Chcete si přečíst i jiné fejetony než jen ty bulvárního typu?

Vyžaduje to jisté úsilí. Vybrat si lze teprve po prozkoumání několika desítek portálů. Také já jsem tuto anabázi absolvoval a musím konstatovat, že se to vyplatí. Proč by se čtenáři portálu idnes měli stále pohybovat pouze v uzavřené komunitě? Pokud se rozhlédnou i jinde, tak budou moci i posoudit kvalitu místních bloggerů.

Nejvíce mě zaujaly články zveřejněné na portálu „Britské listy“. Nedočtete se tam sice o tom, kdo zavraždil učitele nebo mlátil těhotnou ženu kladivem, ale zato se tam dozvíte názory na události s mnohem větším významem. Výběr je pestrý. Od Středního východu přes Holandsko a USA se můžete propracovat i k informacím o objektivitě České televize. I na policii ČR se dostalo v souvislosti s jejími zásahy proti demonstrantům, kdy vychází najevo, že tak zasahovala v rozporu se zákonem o shromažďování č.84/1990 Sb.

Většinou se jedná o neotřelé pohledy publicistů na události, které naše největší média opomíjejí nebo o nich informují tendenčně a zkresleně.  To co je nám v TV předkládáno jako zřejmý fakt se může po analýze nezávislých novinářů jevit úplně v jiném světle.

Autor: Jiří Soudek | neděle 21.2.2010 21:05 | karma článku: 10,13 | přečteno: 1388x