ČTK a další média uplatňují cenzuru na informace

o neparlamentních politických stranách a jejich programech.  Důvodem mohou být zájmy současné vládní koalice i ČSSD, které si nepřejí, aby jim „zaneřádily“ rybník dravci z neparlamentních stran s často neotřelými metodami řešení problémů nyní aktuálně v zastupitelstvech krajů.

A tak jsou tyto neparlamentní strany vědomě diskriminovány a upozaděny argumentem, že je vlastně nikdo nezná a proč by tedy měly dostávat v médiích prostor k své prezentaci? Dosavadní velké politické strany vzkazují tímto pokřiveným prostředím občanovi, které ho vydatně pomáhaly vytvořit, že by si měl vybírat pouze ze stran, které mají peníze na volby. Odkud je dostávají strany, které mají billboardy téměř na každém rohu a prostor k zviditelnění i v televizi? Některé větší se odvolávají na příspěvky od státu za mandáty získané v minulých volbách v zastupitelských orgánech od krajů výše. Pokud však není žádná kontrola a ani sankce za přijímání peněz z šedé ekonomiky, tak dochází v řadě případů k nepřípustnému ovlivňování voličů za peníze, které byly ukradeny všem občanům republiky. Anonymní dárci v řádu stamilionů si pak od stran, které nyní o sobě dávají výrazně vědět za jejich peníze,  vyberou po volbách svůj desátek.
Z volebního programu tak k realizaci mnohdy nezůstane téměř nic.

Už tedy nastal nejvyšší čas, aby se občané aktivněji zabývali vyhledáváním informací o politicích a jejich programech alespoň na webu. Například lze pomocí vyhledávače Google zadat termín: Volby 2012 „název vašeho kraje“ a občan se dozví mnoho užitečných informací, aby se mohl zorientovat v nabídce od řady politických stran. Pokud to neudělá, tak mu zbývá výběr ze stran, které již v uplynulých dvaceti letech prokázaly, že to umí pouze v omezené míře, která stačí jen na pouhé přežívání. Na rozvoj to určitě nevypadá. Vlastně se z pohledu občana dosud jednalo o loterii, kdy dopředu nebylo možné zjistit kroky zvolených zastupitelů a poslanců. Upřednostněním nových politických stran se tedy občan volič nedostává do horší situace, než byla dosud. Může získat nebo také ne. V dalších volbách to pak napraví výběrem jiného politika či strany.

PS: Jedna poznámka k tzv. "Posledním článkům autora" dole na stránce. Seznam není kompletní. Stačí kliknout na moje jméno vpravo nahoře a zjistíte více.

Autor: Jiří Soudek | neděle 30.9.2012 12:45 | karma článku: 12,50 | přečteno: 774x