení do kamenolomu tak jsou na tom líp. Co je do těch marketů táhne? To takhle člověk čte v diskusi jak jeden co se tam hrdě nazývá nickem "otrok" střídá práci v jednom marketu za druhým,všude po sobě nechává znovu a znovu šlapat. Pak ať se ti lidé nediví,že je všichni zneužívají. Proč by je taky nezneužívali když to manažerům zákony dovolí a zaměstnanci jsou s prominutím taková paka,že se neumí ozvat ani o to základní. Skoro se mi až chce říct dobře jim tak. Zamnou nadřízený přijít s nařízením abych pracoval zadarmo tak ho pošlu do temných zákoutí lidského těla;-D

4 0
možnosti
J

jsoud

26. 12. 2011 9:16
Re: Tak jsem si přečetl blog,podíval se na odkaz a....

Problém mnoha zaměstnanců těchto obchodů je to, že nemají na výběr, protože jinou práci tak snadno nenajdou. Pak ze strachu o ztrátu svého jediného zdroje peněz na obživu se nechají vykořisťovat za nelidských podmínek. Však ty neplacené přesčasy nejsou jen v hypermarketech. I jiní zaměstnavatele to okoukali a uplatňují. Však ti různí Drábkové jsou přece na jejich straně.:-(

2 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik IV

25. 12. 2011 23:39
Dobrou noc,

bohužel se musím zítra jít nechat vykořisťovat! To abych mohl blbečkovat za modré a těšit se až mě Bartáci přijmou mezi sebe;-D

0 0
možnosti
JD

Draki

25. 12. 2011 23:42
Re: Dobrou noc,

Ironie je tam cítit,ale aspoň si svou pozici uvědomujete Jášku. A vykročit jako vždy PRAVOU, i kdyby na chleba nebylo:-):-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 12. 2011 23:38
Vy mně chcete přikazovat, že musím být v odborech?? (!!!)

Proč?   (Kdyby totiž byla povinná odborová organizace, musela by se naplnit členy. Jak, pokud třeba nikdo nebude chtít v odborech být /řekněme v projekční organizaci/. Odbory snad jsou organizací dobrovolnou, ne?)

Vy zřejmě chápete odbory jako hlídacího psa (nevím koho mají hlídat).

Odbory mají právo vyjednat kolektivní smlouvy vyššího stupně a hlídat její dodržování ve všech organizacích, kterých se týká. Proč to nedělají???  Odpovím si sám: Protože jejich předáci se nezmůžou na nic.  Manifestace několika stovek totiž není nic. (Hulvátství některých předáků proti nejslušnějšímu ministru posledního půlstoletí /Dr. Heger/ je hloupou snahou impotenci odborů zastřít.)

2 0
možnosti
J

jsoud

26. 12. 2011 9:31
Re: Vy mně chcete přikazovat, že musím být v odborech?? (!!!)

Však byste nemusel být v odborech. Pokud se neustanoví odborová organizace, tak automaticky musí vzniknout rada pracujících se stejnými právy.

Současné odbory nemají tu sílu, protože v nich je organizována pouze malá část pracujících. Také ve své činnosti často nebrání jejich zájmy, protože i členy výboru odborové organizace může zaměstnavatel šikanovat a také propustit ze zaměstnání i přes existenci příslušných § na jejich ochranu. Jejich odborová organizace je ani nemohou účinně bránit, protože i při teoretickém vyhlášení stávky by se k ní připojila jen menšina zaměstnanců - členů této organizace. To však nemusí stačit k vítězství při obhajobě oprávněného požadavku. A to nehovořím o tom, že tyto organizace ani nemají finanční prostředky na podporu stávkujících. Všechny peníze na tyto účely jsou v ústředí odborového svazu, který se musí komplikovaně žádat o uvolnění příslušné částky na podporu pro stávkující v době stávky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik