Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

4. 8. 2011 15:48
žádný

obor už dneska není záruka dobře placené práce, takže by měl člověk studovat hlavně co ho baví, takže bych třeba ty humanitky zase tak nepodceňoval

0 0
možnosti
DD

Kokodák

4. 8. 2011 11:59
hmmm, a zasíláte s CV také svou aktuální fotografii?

;-)

1 0
možnosti
LD

cokoo

4. 8. 2011 15:27
Re: hmmm, a zasíláte s CV také svou aktuální fotografii?

Pokud zaměstnavatel vysloveně nenapíše požadujeme CV s fotografií, není nutné jí zasílat. To má smysl pouze u profesí, kde se člověk živí vzhledem (modelka, hosteska, striptérka, go-go), nebo tam, kde je nutno nalákat lidi a zamaskovat atraktivními lidmi nějakou levárnu (obchodní zástupce-vnucovač). U techniků, ajťáků , účetních, fakturantů je atraktivní vzhled  a mládí na dvě věci, tam je důležitá odbornost..

0 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 8. 2011 11:57
Dva dotazy

1.  Nebyl u té úspěšné vlády v Asii ten rozpočet úsporný celou dobu? takže teď nepotřebuje napravovat chby předchozích let?

2. Není ta vláda zadlužená až po uči - jen ještě nedpěla k bodz zvratu - Řecko bylo také až do "včerejška" úspěšné.

Mimochodeme - jak si představujete ta prorůstová opatření, obdobná těm v ideálním státě Asie?

1 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

4. 8. 2011 11:41
Ten počet nezaměstnaných máte špatně počítán

460.000 nezaměstnaných občanů jsou jen ti vedení na ÚP. Každý úřad práce však má páky a snahu vás z evidence vyškrtnout a tím vylepšit své skoré. Stačí vám nabídnout podřadnou práci, za minimální plat, na druhém konci okresu, se spojením, jako do Turecka. Minimální mzda činí 8.000.- hrubého, to je 7.120.-. Doprava do zaměstnání třeba vlakem, tam i pět = 1.300.-, zbude vám 5.820.- Ubytovna s dalšími 3 Ukrajinci na pokoji, 100.- na den. za měsíc = 3.000.-. Zbude vám 2.820.- hygienické potřeby, prášek na praví, toaletní papír, dalších 200.- . Při oblékání a obouvání v second hand, dalších 200.-. Zbude vám 2420.- na jídlo, to je asi 80.- denně. Až vás to přestane bavit a najdete si práci na černo za 15.000.- budete z evidence ÚP vyřazen a stanete se psanec bez pojištění a ÚP se nadřízeným pochlubí, jak jim ubyl další nezaměstnaný.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 8. 2011 11:59
Re: Ten počet nezaměstnaných máte špatně počítán

Najdete si práci na černo? Takže práce je vlastně dost (což ostatně mnozí tvrdíme dlouhodobě).  A podvodníků - zaměstnavatelů a zaměstnanců - je "haba-kuk". Už vím, proč máme problémy s rozpočtovým schodkem.

1 0
možnosti
MP

Martin V2

4. 8. 2011 11:29
Doporučení

První co udělám, když mi někdo pošle životopis, že zadám do vyhledávače jeho jméno.

A ruku na srdce, který podnikatel by zaměstnal někoho s názorama co máte?

0 0
možnosti
RP

radim36

4. 8. 2011 12:07
Re: Doporučení

To ale funguje, jen když to je člověk s neobvyklým jménem.

Například kdo zadá moje jméno do vyhledávače, vypadne mu přes 34 tisíc odkazů. Například já "hraji" fotbal, florbal, stolní tenis, "hraji" v orchestru, "pořádám" výstavy, "vydávám" knihy, "reprezentuji" republiku  a vůbec "mám " toho hodně na internetu napsaného. Ale jen malá část z toho se týká skutečně mě.

Asi jediný snadno prokazatelný je můj blog, protože jedině tam mám uveřejněnou fotku. Kdo by si dal práci a použil nějaký program na rozbor textu, tak by asi takhle objevil hodně mých dalších textů. Něco by se dalo najít podle mé IP adresy, která by měla být víceméně stálá. Jenže kdo by kvůli jednomu uchazeči o práci hledal a  hodiny rozebíral, co na internetu je jeho a co stvořili jmenovci.

0 0
možnosti
KJ

Karel Jiráček

4. 8. 2011 11:14
Je radost takové lidi zaměstnávat

Podle toho co píšete jste silně neloajální zaměstnanec, který se hlásí do konkurzů "Co kdyby se objevila ještě lukrativnější práce v mém oboru?". Pokud něco najdete tak současného zaměstnavatele "kopnete do zadku" a potáhnete dál. Nadruhou stranu asi nebudete takový lumen, když se Vám kolikrát ani neobtěžují odpovědět. Každopádně si nestěžujte, že je těžké sehnat práci, když ji máte a ještě se ji snažíte "vyfouknout" někomu kdo ji nemá.

1 0
možnosti
LD

cokoo

4. 8. 2011 15:47
Re: Je radost takové lidi zaměstnávat

To že se personalisté neobtěžují odpovědět, znamená jen, že je CV hodně a oni všechny nečtou. Kolikrát přehlédnou odpovídající životopis jen pro velké množství uchazečů. Dále pánovi je nad 40 a i kdyby uměl jazyky, tak ho leckde ani nepozvou na pohovor, jelikož mají příkaz brát jen uchazeče do 35 let.

0 0
možnosti
AK

Alka.24

4. 8. 2011 11:11
Takových

znám co čekají doma u PC až jim někdo odpoví;-D. Dám Vám radu, dostavujte se osobně a HLAVNĚ, nepomlouvejte svého bývalého zaměstnavatele, vypadá to blbě;-).

0 0
možnosti
LD

cokoo

4. 8. 2011 15:56
Re: Takových

Pokud chce člověk vykonávat kvalifikovanou práci, tak se nemůže dostavit osobně. Jednak musí předem zavolat a do telefonu mu řeknou pošlete nám životopis a pokud budete vyhovovat našemu profesnímu profilu dáme Vám vědět.

V případě osobní návštěvy musí přinést životopis a oni stejně řeknou dáme vám vědět.

Přes známé se sice shání práce nejlépe, jenže známý může přechválit a člověk pak dělá práci na kterou nestačí a která ho nebaví jenom proto, že ho někdo doporučil.

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

4. 8. 2011 11:07
Souhlas!

Mě propustili při reorganizaci v březnu 2009. Byl jsem správce sítě asi 100 PC a 2 serverů v jedný fabrice v "okrese na severu". Oni totiž propustili všechny lokální správce sítí na "pobočkách" a začali si to spravovat centrálně i za tu cenu, že ajťáci ze základny jezděj stovky kilometrů na ty pobočky na den až dva v týdnu.

A od tý doby marně sháním. Já totiž nic jinýho krom opravování, stavění, instalování kompů a adminování sítě vlastně neumím. Nejsem programátor, nevyznám se v databázích, jsem prostě hardwerář, wokenář a síťař. Nic víc. To bylo moje zaměření od revoluce a v ničem jiném krom tohoto jsem se nevzdělával. A navíc perlička - neumím a nikdy nebudu umět cizí jazyky.

No a teď, dědku (je mi 43), hledej práci!

Jsem opět v "okrese na severu" jenže nějakých 130 km západně než předtím. V IT oboru pro mě není nic. Můžu jít dělat snad jen vybalovače zboží do supermarketu, jenže mají stopstavy a nepřijímaj.

95% poptávek po lidech - obchodní zástupci. A to já fakt nejsem.

0 0
možnosti

lost

4. 8. 2011 11:01
odborník má šanci jako melouchář

..jinak ho manažersko daňový systém oškube .

0 0
možnosti

lost

4. 8. 2011 10:55
podle mne má odborník šance dobré - jako melouchář

jinak ho manažersko daňový systém oškube .

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik