Chceme mír a usilujeme o to. Tak hovořili dosud všichni US prezidenti

Ve skutečnosti však rozpoutávali války, které žádný skutečný mír neprosadily. V lepším případě byli poraženi a v horším zakonzervovali různé despocie a nebo způsobili rozvoj terorismu v řadě zemí.Od roku 1945 vždy prezidenti US před zahájením další a další vojenské agrese proti tzv. zločinným zemím hovořili, že je jejich jediným zájmem podpora demokracie. To opakovali i v případě zemí, kde dosud měli kmenové zřízení.

O Saddámovi se vyjadřovali jako o zločinci, který disponuje zbraněmi hromadného ničení. A Američané pod vlivem prodejných informačních médií tomuto klamu podlehli. Všichni prezidenti US spoléhají na to, že průměrní Američané mají krátkou paměť. I poté, kdy vyšlo najevo, že  v Iráku žádné zbraně hromadného ničení nebyly nalezeny, tak válečné operace pokračovaly, protože k okupaci byly zcela jiné důvody (ropa a snaha neumožnit Rusku, aby v této zemi ovládlo její těžbu).

A co se týká amerických sdělovacích médií, tak ta šla prezidentům US vždy na ruku. Tedy byla uplacena, protože není možné, aby svobodná nezávislá média setrvale nevznášela nepříjemné dotazy v tak důležitých záležitostech jako je zahájení válečného zásahu v zahraničí.

Média se tedy vědomě podílela na válečné propagandě a na adresu těch Američanů, kteří se proti tomu postavili, sdělovala: Očekáváme, že všichni Američané budou podporovat svou armádu, kdo má jiný názor ať mlčí!

Válka je stále více nelidská, přestože se americké zbrojařské firmy rády chlubí, že jejich zbraně jsou stále přesnější a dokonalejší.

V 1. světové válce byly ztráty civilistů 10% z celkového počtu obětí a po užití těch dokonalejších zbraňových systémů se například v Iráku zvýšil počet civilních obětí na 90% z celkového počtu zabitých Iráčanů.

Na YOU Tube je uložen dokument, který vysílala patrně nedopatřením ČT2, o vztahu amerických prezidentů k zahraničním válkám a způsobu informování Američanů o důvodech, které je vedly k zahájení řady válek v zahraničí. Velice poučné a užitečné i pro Čechy. Může to umožnit řadě občanů odložit růžové brýle a přiblížit, kdo je v dnešním světě diktátorem a kdo bílou holubicí:

Válkou se to vyřeší

https://www.youtube.com/watch?v=Ik60zn79Phg

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Soudek | pondělí 23.2.2015 19:15 | karma článku: 28,20 | přečteno: 799x