Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Karel2002

1. 5. 2011 15:46
Musíte umírat mnohem dříve

a zároveň do té doby stihnout zplodit i hodně dětí. Pak budete zase chodit do důchodu v 60 nebo i 56 letech. Jiný lék asi neexistuje.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

1. 5. 2011 15:54
Re: Musíte umírat mnohem dříve

jo jo... těch hodně nezaměstnaných kteří takto vzniknou jsou "lék".

Děti nic nešvyřeší. naopak ještě situaci v dlouhodobém hledisku zhorší. Co za těch 80 let až půjdou oni do "penze"?

Je nezodpovědné a trapné odkládat řešení tohoto problému na další generaci.

Chcete házet vaše problémy na vaše děti? Co kdyby ste za své chyby a za chyby vašich předků platil vy?

Důchodový systém jako celek je chyba kterou je co nejdřív potřeba odstranit

0 0
možnosti
VM

Snowwily

1. 5. 2011 13:08
V ážený autore, důchod - to je nadstandart

Důchody zavedl prušák Bismarck a to pouze jako desetiletou rentu, následně byl tenhle sociální příspěvek zneužit komunisty v jejich boji proti soukromému kapitálu (rozuměj soukromému zemědělství). Jestliže se dnes lidé dožívají naprosto běžně 80 let, za dalších 50 let, klidně sto let a naše lékařská péče jim život jen prodlužuje, pak se není čemu divit, že je potřeba odchod do důchodu prodlužovat. Je to logické. A pokud se vám to nelíbí, pak jděte na třeba Kubu.

0 0
možnosti
L

lrkfa

1. 5. 2011 7:27
Do autobusu bych je asi nedostal, ale letadlem

se 70ti letou posádkou a 70ti letou ochrankou by mohli vyrazit už teď !

0 0
možnosti
PK

pavel kula

30. 4. 2011 22:06
Co furt máte s těmi důchody?

Nejlepší je vůbec nechodit do práce a pak nemusíte řešit kdy půjdete do důchodu. Vždyť práce dneska není povinná.

0 0
možnosti
L

lrkfa

30. 4. 2011 16:13
Představme si 70 letého řidiče autobusu s vládou

na výletě v Alpách . A rázem by byl v zemi klid!

0 0
možnosti
JV

Žadatel

30. 4. 2011 16:50
Re: Představme si 70 letého řidiče autobusu s vládou

No to jo, ale ti jezdí bavorákama a nebo lítají tryskáčem. Jak je chcete dostat do autobusu;-D.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

30. 4. 2011 16:05
Zaměstnanci z těžkého průmyslu

(např. ti sváčeři) pochopitelně až do důchodu svoji práci nejsou schopni vykonávat, takže před důchodem budou minimálně 10 let nezaměstnaní (vlastní zkušenost). Nebudou se jim počítat roky na důchod a ještě si logicky požádají o předčasný. Tím mohou přijít až o 20% důchodu. A o to přece jde (deforma). Kancelářské krysy ve státní správě klidně budou "dělat" i přes důchod. Asi před 1/2 rokem jsem viděl v TV reportáž o zaměstnanci ČSSZ, který šel do důchodu v 89 letech  (nekecám).

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 4. 2011 15:55
Takže shrňme to. Pod heslem 70-ky nadáváme na vše

Alespoň tak jsem tomu rozuměl.  Možná je krásné vykládat, že je průměrný plat deformován. Je v současnosti cca 23 tisíc.  Medián (tedy plat, který bere "prostřední zaměstnanec") je cca 21,5 tísíc.  Což není až tak velký rozdíl. A znamená, že asi 17 % zaměstnanců je namačkáno v úzkém pásmu  průměr (plus 0 % - minus 6,5 % průměru). Velmi rovnostářské mzdy!  (+6,5 %; -6,5 % zřejmě víc než čtvrtina) !!!

K prodlužování odchodu věku do důchodu: když Klaus navrhoval prodloužení věku odchodu do důchodu na 63 let, "chytráci" jako vy padali do mdlob.  A vidíte. Už tam skoro jsme - a bez jakékoliv újmy.   Doporučuji si návrh přečíst: je prostě zakódováno prodlužování věku odchodu do důchodu o 2 měsíce ročně zatím bez omezení. Co prolhaným opozičním politikům "uniká" (a některým tupcům uniká) je fakt, že lze prodlužování kdykoliv "zastavit" pokud se ukáže, že se skončilo prodlužování věku dožití. K pochopení nutnosti prodlužovat věk stačí zopakovat si matiku z osmé třídy.

0 0
možnosti
J

jsoud

30. 4. 2011 23:08
Re: Takže shrňme to. Pod heslem 70-ky nadáváme na vše

Vaše obhajoba pokusů současné vlády o tzv. reformy spíše naznačuje, že jste dost zasvěcený do jejich práce. O tom, kdo je prolhaný by se dalo diskutovat. Na papíře lze spočítat i to, že je vše v nejlepším pořádku, když všichni budou odcházet do penze v 70-ti. Bez dalších souvislostí to i může na první pohled vypadat rozumně, ale po vzetí dalších skutečností v úvahu nemůže být současné úsilí vlády shledáno funkční.

Co se týká mezd, tak jejich výše podle statistiky vůbec nevypovídá o jejich skutečné výši. Pokud bychom věřili, že mzda je stále ve výši 23 tis. Kč, tak by neklesal meziročně výběr pojistného na zdravotní a sociální pojištění v takové míře, že to dělá problémy ve financování uvedených systémů již nyní. Vždyť za nezaměstnané platí zdravotní pojistné stát.

0 0
možnosti
K

kaktusak

30. 4. 2011 15:36
Do 70 by měl dělat leda Kalousek,

aby částečně odčinil škody.

Jinak by bylo racionální odchod do důchodu i pracovní dobu spíše zkracovat.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 4. 2011 15:56
Re: Do 70 by měl dělat leda Kalousek,

Pravdu díte. Zkrátit pracovní dobu. Nejlépe na nulu.  Co prosím hodláte 30 či 40 let v důchodu dělat? Sypat ptáčkům?

0 0
možnosti
JJ

jonatan66

30. 4. 2011 14:45
O pozdějším...

... odchodu do důchodu mluví všechny strany ať jsou již napravo nebo nalevo. a to nejenom u nás. Řešení by samozřejmě bylo. Stačí když přesvědčíte všechny občany našeho státu, kteří jsou v produktivním věku, aby měli min. 3 (ideálně ještě víc) děti a je po problému. Navíc nám můžete jít vy sám osobním příkladem a já ani v nejmenším nepochybuji o tom, že člověk který se nebojí říct svůj názor se nezalekne ani takovéto výzvy. Už se těším na Váš další blog ve kterém nám napíšete jak jste přispěl na zvýšení počtu plátců daní.

0 0
možnosti
J

jsoud

30. 4. 2011 15:21
Re: O pozdějším...

K populační explozi bych uvedl, že například v Egyptě, Tunisku a dalších "mladých" zemích se řídili touto radou. Nyní mají mladé občany, kteří nemají vzdělání a také práci. Problém není ve stáří populace, ale v absenci kvalifikované vlády, která dokáže podporovat aktivně ekonomický rozvoj země. V Singapuru před 50 lety byli na tom mnohem hůře než mi v té době a nyní jsou výstavní skříní Asie. Rozvoj nevznikl jen vlivem neviditelné ruky trhu, ale podílela se na něm významně vláda pod vedením jednoho konkrétního politika.

0 0
možnosti
MK

Bob-an

30. 4. 2011 14:36
Zamyšlení

Ono napsat že je všechno blbě je dost jednoduché, ale vymyslet jak by to šlo líp je problém.... ono když zamezíte korupci tak získáte odhadem max 30miliard - to sice není vůbec málo, alepenzijnímu systému to moc nepomůže.... nechat věk pro odchod do penze tak jak je dneska taky najde - protože to nebude z čeho zaplatit atd.... a argumenty s tím že 70ti letý nemuže pracovat je taky dost mimo.... ono tak vysoký věk nebude od zítřka, ale za pár desítek let....

Já bych viděl základ v reformě zdravotnictví, je třeba dotlačit lidi ke zdravějšímu zdravotnímu stylu, jinak se ekonomicky podle mě zhroutíme .... lidi se sice díky medicíně dožijí vysokého věku, ale to že mají organismus na odpis pomalu ve 40 letech medicína nespraví...... naopak člověk se slušným životním stylem by něměl mít problém dělat i celkem náronou práci do 65 let i dnes....

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik