Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jsoud

18. 1. 2010 18:52
Primárně se zabývám důchody.

Nelze najednou řešit celý sociální systém. Sice to souvisí, ale řešení není shodné.

Tvrzení o potřebě šetření na úkor důchodců bez odpovídajících kroků ve státní správě nezní zrovna věrohodně.

Chybí zde skutečná vize pro řešení důchodového systému při změně podmínek (méně aktivních pracovníků v zemi).

0 0
možnosti
N

narakN

18. 1. 2010 18:08
Obecne

Autor tu pise jen o reforme duchodove, coz je jedna vec, pak tu mame reformu socialni kde je treba si ujasnit a najit mantinely pro socialni "smir" s lidmi kteri proste pracovat nebudou (nepisu nemuzou). Ty ryze socialni pripady, ktere opravdu nemuzou pracovat (postizeni atd) predstavuji jednak velmi malou skupinku lidi a zvlastni je ze na takove se casto musi vypisovat sbirky aby meli na novy vozik, byldeni.. Asi nejsou dost "kanadsti", proste tento system socialni ve vlastnim slova smyslu neni.

Je treba najit rovnovahu mezi prijmy a vydaji statu, idealne do mirneho plus. Takze setrit na vydajich (socialni svera - tam se promrha penez), zadavani statnich zakazek, dlouhodoba strategie statu... Ale bohuzel nase politicka situace ktera laviruje na hlase par nestabilnich poslancu toto neumoznuje.

A o prijmech statu hovorit netrabe - viz diskuze o vyssim zdaneni.... Nedavno jsem cetl clanek (asi rok stary) kde po propoctu vsech dani zamestnance vyjde zdaneni tusim na 63%...

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

18. 1. 2010 18:00
Asi

dojde k přelidnění Země, bílé rasy vymřou a barevní se navzájem vystřílí, jelikož, jestli budou tak pracovití a lační se učit-- jak nám předvádějí čeští a slovenští cigáni, tak kdo je bude krmit, dodávat elektr proud, vodu, kdo bude za ně odvážet hory odpadků a fekálií, kdo je bude učit, stavět, vymýšlet léky atd ?????

0 0
možnosti
J

jsoud

18. 1. 2010 17:57
Rozvoj výrob s vysokou přidanou hodnotou.

I výroby, které zde dosud byly, jsou novými majiteli stěhovány do zahraničí. Například f. LACHEMA. Vývoj i výroba přeneseny do Izraele a zdejší výroba byla loni zastavena přestože byla rentabilní. Pouhý prodej podniků bez dalších podmínek není tou nejsprávnější cestou k rozvoji země.

0 0
možnosti
N

narakN

18. 1. 2010 17:38
To je ale clanecek!

Ale pan autor ma pravdu, meli bychom se nad temi reformami skutecne zamyslet, co rikate??

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik