Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

kostej_

26. 6. 2010 4:00
nakradeno už je

teď je třeba vytvořit co možná nejchudší společnost, aby se dobře utrácelo.

0 0
možnosti
F

Frequent_Flyer

25. 6. 2010 21:08
do ulic...

se chodi v zemich, kde si neuvedomuji, ze statni dluh se musi zaplatit a nejde si jej odstavkovat. Pokud mate pujcku v bance, take ji musite splacet a pokud vam holt nezbude na pivo, tak si ho nedate do te doby, nez se vase financni situace zlepsi. Inteligenti lide toto chapou. Ono stavka ma jediny vysledek, ten stat je na tom jeste hur. Kdo si mysli opak, at se podiva kam to dotahli soudruzi v Recku. Nikam, teda pokud rabovani, pokles prijmu z turistickeho ruchu a smrt lidi v bance nepripada autorovi tohoto blogu jako skvelej vysledek.

0 0
možnosti
J

jsoud

25. 6. 2010 21:35
Re: do ulic...

Propaganda neoliberálu je patrná ve vašem příspěvku. Správně říkáte: Dluhy se musí platit. Mezi prostým lidem se o tom tak hovoří. Bohatí právě ve velké míře své dluhy nehodlají platit. A nechali si na to příjmout i příslušné právní předpisy. Pokud je těch jejich dluhů mnoho, tak potom stát ve snaze zabránit celkovému kolapsu ekonomiky tyto dluhy vezme na sebe. Z poslední doby například Island, USA atd. Kdo myslíte, že ty dluhy pak zaplatí? To stát vytiskne nové peníze a spustí inflační znehodnocení měny a držitelům dluhopisů vlastně zaplatí mnohem méně než očekávali.

Stávka je legitimní prostředek boje i podle našich zákonů. Má vliv na myšlení jak politiků, tak i občanů voličů. Z tohoto pohledu vzniklé ztráty mohou být dokonce nižší než pokud by žádná stávka nebyla. Excesy vznikají z důvodu rozdílné kulturní úrovně občanů. Na fotbalových stadionech jsou často přítomni i barbaři. Byl snad kvůli tomu tento sport zakázán?

0 0
možnosti
MC

sualk

25. 6. 2010 19:12
Vážený autore,

V.Klaus byl a je pro naši zemi stále nejlepší volbou, protože na rozdíl od Vás mu mnozí z občanů rozumí a mnozí již též pochopili. Vy si klidně ponechte ty vaše nesmysly pro své bližní.Ty Vám je jistě uvěří. My Vám je nezávidíme. Trhejte si dále své pomeranče s třešněmi. ;-)Rv

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 6. 2010 18:17
Jak snadno hlásat nesmysly

1. I kdyby byla pravdou lež, že naše zadlužení způsobily jakési vytunelované podniky, stejně je problém v tom, že platit budeme my. Buď teď, nebo později (ovšem s úroky). (Pro úplnost - podíval jste se někdy na vývoj státního dluhu? Asi ne, jinak byste věděl, že roste cca až od roku 1997.)

2. Proč se nestanete manažerem? Asi jste myslel manažerem státního podniku. Ale těch zas není tolik, aby odměny manažerů (zvláště po zdanění) způsobily ránu do rozpočtu. Ovšem to byste si musel dělat odhady, a na to jste línej (pokud na to stačíte znalostmi).

3. Je zajímavé, že považujete za zlé, když někdo není dostatečně okraden. Víte, že ti hnusní bohatci nejprve zaplatí daň jako "střední vrstva" (objemem peněz) a pak ještě přidávají 1500 z každé desetitisícovky. Vám se zdá, že platí málo.

4. Samozřejmě, že zdanění bude muset být upraveno - už opravdu nejsou zdroje.

5. Doufám, že se nesplní vaše přání, abychom byli tak hloupí jako (někteří) Řekové. Je nesmysl si ještě podřezávat větev.

0 0
možnosti
J

jsoud

25. 6. 2010 18:32
Hlásání nesmyslů? Opravdu?

1. Platit by měli všichni občané bez rozdílu. Zatím se však chystá legislativa, že dluhy budou spočívat na střední třídě a částečně přes DPH a spotřební daně i na chudácích a důchodcích.

2. Pojem manažer jsem použil v rovině skutečnosti, že i majitelé firem jsou formálně takto zařazeni. Zisky si vyplácí jen ti "správní" manažeři. A nejedná se jen o polostátní firmy, ale zpravidla o ty soukromé. Proto ten neskutečný růst průměrných mezd, které skrývají daňové úniky!

3. Pro autora kritiky je hnusné, když jsem upozornil na skutečnost, že si majitel firmy kromě platu manažera vyplatí odměnu na závěr roku v milionových částkách ( v některých případech i vyšších) aniž by tato odměna byla ze zisku řádně zdaněného právnickou osobou.

5. Bývalí komunisté jsou ze zásady proti jakýmkoliv protestním akcím i kdyby byly oprávněné. Rozhodování se přece musí nechat na "moudré" politiky, kteří mohou na lidech provádět své experimenty bez jakékoliv zodpovědnosti za výsledek!

0 0
možnosti
IV

Hell2

25. 6. 2010 17:41
Byl jsem i dál než na Slovensku.

Patřím k oné "chudé střední třídě", ale byl jsem i dál než na Slovensku. A protože vím, že nikde na světě pečení holubi do huby nelítaj, nesouhlasím s Vámi. Žádná domácnost si nemůže dovolit dlouhodobě půjčovat na svoji spotřebu a to platí i pro stát. Máme porodné a následně mateřskou a rodičovskou dovolenou snad nejluxusnější na světě, některým lidem se vyplatí nepracovat a žít na sociálních dávkách, babičky přijímají do opatrovnické péče svá vlastní vnoučata, aby od státu dostaly  na jejich "výchovu" peníze, vybraná skupina obyvatel si bydlí za regulované nájemné a někteří nemusí platit za své bydlení nic. Snad tři čtvrtiny národa jsou nějakým způsobem závislí na sociálních dávkách. Tohle plýtvání si nemůže dovolit žádný stát na světě. A obzvlášť my ne, nejsme tak bohatí.

0 0
možnosti
J

jsoud

25. 6. 2010 17:56
Re: Byl jsem i dál než na Slovensku.

To se to kritizuje, když Hell2 nevyzkoušel v praxi žití na sociálních dávkách v ČR. Oni by i ty kritizované menšiny radši pracovali pokud by pro ně práce byla za rovnocenných podmínek. To se však mlčky přechází ilegální práce občanů ze zemí bývalého SSSR za mzdy na úrovni otrocké práce. Zde je jedna z příčin vysokého čerpání  sociálních dávek. Také je třeba mít trochu větší rozhled než je rodinný rozpočet, aby jeden pochopil, že stát nemůže fungovat na stejném principu jako rodina.

0 0
možnosti
IV

Hell2

25. 6. 2010 17:39
Byl jsem i dál než na Slovensku.

Patřím k oné "chudé střední třídě", ale byl jsem i dál než na Slovensku. A protože vím, že nikde na světě pečení holubi do huby nelítaj, nesouhlasím s Vámi. Žádná domácnost si nemůže dovolit dlouhodobě půjčovat na svoji spotřebu a to platí i pro stát. Máme porodné a následně mateřskou a rodičovskou dovolenou snad nejluxusnější na světě, některým lidem se vyplatí nepracovat a žít na sociálních dávkách, babičky přijímají do opatrovnické péče svá vlastní vnoučata, aby od státu dostaly  na jejich "výchovu" peníze, vybraná skupina obyvatel si bydlí za regulované nájemné a někteří nemusí platit za své bydlení nic. Snad tři čtvrtiny národa jsou nějakým způsobem závislí na sociálních dávkách. K tomu  Tohle plýtvání si nemůže dovolit žádný stát na světě. A obzvlášť my ne, nejsme tak bohatí.

0 0
možnosti
DK

dakram1

25. 6. 2010 17:33
Ježíš...

Co není..může být..myslíte, že lze na lidech sekat dříví do nekonečna....83% našich dluhů způsobili politici...!!!!!!

0 0
možnosti
MV

Martin V

25. 6. 2010 17:30
Stropy

Když už píšete o stropech na pojištění z vysokých platů, zkuste "nezapomenout" na tu drobnost - že stropy jsou i v případě vyplácení zdravotních, důchodových a jiných dávek (ne vždy se tomu tak říká) a to tak, že hodně nevýhodně pro bohaté.

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik